Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sjöfruvägen 165

Tomtebo/Nydalaviken Umeå

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sjöfruvägen 165

Antal rum 4 rum + kök
Boarea 110,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212520001-0001
Våning 0 av 4, hiss finns
Kommentar Markplan
Ekonomi Avgift: 8 351 kr/mån 6 798 kr inklusive värme, vatten, internet, tv, carport och hushållsel mot avräkning.
Andel i föreningen: 3,81157%
Andel av årsavgift: 3,81161%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2007
Ventilation FTX system
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Sjöjungfrun 3
KOMMANDE BOSTAD Kliv in i denna fantastiska markplansfyra om 110 kvm i det eftertraktade och unika miljöhuset med vinterträdgård! Lägenheten är genomgående fräsch och har ett modernt och praktiskt kök, två toaletter varav ena med dusch och tvätt och den andra med badkar, gästvänligt vardagsrum med utrymme för både matgrupp och sittgrupp, tre sovrum samt generös hall. Innergård i avkopplande oas och uteplats med sol hela dagen sätter guldkant på boendet! . Allt ingår i avgiften, inklusive carportplats!

Här bor du lugnt i naturnära och rogivande miljö med ett stenkast från underbara Nydalasjön och dess rekreationsområden, fina motionsspår och badplatser. Bekvämt cykelavstånd till NUS, Universitet och IKSU och med god kommunikation till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Varmt välkommen på visning!

- UNIKT BOENDE

- TVÅ BADRUM VARAV ENA MED DUSCH OCH TVÄTT OCH DEN ANDRA MED BADKAR

- ALLT INGÅR I AVGIFTEN

- INNERGÅRD I AVKOPPLANDE MILJÖ OCH PRIVAT UTEPLATS

- ROGIVANDE OCH VACKER MILJÖ

HALL
Rymlig och ljus hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Praktiskt klinker på golvet och vitmålade väggar med fondvägg.

KÖK
Vit köksinredning med kakel ovanför arbetsbänken. Här finns bra med förvaring och den maskinella utrustningen består av spis/ugn, diskmaskin, kyl och frys. Vitmålade väggar och parkettgolv.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med utrymme för både matplats och sittgrupp. Ljust målade väggar och parkettgolv. Här finns utgång till uteplatsen med sol från morgonen till en bit in på eftermiddagen. Ett privat läge med plattor på uteplatsen och staket. Stora allmänna gräsytor som inbjuder till lek och spring.

WC/TVÄTT/DUSCH
I anslutning till hallen finns denna toalett som inretts med våtrumsmatta på golvet och vitt kakel på väggarna. Här finns dusch med glasdörrar, väggskåp, wc, tvättställ, spegel, tvättmaskin och torktumlare med bänkyta ovanför.

SOVRUM 1
större sovrum med bra förvaring via garderobsvägg med belysning. Tapet på väggen och parkettgolv.

BADRUM
Inrett med våtrumsmatta på golvet och vitt kakel på väggen. Här finns högskåp, badkar, tvättställ, spegel med med spotlights, wc och handdukstork.

SOVRUM 2
Tapeter på väggen och parkettgolv.

SOVRUM 3
Sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och kan vid behov av större sociala ytor tas bort. Ljusa tapeter och parkettgolv.

ÖVRIGT
Förråd på vinden. Eluttag finns vid uteplatsen i vinterträdgården.

4:a om 110 kvm med två badrum, egen tvätt, uteplats och innergård med egen del!

KOMMANDE BOSTAD Kliv in i denna fantastiska markplansfyra om 110 kvm i det eftertraktade och unika miljöhuset med vinterträdgård! Lägenheten är genomgående fräsch och har ett modernt och praktiskt kök, två toaletter varav ena med dusch och tvätt och den andra med badkar, gästvänligt vardagsrum med utrymme för både matgrupp och sittgrupp, tre sovrum samt generös hall. Innergård i avkopplande oas och uteplats med sol hela dagen sätter guldkant på boendet. Allt ingår i avgiften, inklusive carportplats.

Här bor du lugnt i naturnära och rogivande miljö med ett stenkast från underbara Nydalasjön och dess rekreationsområden, fina motionsspår och badplatser. Bekvämt cykelavstånd till NUS, Universitet och IKSU och med god kommunikation till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Varmt välkommen på visning!

Förening

Sjöfruvägen 165

Förening

Brf Sjöjungfrun

Allmänt om föreningen

Brf Sjöjungfrun (org.nr 769612-4952) är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2005. Föreningen förfogar över 32 st lägenheter belägna på adress Sjöfruvägen 165 med fastighetsbeteckning Sjöjungfrun 3. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även 1 lokal. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen månadsavgiftshöjning planerad (06-10-2019). Föreningens syn på ekonomin är god, enligt ordförande (06-10-2019).

HUSETS SKICK
För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Välutvecklad underhållsplan finns, enligt ordförande 2018-10-05.

GÅRDEN/GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I centrum av huset finns ett 400 kvm stort uterum med vinterträdgård att nyttja för alla i huset. Utegården är klädd i gröna växter, träpanel, delvis stengolv och fina sittplatser. Varje lägenhet får disponera en egen inomhusbalkong eller altan (som tillhör föreningen) i vinterträdgården. Övriga ytor i vinterträdgården är gemensamma och används för fester och andra aktiviteter. Det finns två rum tillgängligt för allmän hobbyverksamhet och fritidsaktiviteter, som är gratis att utnyttja. Rummen har inget bokningssystem utan vid särskilda tillställningar brukar en lapp sättas upp på gårdens anslagstavla med information till grannar. Huset har även växtlighet och gräsytor utomhus tillhörande föreningen. Föreningens medlemmar har under år 2018 gemensamt byggt en bastu med dusch och övernattningsmöjlighet för 2 personer (brandskyddskontroll återstår).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv och bredband ingår i månadsavgiften via ComHem. Möjlighet finns att köpa tilläggstjänster.

TVÄTTSTUGA
Varje lägenhet har en egen tvättmaskin och torktumlare.

PARKERING
Till varje lägenhet hör en carportplats. Carport med motorvärmare kostar 250 kr/månad och ingår i den totala månadsavgiften. Via dosa på vägg i hallen i respektive lägenhet kan man styra motorvärmaren. Har man inte användning av sin parkeringsplats finns möjlighet att hyra ut sin plats till någon annan i föreningen om de har behov av två parkeringsplatser. Föreningen har 11 stycken gästparkeringar samt 1 handikapp-parkering.

ÖVRIGT
Mycket god stämning i denna sociala förening, bl.a har man möjlighet att samlas och äta middag tillsammans i bottenplanet. Föreningen har en trädgårdsgrupp som sköter växtlighet inom- och utomhus, en vaktmästargrupp som ansvarar för tekniska uppgifter. En nöjes-/ kulturgrupp som organiserar fester och andra evenemang, exempelvis författarbesök och musikerbesök. En IT-grupp som hjälper de boende med internet, telefon mm.
Huset är ett s.k kretsloppshus. Arkitekten som ritade huset hade två visioner, en miljövision och en social vision. Huset är byggt i trä och andra miljövänliga byggmaterial. Alla lägenheter delar på en stor, gemensam vinterträdgård.
Boende i huset förväntas städa 1 våningsplan av trapphuset var åttonde vecka. Man förväntas även ansluta till arbetsdagar under vår och höst. Hittills med mycket god uppslutning och goda resultat.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (06-10-2019). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Tomtebo är en av Umeås nyaste stadsdelar som ligger väldigt fint i närheten av universitet, sjukhus och Nydalasjön ca 5 kilometer från Umeå centrum. Området kring Nydalasjön är omtyckt med promenadvägar, grillplatser, badstränder, motionsslingor och äventyrslekpark. Naturreservatet Grössjön ligger inom promenadavstånd. Inom en snar framtid kommer det att byggas ett stort Coop i närheten.

Närservice

I området finns pizzeria, restaurang samt en närbutik som ligger på Älvans väg 154 med livsmedel och kioskvaror. Inte långt bort når ni Ålidhems centrum med större matbutiker, restauranger samt café.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering