Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ridhusgatan 20

Dragonfältet Umeå

2 250 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ridhusgatan 20

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 72,10 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212509001-0056
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 250 000 kr utgångspris
Avgift: 4 830 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el
Andel i föreningen: 1,57561%
Andel av årsavgift: 1,5756%
Tillträde Enl. överenskommelse
Allmänt Stor terass i två väderstreck på hela 21 kvm.
Förrådet är praktiskt placerat på samma plan som lägenheten och med egen dörr.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2002
Energideklaration
Utfärdad den 24 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 94 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Dragonfältet 8
Välkommen till denna genomtänkta 2:a högst upp med hela 21 kvm terrass och 9 kvm loft! Terrassen som sträcker sig längs två väderstreck erbjuder sol från morgon till sena kvällen. Lägenheten ligger centralt med gångavstånd till stadens puls och till lugnet längs älvspromenaden och naturen. Lägenheten är öppen och ljus i sin planering med gedigna materialval och den är den enda lägenheten på plan 5. Delvis inredd med full takhöjd, badrum med kakel, klinker samt egen tvättpelare, sovrum med klädförvaring. Den öppna planlösningen mellan kök, vardagsrum och matplats erbjuder möjligheten till umgänge i stora sällskap. Stabil förening där allt är inkl i månadsavgiften!

-HELA 21 KVM TERRASS

-ALLT INKL I MÅNADSAVGIFTEN

-9 KVM LOFT

-FÖRRÅDET PÅ SAMMA PLAN

-HÖGST UPP

HALL
Möblerbar och ljus hall med gott om yta att hänga av sig ytterkläderna och flera garderober. Här är det tapet på väggen och parkettgolv.

KÖK/VARDAGSRUM
Öppen planlösninge mellan kök, vardagsrum och matplats. Här är det full takhöjd (4,20 m) med ett loft om 9 kvm över köket. I anslutning till köket finns utgång till terrassen på 21 kvm som erbjuder utsikt över Umeå stad.
Köksinredning i vitt med rostfria handtag, ekbänkskiva och grått klinker. Här finns kyl, frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Parkettgolv och tapet på väggen.

LOFT
Placerat ovanför köket och skapar ett extra rum som kan användas till allt från kontor till sovrum.

WC
Inrett med kakel och klinker. Här finns WC, dusch, tvättmaskin, torktumlare, tvättställ, spegel samt en blandare för badkar.

SOVRUM
Plastmatta på golvet och tapet på väggen. Hyllsystem längs ena väggen för klädförvaring.

ÖVRIGT
Diskmaskin 2017. Persienner i vardagsrum lämnas.
Välkommen till denna genomtänkta 2:a högst upp med hela 21 kvm terrass och 9 kvm loft! Lägenheten ligger centralt med gångavstånd till stadens puls och till lugnet längs älvspromenaden och naturen. Lägenheten är öppen och ljus i sin planering med gedigna materialval. Stabil förening där allt är inkl i månadsavgiften!

Förening

Ridhusgatan 20

Förening

Brf Stallgården 2

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Stallgården 2 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Dragonfältet 8 som finns belägen på adressen Ridhusgatan i Umeå. Byggnaderna uppfördes 2002 och består av 56 st lägenheter vilka samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av köparen. Föreningens syn på ekonomin är mycket god och ingen avgiftshöjning är planerad.

I avgiften ingår: Värme, VA, internet, kabel-tv och el.

FASTIGHETEN
2016/2017: Föreningen har gjort om gårdshus/cykeförråd då man tagit bort alla innerväggar för att få det stort och luftigt samt satt dit automatisk dörröppning.
2016 Entré och stolparmaturer har bytts till LED.
2015 Rustat utemiljön och innergårdens markytor med blombänkar och beskärt buskar m.m.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel tv finns via Comhem med basutbudet inkluderat. Internet levereras av T3 med en hastighet på 100 Mbit/s. Specificeras som ett obligatoriskt tillägg på 100 kr/mån. Ingår i angiven månadsavgift.

PARKERING
Föreningen har 59 st parkeringsplatser med motorvärmare och 63 st platser i kallgarage med motorvärmare samt 8 st gästparkeringar. Samtliga parkeringsplatser tillhör föreningens samfällighet och förvaltas via Riksbyggen.
Parkering med motorvärmare kostar 200 kr/mån. Kö i dagsläget. 2017-08-21
Garageplats kostar 375 kr/mån. Kö i dagsläget. 2017-08-21
Mc-plats kostar 100:-/mån. Kö. 2017-08-29

INNERGÅRD
Föreningen har en trevlig innergård med buskar och blombänkar på gräsytorna mellan byggnaderna. Här finns bänkar, på sommartid trädgårdsmöbler och grill för sociala tillställningar. På området finns lekplats med sandlåda och rutschkana.

ÖVRIGT
Föreningen är andelsägare i Stallgårdens samfällighet tillsammans med brf Stallgården 1 och brf Stallgården 3. Föreningen förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar kvartersgata med vissa parkeringsplatser, garagebyggnaden, 2 st soputrymmen med hushållssortering samt kabel-TV och Internetanslutning. Föreningen är även delägare i en gemensamhetsanläggning som omfattar parkeringsyta mellan Dragonfältets olika bostadsområden.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2017-08-21. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terasser och husen har putsade fasasder. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter