Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Olof Palmes Gata 8

Dragonfältet Umeå

2 450 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Olof Palmes Gata 8

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 61,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 21
Våning 7 av 10, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 450 000 kr utgångspris
Avgift: 2 767 kr/mån Värme, vatten, kabel TV, internet och IP-telefoni
Andel i föreningen: 3,04917%
Andel av årsavgift: 2,62%
Driftskostnad 5 500 kr/år
varav
El: 5 500 kr (4634 kWh)
Kommentar Beräknat utifrån ett 1-årsavtal via Umeå Energi.
Tillträde Enl. överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Förråd finns på vinden.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2013
Energideklaration
Utfärdad den 12 juni 2018
Energiklass: B
Energiprestanda: 71 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Stigbygeln 8
Välkommen till denna genomtänkta och mycket stilrena lägenhet i modernt utförande på sjunde våningen med en underbar utsikt över stadens vyer! Lägenheten ligger centralt med gångavstånd till city och till lugnet längs älvspromenaden och naturen. Lägenheten är öppen och ljus i sin planering med fina materialval. Den öppna planlösningen mellan kök, matplats och vardagsrum skapar stora sociala ytor som inbjuder till sällskap i goda vänners lag. Planlösningen i lägenheten har helt enkelt fokus på ljus, rymd och gästvänlighet.

En inglasad balkong med en härlig utsikt över takåsarna förlänger lägenheten med ytterligare ett rum när årstiden tillåter. Ett helkaklat badrum med praktisk tvättdel nås privat direkt i hall. Stort sovrum med flera garderober längs ena väggen.

Dragonfältet är ett trivsamt område med närhet till det mesta! Föreningens syn på ekonomin är god. Låg månadsavgift!

- SJUNDE VÅNINGEN MED HÄRLIG UTSIKT MOT CITY

- MODERN OCH STILREN

- INGLASAD BALKONG MED FÖRMIDDAGSSOL SOM FÖRLÄNGER ÅRSTIDERNA

- NÄRHET TILL CITY

- LÅG MÅNADSAVGIFT

HALL
Välkomnande och öppen hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna. På golvet ligger ett stilrent ekparkettgolv, väggarna är vitmålade. Här finns en garderob.

BADRUM
Helkaklat badrum i grått och vitt och med golvvärme som ger god komfort. Badrummets inredning består av dusch med vikbara glasväggar, wc, tvättställ med tillhörande underskåp, spegelskåp och tvättpelare (tvättmaskin och torktumlare).

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbordshörna. Rummet är inrett med en hel garderobsvägg. Ekparkettgolv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Öppet och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier i två väderstreck som ger fint ljusinsläpp. Rummet integrerar trivsamt i öppen planlösning med matplats och kök. Från detta rum nås den rymliga och inglasade balkongen med förmiddagssol och härlig utsikt över stadens vyer. På golvet i vardagsrummet ligger ett fint ekparkettgolv som enhetligt löper vidare in genom lägenhetens samtliga rum bortsett från badrummet. Väggarna är ljusa, vilket förstärker den öppna och ljusa känslan ytterligare.

MATPLATS
Väl tilltagen matplats med utrymme för familj och gäster.

KÖK
Stilrent kök med vit skåpinredning och goda förvaringsmöjligheter. Goda arbetsytor på den grå/svarta arbetsbänken. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel. Ett liggande fönster vid kökets mitt och fönsterpartier vid matplatsen ger köket fin ljussättning. Rostfri kyl/frys, vinkyl, induktionshäll, fläkt, rostfri inbyggd ugn och mikro och integrerad diskmaskin är kökets maskinpark. Vitmålade väggar och ekparkettgolv.

BRA ATT VETA
Förråd på vinden.
Tvättstuga på entréplan.
Välkommen till denna genomtänkta och mycket stilrena lägenhet i modernt utförande på sjunde våningen med en underbar utsikt över stadens vyer! Lägenheten ligger centralt med gångavstånd till city och till lugnet längs älvspromenaden och naturen. Öppen och ljus i sin planering med fina materialval.

Förening

Olof Palmes Gata 8

Förening

Brf Stigbygeln

Allmänt om föreningen

Brf Stigbygeln är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2008, men har legat vilande fram till år 2012 då Balticgruppen lät uppföra lägenheter på Dragonfältet som färdigställdes år 2013. Föreningen förfogar över 30 st lägenheter och alla är upplåtna med bostadsrätt. Överlåtelse-/pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen är en privat bostadsrättsförening som förvaltas ekonomiskt av BDO. Ingen planerad höjning av månadsavgiften år 2019, enligt föreningens ordförande 2019-04-15.

HUSETS SKICK
Huset är i toppskick. Reservering till föreningens fond för yttre underhåll görs med 30 kr/kvm lägenhetsyta, i enlighet med föreningens stadgar. Eftersom att fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom fem år. Fastigheten färdigställdes år 2013 och har deklarerats som färdigställd. Bostadsrätterna är fr.o.m värdeåret helt befriade från fastighetsskatt i 15 år. Fr.o.m år 16 utgår full fastighetsskatt.

GÅRDEN
Uteplats på gräs med bänkar finns.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv (basutbud Telia Lagom), internet (100/10 Mbit) och IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 25 st carportar à 500 kr/månad och 3 st motorvärmarplatser à 250 kr/månad. För närvarande inga platser lediga per 2019-04-15, men 2 carportar hyrs ut med 1 månads uppsägningstid ifall ny bostadsrättsinnehavare vill hyra plats. Tre gästparkeringar.

TVÄTTSTUGA
Stor utrustad tvättstuga finns i entréplanet och egen tvättpelare i samtliga lägenheter.

ÖVRIGT
Tillhörande vindsförråd finns. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina Försäkringar Nord. Bostadsrättsinnehavaren tecknar hemförsäkring. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrig post i låst postfack vid entrén.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-04-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I Hedlundaområdet finns grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasium, Dragonskolan. I Hedlundaparken finner du även minigolfbana samt Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering