Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Skogsbrynet 2

Haga UMEÅ

2 150 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Skogsbrynet 2

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 61,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 302918001-0092
Våning 7 av 8, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 150 000 kr utgångspris
Avgift: 3 399 kr/mån
Andel i föreningen: 0,58986%
Andel av årsavgift: 0,58957%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Balkong i bästa västerläge med utsikt över hela Umeå stad. Balkongen kommer att byggas ut och glasas in under hösten 2021. Läs mer under föreningsinformationen.
Till lägenheten hör ett förråd. Föreningen har även extra förråd till uthyrning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1962
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 29 april 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 102 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Stenkrossen 2
Med högt läge och vacker utsikt över Umeå stad kommer snart denna stilrent inredda trea. Lägenhetens genomtänkta planlösning erbjuder trevligt kök med utgång till balkong med eftermiddags- och kvällssol, helkaklat badrum, rymligt vardagsrum och två fina sovrum varav ett med klädkammare. Enhetliga golv och genomgående fina ytskikt. Balkongen i solfyllt västerläge kommer hösten 2021 att byggas ut, glasas in och förses med spotlights. Välskött förening med låg avgift som inkluderar allt och hiss finns i huset.

Här bor ni på bekvämt promenadavstånd till Universitetet och centrum med dess kompletta utbud av affärer och restauranger och endast ett stenkast från Gammliaskogens fina motions och rekreationsområde. I närheten finns matbutik, fräscht gym och flera parker. Kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till visning!

- Högt läge med utsikt över stan
- Stabil förening
- Låg avgift
- Balkong i bästa västerläge
- Optimalt läge nära Universitet och Gammlia

HALL
Inbjudande hall med bra möjlighet till avhängning av ytterkläder på hatthylla och mer förvaring i garderob. Stilrent laminatgolv och dekorativ tapet klär ytskikten.

KÖK OCH MATPLATS
I blickfång från hallen nås lägenhetens hjärta, köket. Klassisk skåpinredning i trä med handtag i mässig, vit mosaik och arbetsbänk i grå laminat ger köket en tidlös karaktär. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, spis med häll och ugn, fläkt samt diskmaskin. Spotlights ovanför arbetsbänken ger fin belysning till matbestyren och god förvarings ges i flertalet skåp.

Från köket nås lägenhetens pärla, den högt belägna balkongen i solfyllt västerläge och med enastående utsikt över Umeå stad. Under hösten 2021 kommer balkongen att byggas ut, glasas in och förses med spotlights. Läs mer på https://skogsbrynet.se/balkong/

VARDAGSRUM
Lägenhetens vardagsrum nås både via hall och sovrum genom vackra dubbeldörrar. Rummet är lätt att möblera med variation och rymmer såväl soffa, tv-möbel och matsalsbord. Tapetserade väggar i en trendig grå kulör och samma stilfulla laminatgolv ramar fint in det gästvänliga rummet.

BADRUM
Komfortabelt badrum med helkaklade ytskikt. Badrummets inredning består av wc, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork och skön takdusch med vikbara väggar.

SOVRUM
Lägenhetens stora sovrum nås från köket samt vardagsrummet och har plats för dubbelsäng och enklare möblemang. Generös skjutdörrsgarderob ger mycket god förvaring. Dekorativ tapet och stilfullt laminatgolv pryder ytskikten.

SOVRUM
Det andra sovrummet är perfekt lämpat som kontor, barnrum eller gästrum och nås också från köket. I anslutning nås praktisk klädkammare för förvaring. Väggarna är tapetserade i trendigt ljusgrått och samma fina golv som övriga lägenheten.

SNART HÄR!

Med högt läge och vacker utsikt över Umeå stad kommer snart denna stilrent inredda trea. Lägenhetens genomtänkta planlösning erbjuder trevligt kök med utgång till balkong med eftermiddags- och kvällssol, helkaklat badrum, rymligt vardagsrum och två fina sovrum varav ett med klädkammare. Enhetliga golv och genomgående fina ytskikt. Balkongen i solfyllt västerläge kommer hösten 2021 att byggas ut, glasas in och förses med spotlights. Välskött förening med låg avgift som inkluderar allt och hiss finns i huset.

Här bor ni på bekvämt promenadavstånd till Universitetet och centrum med dess kompletta utbud av affärer och restauranger och endast ett stenkast från Gammliaskogens fina motions och rekreationsområde. I närheten finns matbutik, fräscht gym och flera parker. Kontakta ansvarig mäklare för mer information och möjlighet till visning!

Förening

Skogsbrynet 2

Förening

Brf Skogsbrynet

Allmänt om föreningen

Brf Skogsbrynet är en äkta bostadsrättsförening, som uppfördes 1961/1962. Föreningen förfogar över 160 lägenheter och 2 lokaler belägna på fastigheten Stenkrossen 2 med adress Skogsbrynet 1-6, Umeå. Administrativ och teknisk förvaltning utförs av Riksbyggen fr o m 1/1 2019. Avtal finns med Kone för regelbunden service av hissar. Ingen höjning av månadsavgiften är beslutade under 2021, enl. ordf. 2021-07-12.

HUSENS SKICK
2021: Byte av låscylindrar.
2020: Omfattande förbättringar av utemiljön.
2017-2018: Genomgripande förbättringar av utomhusbelysningen. Alla armaturer på stolpar och fasad har bytts ut mot nya energisnåla LED-armaturer (fler belysningsstolpar och ytterligare fasadbelysning, belysning på garagelängorna, några av föreningens vackra träd har blivit punktbelysta, belysning av lekparken, belysningspollare vid altaner). Den höga skorstenen på hus 4 har inklätts med plåt för att förhindra erosion och skador på tegel. Omdräneringen runt hus 4 är klar. Brandbesiktning utfördes 2018-02-01.
2016-2017: Byte av samtliga fönster och balkongdörrar. Ombyggnad av kylrum till uthyrningsbara varmförråd. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-05-22 och 2017-06-16. Brandbesiktning utfördes 2016-11-11. Besiktning av lekparken utfördes 2017-05-12. Besiktning takfläktar 2017-06-14. Avtal med Securitas om störningsjour. Avgiftsbelagd gästparkering på vardagar mellan kl 07-17. 2015-2016: Underhåll i trapphus, målning, polering av golv samt byte av takarmaturer till rörelsestyrda LED-armaturer.
2014-2015: Tillskapande av fler mv-platser, byte av låsmekanismer på hissar.
2013-2014: Ny dränering hus 2, 4 och 6 samt tvättning av fasader.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Utbyggnad och inglasning av balkonger påbörjas hösten 2021 och väntas pågå ca 1 år. När balkongerna är klara tillkommer en balkongavgift på 400 kr/mån. Individuell mätning av hushållsström införs också när balkongerna är klara.
Löpande underhåll av utemiljö (t.ex lekplatser). Planerade åtgärder finansieras med uttag ur fond för yttre underhåll och egna medel.

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor och grönska i form av växter och träd. Gallring av träd och växtlighet runt lekparken har genomförts under 2017-2018. En större genomgång av utemiljön avseende träd, buskar och rabatter behöver dock göras för att skapa en plan på förbättringar och underhåll.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Telia, ingår i månadsavgiften. Bredband via Telia (100 / 100 MB), ingår i månadsavgiften. Vill man öka hastigheten, så får man själv betala en extra kostnad till Telia.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i hus 2 & 3 och bokas med bokningstavla i respektive hus. Det finns flera tvättmaskiner i hus 2, där tre hushåll kan tvätta samtidigt.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Lokal får bokas gratis och är belägen på Skogsbrynet 3. Där finns bastu, relax, kök och konferensrum/samlingsrum. Övernattningsrum för gäster finns inte.

PARKERING
Det finns 47 st garage 400 kr/månad, 33 st i kö, 42 carportar 250 kr/månad, 47 st i kö och 56 mv-platser 150 kr/månad, 17 st i kö enligt Riksbyggen 2021-07-12. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. Det är också Riksbyggen som kan svara för om det för närvarande finns någon kö på dessa parkeringsplatser. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Tolv gästparkeringar finns, som är gratis kvällar och helger.

ÖVRIGT
Utbyggnad av föreningens balkonger till större inglasade balkonger innebär en att balkongavgiften blir 400 kr/mån. I denna ingår inglasning samt dimbar infällda spotlights. Underhållsansvaret för balkongerna åvilar lägenhetsinnehavaren efter att slutbesiktning är genomförd. När balkongerna är klara kommer lägenhetsinnehavaren betala för sin hushållsström. Den fasta månadsavgiften kommer då att sänkas med genomsnittskostnaden för hushållsström/kvadratmeter. Mer information om alkoverna finns på föreningens hemsida (https://skogsbrynet.se/balkong/).
Ett förråd följer med varje lägenhet, önskas mer utrymme kan man hyra ett extra förråd (större 120 kr/månad och mindre 80 kr/månad).
Morgontidning i tidningsfacket vid ytterdörr, övrig post i postfack vid entré.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina Försäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och momenten styrelseansvar samt försäkring mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.skogsbrynet.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-07-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter