Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ridhusgatan 10

Dragonfältet Umeå

2 595 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ridhusgatan 10

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 65,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212508001-0056
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 595 000 kr
Avgift: 4 423 kr/mån ink. värme, vatten, internet, tv och hushållsel
Andel i föreningen: 1,43318%
Andel av årsavgift: 1,433209%
varav
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Säkring: 16A
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2001
Energideklaration
Utfärdad den 23 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Dragonfältet 7
Välkommen till denna genomtänkta 2:a högst upp med stor terrass och loft! Lägenheten är öppen och ljus i sin planering med gedigna materialval. Här finner ni attribut såsom stora fönsterparter, modernt och rymligt kök med köksö, renoverat badrum, stort sovrum och ett vardagsrum i anslutning till köket och dess loft. Terrassen erbjuder en fantastik utsikt och inbjuder till ljumma sommarkvällar. En perfekt bostad för den som söker boende centralt med gångavstånd till restauranger, affärer, nöjen och stadens puls och samtidigt lugnet längs älvspromenaden och naturen vid I20 området.

- HÖGT I TAK MED LOFT

- HELKAKLAT BADRUM

-RENOVERAT KÖK

-STOR TERRASS

-ENDA LÄGENHETEN HÖGST UPP I TRAPPHUSET

-HYRESFRITT DECEMBER 2019

HALL
Ljus och rymlig hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna och förvaring via garderober. Praktiskt klinkergolv och vitmålade väggar.
Fönster längs hallen skapar ett fint ljusinsläpp.

KÖK/VARDAGSRUM/LOFT
Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med full takhöjd och loft. Den sociala planlösningen och rymden i rummet skapar ett perfekt utrymme för stora sällskap. Här finns plats för för både sittgrupp , matplats och köket har en köksö med bardel. Vit köksinredning med svart/brun mosaik ovanför den stilrena arbetsbänken i silestone. Maskinparken består av kyl med vatten- och isfunktion, frys, induktionshäll, fläkt, inbyggd mikro, ugn, integrerad diskmaskin ock köksö med vinkyl samt förvaring. Vitmålade väggar och laminatgolv i valnöt. Spotlights i tak och ovanför arbetsbänken. Flyttbar stege till loftet ovanför köket som erbjuder många möjligheter efter behov. Från detta rum når man den stora terrassen med eftermiddag- och kvällssol. Terrassens sträcker sig längs två sidor och erbjuder en härlig utsikt med plats för större sällskap.

BADRUM
Helkaklat badrum golvvärme. Här finns wc, dusch med glasdörrar, kommod, spegelskåp, tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och väggskåp.

SOVRUM
Rymligt sovrum med garderobsvägg. Laminatgolv och ljus tapet med fondtapet.

ÖVRIGT
2015: Köket helrenoverades (Ballingslöv). Nytt golv och målning vägg samt tak vardagsrum.
2016: Ny trall på terrassen.
2017: Badrummet renoverades. Nytt golv samt tapet sovrum.
Förrådet är bekvämt placerat på samma plan som lägenheten.
Välkommen till denna genomtänkta 2:a högst upp med stor terrass och loft! Lägenheten är öppen och ljus i sin planering med gedigna materialval. Här finner ni attribut såsom stora fönsterparter, modernt och rymligt kök med köksö, renoverat badrum, stort sovrum och ett vardagsrum i anslutning till köket och dess loft. Terrassen erbjuder en fantastik utsikt och inbjuder till ljumma sommarkvällar. En perfekt bostad för den som söker boende centralt med gångavstånd till restauranger, affärer, nöjen och stadens puls och samtidigt lugnet längs älvspromenaden och naturen vid I20 området. Hyresfritt december-2019.

Förening

Ridhusgatan 10

Förening

Brf Stallgården 1

Allmänt om föreningen

Brf Stallgården 1 (org.nr 769604-9878) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger fastigheten Dragonfältet 7. På fastigheten finns 3 byggnader med 56 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 2001 och har adress Brogatan och Ridhusgatan i Umeå. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften har varit densamma sedan år 2005. Föreningen har mycket god ekonomi och styrelsen har därför beslutat om hyresfri månad = december 2019, enligt ordförande 2019-08-13.
I månadsavgiften ingår: värme, vatten, hush-el, digital-tv och bredband.

HUSENS SKICK
Föreningens underhållsplan uppdaterades senast i december 2017. Avsättning för verksamhetsåret 2018 har skett enligt plan med 400 tkr och föreningen har gjort en extra avsättning med 200 tkr.
2017 VA/sanitet (spolning/filmning) utvändigt.
2016 Installationer (entré- och stolparmaturer), VA/sanitet (spolning/filmning).
2015 Målning trapphus, dörrar (dörrstängare).
2013 Fasadmålning.

PLANERAT UNDERHÅLL
För 2019 planeras lagning av putsskadan på gaveln av Ridhusgatan 6. Föreningen ska eventuellt även byta de elektriska kodlåsen på portarna.

GÅRDEN
Fin och välskött innergård med bl.a grill-/uteplats med trädgårdsmöbler.

DIGITAL-TV OCH BREDBAND
Digital-TV levereras av Com Hem. Bredband 1.000 MB/lägenhet. Både digital-TV och bredband ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA OCH ÖVERNATTNINGSRUM
Finns ej.

PARKERINGAR
Kallgarage med motorvärmare samt motorvärmare ute på parkeringsyta finns och tillhör Stallgårdens samfällighet som föreningen är medlem i. Garageplats kostar 375 kr/månad och parkeringsplats med motorvärmare kostar 200 kr/månad. Tillgång till mv-plats, enligt ordförande 2019-08-13. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Ett antal besöksparkeringar finns inom området, två gästparkeringskort följer med lägenheten.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren. Föreningen är andelsägare i Stallgårdens samfällighetsförening tillsammans med Brf Stallgården 2 och Brf Stallgården 3. Samfälligheten förvaltar en gemensamhetsanläggning som omfattar: Kvartersgata med (vissa) p-platser, garagebyggnad samt soputrymme, kabel-TV och internetanslutning. Dessutom är föreningen delägare i en gemensamhetsanläggning omfattande en gemensam parkyta mellan de olika bostadsområdena på Dragonfältet. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-08-13. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering