Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Olof Palmes gata 51

Dragonfältet UMEÅ

2 095 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Olof Palmes gata 51

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 69,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 2126060014-0006
Våning 1 av 4, hiss finns
Ekonomi Pris: 2 095 000 kr utgångspris
Avgift: 5 071 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet, el
Andel i föreningen: 1,77669%
Andel av årsavgift: 1,77767%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2005
Energideklaration
Utfärdad den 9 september 2019
Energiklass: D
Primärenergital: 103 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Välkommen till denna fina trea med öppna och sociala ytor med stor balkong på lugnt och centrumnära område! Lägenheten karaktäriseras av fantastiskt ljusinsläpp, komfort och erbjuder generösa ytor och rum samt ett väl tilltaget och helkaklat badrum. Kök i stilfullt utförande med inbjudande matplats invid stora fönster.

På Dragonfältet bor du bekvämt i mysig och grönskande omgivning med promenadavstånd till stadens puls, vackra älvspromenaden och allt du kan tänkas behöva.

Varmt välkommen att boka din visning!

- TILLTALANDE OCH SOCIAL PLANLÖSNING

- STOR BALKONG MED FÖRMIDDAGSSOL

- LUGNT OCH CENTRUMNÄRA OMRÅDE

- HISS

- MYCKET RYMLIGT OCH HELKAKLAT BADRUM

HALL
Hallen erbjuder generösa ytor med god plats för avhängning av ytterkläder. Utrymme för garderober finns om så önskas. Vitmålade väggar och mörkgrått klinkergolv som fortsätter in i köket.

KÖK
Det sociala köket har nya vita köksluckor från 2019. Grått mosaikkakel klär väggen ovanför den praktiska arbetsbänken i eklaminat. Mörkgrått klinkergolv. Köket har även en köksö som vetter mot den generösa matplatsen intill de stora fönsterpartierna. Köket har gott om förvaring och goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av komfortabel hel kyl och frys, spis med ugn, rostfri fläktkåpa samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Centralt placerat i lägenheten finns det ljusa och sociala vardagsrummet och matplatsen. De stora fönsterpartierna släpper in härligt ljus och skapar rymd. Från vardagsrumsdelen nås lägenhetens generösa balkong med fin utsikt mot den lummiga innergården. Hela vardagsrummet/ matplatsen har vitmålade väggar och ekparkett.

SOVRUM 1
Stort och härligt sovrum med plats för dubbelsäng som omges av en platsbyggd garderob/ förvaring i ljusgrå nyans. Väggarna är vitmålade och golvet har ekparkett. Här finns också en ”walk in closet” som rymmer mer förvaring.

SOVRUM 2
Ett mindre sovrum som passar perfekt som barnrum, kontor eller gästrum. Väggarna är vitmålade med mönster i turkos nyans och ekparkettgolv. Här finns tre garderober.

BADRUM
I anslutning till hallen ligger det rymliga badrummet med golvvärme. Stilfull sjösten på golvet samt vit mosaik på väggarna. Badrummets inredning består av WC, handfat, spegel med belysning och dusch med vikbara duschväggar. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett varmt vindsförråd.

RENOVERINGAR GJORDA PÅ LÄGENHETEN
2021
- Ny kyl och frys.
2019
- Platsbyggda garderober i det större sovrummet.
- Nya skåpluckor i kök.
2018
- Ny tvättmaskin.
2013
- Nytt handfat med kommod.
2009
- Ny duschvägg.
- Nytt parkettgolv i båda sovrummen.

Fin trea med stor balkong på omtyckta Dragonfältet!

Välkommen till denna fina trea med öppna och sociala ytor med stor balkong på lugnt och centrumnära område! Lägenheten karaktäriseras av fantastiskt ljusinsläpp, komfort och erbjuder generösa ytor och rum samt ett väl tilltaget och helkaklat badrum. Kök i stilfullt utförande med inbjudande matplats invid stora fönster. På Dragonfältet bor du bekvämt i mysig och grönskande omgivning med promenadavstånd till stadens puls, vackra älvspromenaden och allt du kan tänkas behöva.

Varmt välkommen att boka din visning!

Förening

Olof Palmes gata 51

Förening

BRF Dragonen 3

Allmänt om föreningen

Riksbyggen BRF Dragonen 3 är en äkta bostadsrättsförening med 50 lägenheter i Umeå. Föreningen äger fastigheten Dragonfältet 12 och byggnader finns belägna på adresserna, med udda nummer Olof Palmes Gata 51-59. Föreningen förfogar över 50 st lägenheter som fördelas på 2:or, 3:or och 4:or. Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. El, bredband och kabel-tv ingår i månadsavgiften. Föreningens syn på ekonomin är god. Ingen månadsavgiftshöjning är planerade under 2021 (enligt ordförande 2021-06-08).

HUSETS SKICK
Fastigheten är i gott skick då husen är byggda 2005. Inga större renoveringar planerade i dagsläget.

GÅRDEN
Fin och trevlig gård med gräsytor och planeringar. Föreningen äger ett stort gemensamt parkområde.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-tv levereras av Canal Digital Telenor (ingår i avgiften) Bredband levereras av Alltele. Hastighet 100/100mbs (ingår i avgiften).

P-PLATS
Föreningen har 92 parkeringsplatser i varmgarage (nyttjas tillsammans med dragonen 2) och 19 parkeringsplatser med motorvärmare. P-plats med motorvärmare kostar 245:-/mån. Garageplats kostar 495:-/mån. 16 st i kö i dagsläget, enligt Riksbyggen (2021-06-07) och 25 st i kö till motorvärmarplats och 11 st i kö bilplats utan el.

ÖVRIGT
Cykelförråd finns beläget på gården. Till lägenheten hör ett förråd beläget i gårdshuset framför byggnaden. Varje lägenhet har egen tvättpelare. Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och föreningen har tecknat bostadsrättstillägg för sina medlemmar. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2021-06-08). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Det attraktiva området Dragonfältet ligger beläget väster om Umeås centrum med bara några minuters promenadavstånd. Det gamla historiska K:4 området började bebyggas på 2000-talet och startades upp med en arkitekturtävling. Flera av bostadshusen är smala, har indragna kungsvåningar med terrasser och husen har putsade fasader. De gamla ridhusen är bevarade och används idag som parkeringshus. Det populära området består i stor utsträckning av flerbostadshus med lägenheter och expanderas ännu idag.

Närservice

Dragonfältet ligger nära till Umeå centrum med affärer, butiker och restauranger. I området finns flera förskolor, grundskola från förskoleklass upp till årskurs nio och Umeås största gymnasieskola, Dragonskolan. I den närliggande Hedlundaparken finns en stor äventyrslekpark, skateramper och minigolfbana. Här finns även Noliahallarna som rymmer allt ifrån idrott till mässor och konferenslokaler. Närmaste livsmedelsaffär är Ica Hedlunda och enklare livs samt postutlämning finns på kiosken Bubblan. På Dragonfältet hittar du även vårdcentral med apotek, polis- och brandstation.

Kommunikation

Från Dragonfältet tar du dig lätt med cykel eller till fots till centrum på bara några minuter. Närmaste busshållsplats ligger längs Skolgatan där linje 1 och 7 går förbi. För mer information se www.tabussen.se.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter