Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östra Kyrkogatan 59B

Haga Umeå

2 595 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östra Kyrkogatan 59B

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 91,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212366001-0079
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 595 000 kr
Avgift: 4 931 kr/mån Inklusive värme, vatten, tv och bredband.
Andel i föreningen: 1,78233%
Andel av årsavgift: 1,84116%
Driftskostnad 3 394 kr/år
varav
El: 3 394 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar 16A lägenhetssäkring.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 24 maj 2021
Energiklass: E
Primärenergital: 105 kWh/m² och år
HALL
Möblerbar hall i vinkel med garderob och utrymme för avhängning. Väggarna är ljusa i en ljusfärg och på golvet ligger plastmatta.

KÖK
Till vänster nås ett trendigt och nyligen omlackerat kök med gott om förvaringsutrymmen. Köksinredningen går i ljust. Under överskåpen ligger ett vitt kakel. Hel kyl och frys, diskmaskin samt spis med ugn och fläkt är kökets maskinpark. Invid fönster ut mot gården placeras med fördel en matplats. På golvet ligger samma golv som i hallen. Väggarna är mörka.

VARDAGSRUM
Lägenheten har ett rymligt vardagsrum med charmigt ekparkett från byggåret och ljusa väggar. Rummet är lättmöblerat med utrymme för variation. I vardagsrummet finns en öppen spis som inte får användas nu men den tillför både charm och under mörka vinterkvällar mysfaktor med tända ljus i. Den inglasade balkongen med sol stor del av dagen nås från detta rum.

SOVRUM 1
Sovrum 1 nås till höger i hallen, lugnt och avskilt från övriga lägenheten. Rummet har parkettgolv och ljusa väggar. Här finns en stor garderob och utrymme för dubbelsäng.

SOVRUM 2
Från vardagsrummet nås Sovrum 2. Ett mycket rymligt sovrum med inbyggda garderober och utrymme för dubbelsäng samt annat möblemang efter behov. Väggar målade i vitt och plastmatta på golv

BADRUM
Lägenhetens badrum disponeras till höger om hall intill Sovrum 1. Badrummet är renoverat XXX och har ljusa ytskikt/plastmatta. Dusch, wc, tvättställ, spegel och badrumsskåp är badrummets inredning.

RENOVERINGAR:
2021 lackering av luckor i köket
2021 målat ytskikt samt lister
2018- 2019 ny och inglasad balkong

BRA ATT VETA
Två förråd ingår. Ett praktiskt beläget endast en trappa upp från lägenheten och ett i källaren.
Restaurang Taormina ska byta inriktning och bli en hamburgerrestaurang.
Hur ofta kommer det ut en trea på 91 kvadratmeter på populära Haga? Väldigt sällan, men nu är den här! Hela 91 kvadrat på tredje våningen med fri utsikt från fönster i tre väderstreck, inglasad balkong, två bra och mycket rymliga sovrum. Glömde vi nåt? Ja, här finns dessutom charmiga parkettgolv, takhöjd utöver det vanliga och en öppenspis (ej i bruk) som ger charm och mysfaktor med tända ljus i. Till lägenheten hör två förråd, ett praktiskt beläget på vinden bara en trappa upp från lägenheten och ett i källarplanet.
Den här lägenheten bör verkligen upplevas på plats, så passa på att boka er tid för visning via vår hemsida. Välkommen!

Förening

Östra Kyrkogatan 59B

Förening

RB Brf Montellsgärdet 2

Allmänt om föreningen

Brf Montellsgärdet 2 (org.nr 769625-6465) är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 85 st lägenheter samt 1 st lokal och är belägna på fastigheten Montellsgärdet 2 med adresserna Östra Kyrkogatan 59 A-B, 63 A-b, Solvändan 2 A-B, 4 A-B samt 6 A-C. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Av lägenheterna är 82 st upplåtna med bostadsrätt och 3 st med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Den 1 juli 2021 höjs månadsavgiften med 2 % p.g.a löpande kostnader.

HUSENS SKICK
2021-2022 Påbörja vägvalsutredning inkl. kostnadsanalys för investering av nytt ventilationssystem.
2019 Nya balkonger (samtliga har byggts om och blivit väsentligt större - tillkommer en balkongavgift om ca 310 kr /mån fr.o.m 1/7 2019). Solvändan 4 dräneras.
2018 Solvändan 6 dränerades.
2017 Kompletterande relining i ca 20-talet lägenheter.
2016 Ny tvättmaskin, torktumlare och torkskåp i tvättstuga.
2015 Östra kyrkogatan 59A-B har dränerats och utvändigt isolerats på grund av fuktgenomslag.
2014 Målat husen.
2013 Nya entréportar.
2012-2013 Tvättstugorna har renoverats, alla yttertak renoverade, alla elektriska installationer fram till lägenheterna moderniserade.
2012 Nya källardörrar och förrådsdörrar monterade.
2011-2012 Säkerhetsdörrar samt nytt låssystem, målning av trapphus samt källare.
2011 Ventilationsfläktar ovan tak bytta samt spiskåpor/fläkt, termostater och ventiler på element utbytta 2011, undercentralt utbytt. Relining av stammar mellan lägenheter och källare 2011. Fönsterbyte 2011.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga finns i varje byggnads källare.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV (grundutbud Telia lagom) och bredband via Telia kommer fr. sommaren 2020 att vara ett tillägg på avgiften (totalt 229 kr / månad).

PARKERING
Föreningen har 52 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (265 kr/mån), 6 st parkeringsplatser i garage (475 kr/mån). I dagsläget har vi två lediga p-platser med el. Garageplats finns ingen ledig och det är 4 st på kö, enligt styrelsen 2021-05-21.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Styrelsen kan utfärda tillfälligt parkeringstillstånd, som gäller på gästparkeringen, under förutsättning att man registrerat sig i kösystemet hos Riksbyggen.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Gemensam bastu finns på adressen Solvändan 2.

ÖVRIGT
Radonmätning utförd 2016 och 2021. Mätningarna är inom toleransnivåerna för samtliga mätningar. Föreningen äger lokalen där restaurangen Taormina håller till. För lokalen får föreningen in hyresintäkter. Föreningen har byggt två källarlägenheter under år 2018 (1:or på Solvändan 2 A) i form av bostadsrätter, som innebar ett kapitaltillskott till föreningen. Dessa bostadsrätter är sålda. Bostadsrättsinnehavare har eget avtal med Umeå Energi. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2021-05-21.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

HitCounter