Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sandåkersgatan 13C

Sandåkern UMEÅ

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sandåkersgatan 13C

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 65,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212351001-A312-02
Våning 1 av 3, hiss finns
Ekonomi Avgift: 2 611 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, internet och kabel-tv.
Andel i föreningen: 2,86109%
Andel av årsavgift: 2,69422%
Kommentar Säljarens årsförbrukning på hushållsel ???/ år, varmvatten ???kr/år och kallvatten ??? kr/år ingår ej i månadsavgiften utan mäts och debiteras efter exakt förbrukning.
Härlig uteplats i söderläge som vetter mot skogsdunge.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2012
Energideklaration Utfärdad
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Stilfull tvåa på omtyckta Sandåkern som karaktäriseras av generöst ljusinsläpp och sociala ytor. Lägenheten erbjuder stor och solfylld uteplats i söderläge, välutrustat och modernt kök, öppet och ljust vardagsrum, rymligt badrum med gott om förvaring med tvättmaskin samt torktumlare och sovrum med flertalet garderober. Hela lägenheten har enhetligt ekparkettgolv och ljusa ytskikt.

I föreningen finns det en härlig relaxavdelning med bastu och bubbelbad och uthyrningsrum som man kan hyra.

Här bor du nära stadens puls med affärer och restauranger och härliga älvspromenaden i ett bekvämt boende med låg månadsavgift.

Välkommen på visning!

- HÄRLIG BALKONG I SÖDERLÄGE

- HÖG STANDARD MED GENERÖST LJUSINSLÄPP

- SOCIAL OCH GENOMTÄNKT PLANLÖSNING

- HISS

- CENTRUM OCH ÄLVSNÄRA

HALL
Denna ljusa och fina tvåa välkomnar dig med god plats för avhängning. Intill hallen finns praktisk klädkammare. Ekparkettgolv och ljusa ytskikt löper enhetligt vidare genom hela lägenheten.

KÖK
Stilfullt kök med klassiskt vita skåpluckor och god förvaring. Vitt kakel matchar den svarta arbetsbänken som är av laminat. Hel rostfri kyl och frys, spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, inbyggd micro och integrerad diskmaskin är kökets maskinella utrustning. Infällda spotlights i under köksskåpen ger fint arbetsljus till matbestyren. Separat matplats med fritt och öppet läge mot lägenhetens vardagsrum.

VARDAGSRUM
Centralt placerat och socialt vardagsrum intill lägenhetens kök. Stora fönsterpartier i söderläge ger härligt ljusinsläpp och rymd till hela bostaden. Från vardagsrummet nås bostadens ögonsten, den generösa och trivsamma uteplatsen i soligt läge. Här avnjuts lata dagar i solen med trevlig utsikt över skogsdungen.

BADRUM
Rymligt badrum med vita kakelplattor och grått klinkergolv. Praktisk bänk för klädvård, flertalet skåp och egen tvättmaskin och torktumlare. WC, handfat, spegelskåp med spotlights och dusch är badrummets inredning.

SOVRUM
Lägenhetens mysiga sovrum har flertalet garderober och utrymme för dubbelsäng. Praktisk skjutdörr mot vardagsrum.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett förråd.

Stilfull tvåa med fin uteplats som karaktäriseras av generöst ljusinsläpp!

Stilfull tvåa på omtyckta Sandåkern som karaktäriseras av generöst ljusinsläpp och sociala ytor. Lägenheten erbjuder stor och solfylld uteplats i söderläge, välutrustat och modernt kök, öppet och ljust vardagsrum, rymligt badrum med gott om förvaring med tvättmaskin samt torktumlare och sovrum med flertalet garderober. Hela lägenheten har enhetligt ekparkettgolv och ljusa ytskikt.

I föreningen finns det en härlig relaxavdelning med bastu och bubbelbad och uthyrningsrum som man kan hyra.

Här bor du nära stadens puls med affärer och restauranger och härliga älvspromenaden i ett bekvämt boende med låg månadsavgift.

Välkommen på visning!

Förening

Sandåkersgatan 13C

Förening

Brf Barken 1

Allmänt om föreningen

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Barken 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2012. Föreningen äger fastigheten Barken 3, som uppfördes 2013 på adresserna Sandåkersgatan 13 A-C. Föreningen förfogar över 29 st lägenheter, samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt samt en övernattningslägenhet. Föreningen förvaltas av Riksbyggen. Pantsättningsavgift och överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. I nuläget finns det inga planerade avgiftshöjningar under 2020 (2020-09-28).

HUSETS SKICK
Inga större renoveringar är planerade under 2020. Medlemmarna själva har snyggat till på innergården under sommaren, rensat buskar och oljat in möbler och spaljé.
Huset uppfördes 2013, så skicket är väldigt bra. Föreningen har under 2018 upprättat en underhållsplan, som visar på en rekommenderad avsättning på 485.000 kr årligen. På 30 års sikt innebär det 167.000 kr årligen. Avsättning till underhållsfonden har för verksamhetsåret 2018 gjorts med 100.000 kr. Föreningen installerade år 2017 fjärrstyrda motorvärmare så att man kan styra motorvärmaren via sin smartphone eller dator. Det systemet kan även hantera laddning av elbilar.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV (grundutbud ingår), bredband (100/100Mbit) och bredbandstelefoni via Telia Triple Play ingår i månadsavgiften. Samtalsavgift för bredbandstelefoni tillkommer.

PARKERING
Det finns 29 st parkeringsplatser. Dessa är fördelade på 25 carportplatser som går att hyra för 450 kr/mån och 4 st parkeringar utan tak som går att hyra för 250 kr/mån. Det är 4 st i kö för carportplats och 4 st i kö för parkering utan tak enligt Riksbyggen 2020-09-22. Alla parkeringarna som går att hyra har också uttag för motorvärmare. Motorvärmarstolparna går att styra via sin smartphone eller dator. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Dessutom finns 4 st gästparkeringar, varav 1 st är handikapp-parkering.

GEMENSAMMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum som man som medlem i föreningen får hyra för 200 kr/dygn och en relaxavdelning utrustad med bastu, dusch, bubbelpool och en sittgrupp som man som medlem i föreningen får hyra för 50 kr/tillfälle.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett varmförråd som nås via trapphuset i anslutning till lägenheten. Cykelförråd finns. Soprum med olika kärl för sopsortering samt kompostering. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Dina Försäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemsida www.barken1.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-09-28. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Sandåkern är ett av Umeås nyaste bostadsområden beläget ca 1,5 km från city. Här byggs och uppförs bostadsrätter och hyresrätter enligt detaljplaner. Sandåkern är omgärdat av äldre bostadsområden med närservice av allehanda slag. Tvärån rinner förbi området och erbjuder både vackert promenadstråk och fiskemöjligheter.

Närservice

Sandåkern ligger nära Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I det intilligande Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffärer är Ica Hedlunda samt Ica Västerslätt och enklare livs finns i den bensinmack som ligger på Sandåkern. Nära ligger även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Till Sandåkern tar du dig lätt med bil från Umeås centrum via väg 92/E12 med rikting mot Vännäs. Bra kommunikation med buss går dagligen via linje 1. För aktuell tidtabell se www.tabussen.se. Hit tar du dig effektivt och snabbt på bra cykel- och gångbanor.

Bilder

Visa alla

HitCounter