Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sjöråvägen 2D

Tomtebo/Nydalaviken UMEÅ

1 395 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sjöråvägen 2D

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 54,60 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00104
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 395 000 kr
Avgift: 3 759 kr/mån inkl. värme, vatten, tv och internet.
Andel i föreningen: 3,15528%
Andel av årsavgift: 3,15535%
Driftskostnad 4 295 kr/år
varav
El: 4 295 kr (3485 kWh)
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Säkring: 16A
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration Finns för närvarande inte
Välkommen till denna fina gaveltvåa på markplan, i nyskick och med bekvämt avstånd till Universitetet och NUS. Lägenheten har en tilltalande planlösning och karaktäriseras av ljusa, stilrena ytskikt och genomgående fin standard. Lägenheten erbjuder smakfullt badrum med dusch, vardagsrum med öppen planlösning mot det stilrena köket och stor altan i västerläge med sol hela eftermiddagen. Här bor du med naturen och vackra Nydalasjön runt hörnet samt goda kommunikationer med buss, gång- och cykelbanor till centrum och handelsområden.

- RADHUSKÄNSLA MED EGEN ENTRÉ

- MARKPLAN

- STOR ALTAN I VÄSTERLÄGE

- STILRENT KÖK MED BRA FÖRVARING

- TILLTALANDE PLANLÖSNING

- BADRUM MED EGEN TVÄTTDEL

HALL
Entré i markplan med plats för liten en mindre sittgrupp. Välkomnande hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna och bra förvaring via två garderober. Parkettgolv, ljusa tapeter och ett fint ljusinsläpp via stort fönster på ena sidan.

KÖK/VARDAGSRUM
Klassiskt kök i modernt utförande. Skåpinredningen är ljus med stilrena handtag, gråa bänkskivor av laminat och ljust kakel som ger köket en tidlös karaktär. Köket erbjuder plats för matgrupp och gott om förvaring i skåp. Kyl, frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin är kökets maskinella utrustning. Från köket nås lägenhetens stora härliga uteplats med solläge hela eftermiddagen.
Vardagsrummet är ljust och luftigt med öppen planlösning mot matplatsen och köket. Här finns samma fina parkettgolv som i resten av lägenheten och väggar är tapetserade i en ljusgrå tapet med fondtapet.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum är i anslutning till hallen och erbjuder plats för dubbelsäng och bra förvaring via garderober. Även här finns en ljus randig tapet och parkettgolv.

BADRUM
Mycket komfortabelt duschrum med grå våtrumsmatta och våtrumstapet, samt fönster som släpper in härligt dagsljus. Här finns toalett, dusch med glasvägg, handfat med kommod och spegelskåp med spotlights. Badrummet är också utrustat med tvättmaskin, tumlare samt praktiskt arbetsbänk.

BRA ATT VETA
Till lägenheten finns ett förråd.

Gaveltvåa med radhuskänsla, egen entré och stor altan i västerläge!

Välkommen till denna fina gaveltvåa på markplan, i nyskick och med bekvämt avstånd till Universitetet och NUS. Lägenheten har en tilltalande planlösning och karaktäriseras av ljusa, stilrena ytskikt och genomgående fin standard. Lägenheten erbjuder smakfullt badrum med dusch, vardagsrum med öppen planlösning mot det stilrena köket och stor altan i västerläge med sol hela eftermiddagen. Här bor du med naturen och vackra Nydalasjön runt hörnet samt goda kommunikationer med buss, gång- och cykelbanor till centrum och handelsområden.

Förening

Sjöråvägen 2D

Förening

BRF Sjörået

Allmänt om föreningen

Brf Sjörået i Umeå (org.nr 769619-7214) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2014. Föreningen förfogar över 32 st lägenheter i 4 st 2-våninghus belägna på adressen Sjöråvägen 2, 4, 6 och 8, fastighetsbeteckning Sjörået 2. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Sveriges BostadsrättsCentrum och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår VÄ/VA, kabel-tv och internet. Varje medlem skaffar ett eget avtal med önskad leverantör för hushållselen. Ingen planerad höjning av månadsavgiften under 2020, enligt ordförande 2020-03-30.

HUSENS SKICK
Husen är byggda 2015, så de är i gott skick. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2017 och 2020. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. 2-årsbesiktning utförd 2018 och allt är åtgärdat, enligt ordförande 2019-03-07. Planerat underhåll år 2019 och med fortsättning under 2020: Inoljning av loftgångar, enligt årsredovisning 2018.

GÅRDEN
Trevlig innergård som ramas in av husen. Där finns gemensam grillplats med bänkar och bord.
KABEL-TV OCH BREDBAND
Internet: A3 (ingår i månadsavgiften), 100 MB.
Kabel-tv: Telenor, basutbud (ingår i månadsavgiften). Varje lägenhet är utrustad med en boxer som ska lämnas kvar vid flytt.

TVÄTTSTUGA/ÖVERNATTNINGSRUM
Det finns ingen tvättstuga eller övernattningsrum. Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare.


P-PLATS
14 st parkeringsplatser med eluttag (250 kr/månad). Det finns i dagsläget en ledig p-stolpe att tillgå ev köpare. 16 st carportplatser med eluttag (350 kr/månad). Ingen carport ledig, ingen kö heller. (kollat 2020-03-30). Kön sköts av styrelsen.


ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Sopsortering i soprummet, kostnad 22 kr/månad/bostadsrätt. Finns partytält att låna för medlemmar. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar och bostadsrättstillägg ingår i fastighetsförsäkringen. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2020-03-30). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Varmt välkommen till Tomtebo! Här blandas flervåningshus med lantliga villor och närservice med vackra naturområden – helt enkelt ett område med allt. Även om Tomtebo utvecklas i rask takt så finns ändå den härliga Bullerby-känslan kvar och här finns nöjen för såväl stora som små. Området kring Nydalasjön är omtyckt och uppskattat med sina vackra promenadvägar, mysiga grillplatser och härliga motionsslingor. Precis intill sjön ligger även Äventyrslekparken - här finns höga klätternät, studsmattor, skateboardlek, labyrint, linbana, vattenlek med mera. Ett givet utflyktsmål för barnfamiljen. Och lockar skogen samt fågelskådning så finns Naturreservatet Grössjön på promenadavstånd. Tomtebo sjuder helt enkelt av aktivitet, sommar som vinter.

Närservice

I området finns Stora Coop, populära Restaurang Ruccola som serverar vedugnsbakad pizza samt Tomtebo kiosk. På gångavstånd finner du även Ålidhem centrum med matbutiker, flera restauranger samt Apotek.

Kommunikation

Till centrumkärnan och NUS / Universitet går flertalet bussar, bland annat Ultrabuss nummer 8 och 75. För den hurtige är promenad- och cykelvägarna välskötta samt både upplysta och sandade vintertid.

Övrigt

Det stora antalet småknattar speglar utbudet av barnomsorg på Tomtebo – här finns flertalet förskolor som huserar i moderna och trevliga lokaler. Områdets skola, Sjöfruskolan, består av två enheter. Förskoleklass till årskurs 6 finns på Tomtebo och årskurserna 7-9 finns på Ålidhem. För eleverna på Tomtebo ger närheten till Nydalasjön, Äventyrslekparken samt skogen och naturen runt omkring stora möjligheter till lek och lärande. Sjöfruskolan har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” och är utnämnda till modellskola för WWF:s ”Skola på Hållbar Väg” – helt enkelt en skola helt rätt i tiden.

Bilder

Visa alla

HitCounter