Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ridhusgatan 12

Dragonfältet Umeå

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ridhusgatan 12

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 72,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212509001-0025
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Avgift: 4 830 kr/mån inkl. värme, va, kabel-tv, internet, el
Andel i föreningen: 1,57559%
Andel av årsavgift: 1,5756%
Terrass
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2002
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Välkommen till denna genomtänkta och mycket stilrena lägenhet i modernt utförande högst upp med en stor terrass. Terrassen på ca 20 kvm i syd- och västläge medför en solig oas med vacker utsikt mot Umeås stadskärna. Lägenheten ligger centralt med gångavstånd till stadens puls och till lugnet längs älvspromenaden samt naturen vid I20 området. Lägenheten är öppen och ljus i sin planering med fina materialval. Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum tillsammans med den generösa takhöjden skapar stora sociala ytor. Planlösningen i lägenheten har helt enkelt fokus på ljus, rymd och gästvänlighet. Lägenheten har ett modernt kök med gott om förvaring och arbetsyta, loft som passar perfekt till extra sovplats eller kontor, ett nyrenoverat badrum med praktisk tvättdel och bra skåpförvaring, sovrum med garderobsvägg samt en ljus och praktisk hall med garderober. Ett boende för den som söker en privat oas och det lilla extra i staden Umeå.
Dragonfältet är ett trivsamt område med närhet till det mesta! Allt inkluderat i månadsavgiften och förråd på samma plan!

- STOR TERRASS I SYD- OCH VÄSTLÄGE

-TOP FLOOR

- GENOMGÅENDE LJUS OCH STILREN

- MODERNT KÖK MED LOFT OVANFÖR

- RENOVERAT BADRUM MED EGEN TVÄTTDEL

- ALLT INKLUDERAT I MÅNADSAVGIFTEN

HALL
Ljus och rymlig hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna och bra förvaring via garderober. Vitlaserat parkettgolv och vitmålade väggar.

KÖK / VARDAGSRUM
Köksinredning med vita och svarta luckor med matchande vit arbetsbänk och vita väggar. Här finns kyl/frys, induktionshäll, fläkt, ugn, inbyggd mikro och integrerad diskmaskin. Praktiska spotlights för bra arbetsljus. Utrymmet mellan köket och vardagsrummet skapar en naturlig del för matplats. Ovanför köksdelen finns ett loft som passar perfekt som extra sovrum eller kontor. Vita väggar och vitlaserat parkettgolv. Fulltakhöjd och stora fönsterpartier i tre väderstreck skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Här finns utgång till terrassen med utsikt över hela Umeå stad.

WC
Nyligen renoverat med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns WC, dusch med glasdörrar, vita skåp med tvättmaskin och torktumlare, spegel och vit bänkskiva med tvättställ.

SOVRUM
Inrett med bekvämlig heltäckningsmatta, vitmålade väggar och skjutdörrsgarderob.

RENOVERINGAR
2016-2018: Målning av väggar och tak.
2016: Slipat golv – Hårdvaxolja pigmenterat vit.
2017-2019: Eluttag och strömbrytare är utbytta.
2017: Loftet har byggs om, ny stege, golv och räcke.
2018: Nytt kök. Ny ytterdörr till terrass installerad. Nya garderober sovrum 2018, skjutdörrar från 2012.
2019: Nytt badrum – Våtrumsintyg finns. Nya garderober hall.
KOMMANDE BOSTAD! Välkommen till denna genomtänkta och mycket stilrena lägenhet i modernt utförande högst upp med en stor terrass. Terrassens på ca 20 kvm i syd- och västläge medför en solig oas med vacker utsikt mot Umeås stadskärna. Lägenheten har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ca 4,2 m takhöjd, loft, stora fönsterpartier i tre väderstreck, nyrenoverat badrum och sovrum med skjutdörrsgarderob. Lägenheten ligger centralt med gångavstånd till stadens puls och till lugnet längs älvspromenaden samt naturen vid I20 området.

Förening

Ridhusgatan 12

Förening

Brf Stallgården 2

Allmänt om föreningen

Brf Stallgården 2 (org.nr 769606-4042) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Dragonfältet 8 som finns belägen på adressen Ridhusgatan i Umeå. Byggnaderna uppfördes 2002 och består av 56 st lägenheter, vilka samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av månadsavgiften planerad, enligt ordförande 2019-11-12.

FASTIGHETEN
2016/2017: Föreningen har gjort om gårdshus/cykelförråd då man tagit bort alla innerväggar för att få det stort och luftigt samt satt dit automatisk dörröppning.
2016 Entré och stolparmaturer har bytts till LED.
2015 Rustat utemiljön och innergårdens markytor med blombänkar och beskärt buskar m.m.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV via Comhem med basutbudet inkluderat. Internet levereras av A3 med en hastighet på 100 Mbit/s. Specificeras som ett obligatoriskt tillägg på 100 kr/mån. Ingår i angiven månadsavgift.

PARKERING
Föreningen har 59 st parkeringsplatser med motorvärmare och 63 st platser i kallgarage med motorvärmare samt 8 st gästparkeringar. Samtliga parkeringsplatser tillhör Stallgårdens Samfällighet och förvaltas via Riksbyggen. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Parkering med motorvärmare kostar 200 kr/månad, ledig plats finns, enligt Riksbyggen 2019-11-12. Kallgarageplats med mv kostar 375 kr/månad, kö per 2019-11-12. Mc-plats kostar 100:-/månad, kö per 2019-11-12.

INNERGÅRD
Föreningen har en trevlig innergård med buskar och blombänkar på gräsytorna mellan byggnaderna. Här finns bänkar, på sommartid trädgårdsmöbler och grill för sociala tillställningar. På området finns lekplats med sandlåda och rutschkana.

ÖVRIGT
Föreningen är andelsägare i Stallgårdens samfällighet tillsammans med brf Stallgården 1 och brf Stallgården 3. Föreningen förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar kvartersgata med vissa parkeringsplatser, garagebyggnaden, 2 st soputrymmen med hushållssortering samt kabel-TV och Internetanslutning. Föreningen är även delägare i en gemensamhetsanläggning som omfattar parkeringsyta mellan Dragonfältets olika bostadsområden. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv egen hemförsäkring med bostadsrättstillägg.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-11-12. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering