Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Östermalmsgatan 36G

Öst på stan Umeå

1 995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Östermalmsgatan 36G

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 73,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212325001-0100
Våning 3 av 3, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 5 069 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Andel i föreningen: 0,42071%
Andel av årsavgift: 0,42086%
Driftskostnad 1 849 kr/år
varav
El: 1 849 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Individuell mätning på el med 1,20 kr/kWh. Debiteras 3 månader i efterhand.
Pantsatt Ja
Allmänt Balkong i sydost läge.
Stort källarförråd till lägenheten.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1988-91 Färdigställda 1992
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 5 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Duvan 15
Välkommen till denna ljusa och stilfulla 3:a på det lugna och trevliga området Östermalm. Lägenheten har en rymlig hall, ett renoverat kök, två stora sovrum varav ett med klädkammare, ett väl tilltaget vardagsrum med utrymme för både sittgrupp och matplats, badrum med badkar och är förberett för tvättmaskin. Lägenhetens placering på gavel medför ett fint ljusinsläpp och på balkongen kan man avnjuta förmiddagssolen. Ett perfekt läge för den som vill ha närhet till både universitetet, sjukhus, affärer, restauranger, strandpromenaden och stadens puls.

-RENOVERAT KÖK

-GAVEL MED FINT LJUSINSLÄPP

-GÅNGAVSTÅND TILL NUS OCH UNIVERSITET SAMT CITY

-STILFULL

-LÄTTMÖBLERAT VARDAGSRUM

-TVÅ SOVRUM VARAV ENA MED KLÄDKAMMARE

HALL
Öppen och välkomnande hall med plats att hänga av sig ytterkläderna. På golvet ligger ett fint grårutigt linoliumgolv som enhetligt löper vidare in till kök. Väggarna är ljusa, vilket är genomgående i hela lägenheten.

VARDAGSRUM
Rakt fram från hallen når man det stora vardgsrummet med utrymme för både sittgrupp och matplats. Fönster i tvä väderstreck ger fint ljusinsläpp. På golvet ligger parkett och ljust målade väggar. I anslutning till vardagsrummet finns balkongen med sydostläge.

KÖK
Rymligt och renoverat kök i stilsäkert vitt med klinker ovanför arbetsbänken. Bra med förvaringsmöjligheter. Kökets maskinella utrustning består av rostfri kyl/frys, rostfri spis med häll samt diskmaskin. Invid fönstret är matplatsen placerad. Rutigt linoliumgolv och ljust målade väggar.

SOVRUM 1
Större sovrum med plats för dubbelsäng och är inredd med klädkammare. Laminatgolv och ljust målade väggar. Rummet nås från både vardagsrum och kök.

SOVRUM 2
Lägenhetens andra sovrum passar utmärkt som gästrum/barnrum eller kontor. Rummet nås från hall. Laminatgolv och ljust målade väggar.

BADRUM
Direkt till vänster från hallen disponeras lägenhetens badrum. Inrett med våtrumsmatta och delvis kaklat och målade väggar samt fönster som ramar in rummet. Här finns badkar, wc, tvättställ och spegel med spotlights. Det är förberett för tvättmaskin.

Ljus och stilfull 3:a med gavelläge på Östermalm!

Välkommen till denna ljusa och stilfulla 3:a på det lugna och trevliga området Östermalm. Lägenheten har en rymlig hall, ett renoverat kök, två stora sovrum varav ett med klädkammare, ett väl tilltaget vardagsrum med utrymme för både sittgrupp och matplats, badrum med badkar och är förberett för tvättmaskin. Lägenhetens placering på gavel medför ett fint ljusinsläpp och på balkongen kan man avnjuta förmiddagssolen. Ett perfekt läge för den som vill ha närhet till både universitetet, sjukhus, affärer, restauranger, strandpromenaden och stadens puls.

Förening

Östermalmsgatan 36G

Förening

RB Brf Träsnidaren

Allmänt om föreningen

RBF Träsnidaren äger fastigheten Duvan 15 bestående av 23 byggnader med 231 st bostadsrättslägenheter belägna på adresserna Östermalmsgatan, Skolgatan och Järnvägsgatan. Lägenheterna byggdes 1988-1991. Riksbyggen förvaltar fastigheterna tekniskt och ekonomiskt. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår: VA, internet och kabel-tv. Värme fast tillägg, obligatoriskt ingår i den angivna avgiften. Hushållsel debiteras 3 månader i efterhand, individuell mätning. Ingen höjning av månadsavgiften per 1/1 2019, däremot höjdes den individuella mätningen (hush-el) från 1 kr/kWh till 1:20 kr/kWh per 1 april 2019.
Föreningen har en intressant historia om bl.a träsnidaren Emil Sandberg som givit namn åt både gata och föreningen samt omtalade arkitekten Ralph Erskine som ritat bebyggelsen. En viktig strävan i byggprocessen var att skapa en intim och trivsam miljö med små torg, gränder och gröna gårdsytor mellan husen. Läs mer om historien på föreningens hemsida www.trasnidaren.nu

HUSENS SKICK
2018 Spolning/rensning av samtliga avlopp, översyn av samtliga takpannor och trasiga pannor har ersatts med nya, renovering/rengöring av brunnar på parkeringsdäck har påbörjats samt omfattande renoveringsarbete av vissa fasader p.g.a froståverkan har åtgärdats. Föreningen följer den upprättade underhållsplanen.
2016-17 Ventilationen har bytts ut till centrala ventilationsaggregat i de 133 lgh som inte haft det.
2014 Ny belysning i garaget. Styrenheterna i undercentralerna har bytts ut och värmeväxlarna har rengjorts.
2012 Sänktes årsavgiften med 4 %.

GÅRDEN
Utemiljön i Träsnidaren är unik; vacker konst, parker, vackra planteringar, lekplatser, sittgrupper och parkbänkar. En aktiv förening som bl.a. sätter stort fokus på en trivsam utomhusmiljö.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Riksnet ingår i den angivna månadsavgiften 100 Mbit/s. Varje bostadsrättsinnehavare har en digitalbox, som tillhör lägenheten och ska lämnas kvar efter försäljning. Kabel TV Sappa, basutbud ingår i den angivna avgiften.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 9 välutrustade tvättstugor.

ÖVRIGA LOKALER
Kvartersgård ligger på Östermalmsgatan 28 F inrymmande expedition, kvarterslokal, gästrum, bastu med relax och gym och tre övernattningsrum. Elektroniskt bokningssystem kommer att installeras under år 2019.

BILPLATSER
Garage 510 kr/mån, carport 396 kr/mån, MV-plats 285 kr/mån. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Alla bostadsrätter har ett gästparkeringskort som kan användas på Östermalmsgatan till en kostnad av 25 kr/dygn.

ÖVRIGT
Porttelefoner har installerats. Nya köpare uppmanas lämna sina telefonnummer till ordförande så de kan aktiveras. Då man får besök ringer man via den för att dörren ska öppnas.
Renoverat och ombyggt soprum med källsortering för hushållssopor. Grovsopor hänvisas till återvinningscentralen på Gimonäs. Finns möjlighet att hyra extra förråd, hobbyrum samt släpvagn i föreningen. Digital individuell elmätning, avläses varje månad och debiteras regelbundet med 3 månader i efterhand på månadsavgiften. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av föreningen 2019-08-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa med föreningen samt uppgifter rörande ev lediga bilplatser, kommande renoveringar och ev avgiftshöjningar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Öst på stan kallas östra delen av gamla Umeå innerstad. Stadsdelen avgränsas av Umeå älven, Östra Kyrkogatan och Östermalmsleden. Stadsdelen karaktäriseras av gamla vackra trähus och det finns några historiska byggnader belägna i stadsdelen, till exempel gamla länsresidenset och gamla fängelset som är ombyggt till hotell och servering. Härifrån har du nära till både universitet, stadskärnan och härliga promenadstråk längst älven.

Närservice

Caféer, restauranger, uteställen, Döbelnspark, förskola, skola, gymnasium, konstnärligt campus och strandpromenad längst älven.

Kommunikation

Kungsgatan löper genom hela området som är den centrala cykelleden till och från centrum och ända upp mot sjukhus och universitet. Du har härifrån även närheten till tågstationerna Umeå Centralstation samt Umeå Östra. Från öst på stan är det mycket goda bussförbindelser, för mer info kring tider gå till www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering