Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Ostvägen 23C

Ersboda Umeå

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Ostvägen 23C

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 81,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212323001-0057
Våning 1,2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 4 435 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Andel i föreningen: 0,58111%
Andel av årsavgift: 0,5811%
Reparationsfond: 2 kr
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1984-85
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 29 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 2+1-glas
Fastighetsbet. Tråget 2
Välkommen till denna renoverade 3: a med egen ingång från markplan! Bostaden har ett modernt och rymligt kök samt ett totalrenoverat badrum inrett med kakel och klinker. Två rymliga sovrum med mycket förvaring. Hallen i markplan har både skjutdörrsgarderob och utrymme under trappan.
En lägenhet med radhuskänsla i en stabil förening på ett lugnt område. Välkommen!

- EGEN INGÅNG I ENTRÉPLAN

- KAKLAT OCH KLINKRAT BADRUM

- BALKONG

- MODERNT KÖK

- BRA FÖRVARING

- LUGNT OMRÅDE

Bostaden disponeras enligt följande:

HALL
Egen entré från bottenplan. Hallen erbjuder utrymme att hänga av sig ytterkläderna och bra förvaringsmöjligheter via skjutdörrsgarderob och utrymme under trappen. Hallen har ljusa väggar med mörkt klinkergolv och elgolvvärme. Rakt fram är den ljusa trappan med matta på trappstegen.

KÖK
Modernt kök med högblanka vita skåpluckor. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl, frys samt integrerad diskmaskin. Här får man plats med en rymlig matgrupp och utsikt mot innergården. Mönstrad tapet på väggen och mörkt laminatgolv.

BADRUM
Rymligt badrum inrett med ljust kakel och klinker. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegel, skåp samt dusch med vägg i glasbetong. Det är förberett för tvättmaskin och elgolvvärme finns.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med utrymme för både sittgrupp och matplats. I anslutning till vardagsrummet finns utgången till balkongen med trallgolv och infravärme och erbjuder solläge hela dagen. Mörkt laminatgolv och mönstrad tapet på väggarna.

SOVRUM
Nås från vardagsrummet och är inrett med parkettgolv och ljusa tapeter. Här finns en rymlig garderob med skjutdörrar i frostat glas.

SOVRUM
Lägenhetens andra sovrum når man från köket och har ljusa väggar och parkettgolv. Garderob.

ÖVRIGT
Köket och badrummet renoverades ca 2012.
Lägenhetens kallförråd finns på gården utanför bostaden.
Välkommen till denna renoverade 3: a med egen ingång från markplan! Bostaden har ett modernt och rymligt kök samt ett totalrenoverat badrum inrett med kakel och klinker. Två rymliga sovrum med mycket förvaring. En lägenhet med radhuskänsla i en stabil förening på ett lugnt område. Välkommen!

Förening

Ostvägen 23C

Förening

Riksbyggen brf Hömyran

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Hömyran är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 163 st lägenheter belägna på fastigheten Tråget 2 med adresserna Ostvägen 1-71. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Från 1 januari 2020 gjordes en höjning av månadsavgiften med 1,5 %, ingen ytterligare höjning är planerad under 2021, enligt ordförande 2021-04-16.

HUSENS SKICK
2019 Målning av garagelängor och soprum. Lagning och uppsättning av fasadskivor på balkongernas betonggavlar.
2018 Målning av balkonger samt uppgradering av internet till fiber.
2017 Renoverat och fräschat upp relax-avdelningen.
2016 Uppdaterat tvättstugor. 2015 Renoverat föreningens gästrum, ny belysning trapphus samt utomhus. 2009-2010 Utemiljö.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Innergården på gård 2 planeras att göras om. Det finns tankar på att börja se över hustaken. I övrigt följer föreningen löpande underhåll

GÅRDEN
Föreningen har tre innergårdar. Där finns det sittplatser, lekplatser och härlig grönska. Hömyran har sin alldeles egen boulebana, vilken ligger placerad längs en av garagelängorna vid gård 1 & 3.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns en grovtvättstuga placerad på markplanet med nummer 21A. Där finns även torkskåp, torktumlare och mangel. I källarplanet på 45A och 69A finns tvättstugor. Mindre tvättstugor finns även på 19A , 21C, 47B och 71B.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband (fiber) via Bredband2 där avgiften är inräknad i månadsavgiften.

PARKERING
Motorvärmarplats 160 kr/månad. Kallgarage 350 kr/månad. Varmgarage 1.200 kr/månad. I dagsläget finns motorvärmarplatser lediga enligt ordförande 2021-04-16. Aktuellt läge finns utlagt på hemsidan, homyran.se, och uppdateras regelbundet.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningens bastu/relax/gym ligger i källarplanet på Ostvägen 69A och kan nyttjas kostnadsfritt av boende i föreningen. Lokalen består av en gymdel och en bastu/relaxdel. I gymdelen finns motionscyklar och styrketräningsredskap. I bastu/relaxdelen finns både omklädningsyta och dusch. Föreningen har en väl utrustad snickarbod vilken är belägen i förrådshuset vid Ostvägen 25. Hömyrans samlingslokal finns i källarplanet på Ostvägen 45A. Här finns möbler för olika möbleringar och i anslutning till lokalen finns ett välutrustat kök som man kan nyttja. I föreningen finns ett bordtennisrum på Ostvägen 45A:s källarplan som kan bokas kostnadsfritt. Gästrum finns på 21A och kostar 100 kr/dygn att hyra. Förvaringsrum för cyklar och barnvagnar hittar du på 45A och 71B.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. El ingår inte i månadsavgiften. Föreningen står för kostnaden av byte av golvbrunn vid badrumsrenovering. Hemsida www.homyran.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-04-16. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närservice

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter