Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 90

Umeå

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 90

Antal rum 0 rum
Boarea - kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Ekonomi Avgift: 4 189 kr/mån
Andel av årsavgift: 1,74017%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 27 oktober 2017
Energiklass: B
Primärenergital: 71 kWh/m² och år

Förening

Mariehemsvägen 90

Förening

Mariestrand 3

Allmänt om föreningen

RBF Mariestrand 3 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2013. Föreningen äger fastigheten Plymen 1 och 2 i Umeå på adressen Mariehemsvägen 90 och 92 och är uppförda 2015-2016. Föreningen förfogar över 72 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes med 1 % den 1/5 2021, enligt ordförande 2021-05-25. Ingen ytterligare höjning är planerad under 2021.

HUSENS SKICK
Husen är i nyskick då det byggdes 2015-2016. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar.
Se vidare årsredovisning 2019-07-01–2020-06-30.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen projekterar för solceller och laddstolpar.

PARKERING
44 st carportplatser med el (495 kr/månad) och 25 st parkeringsplatser med el (325 kr/månad).
Det finns MV-platser och carportplatser lediga, enligt ordförande 2021-05-25.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GÅRDEN
På gården finns lekplats och grill. Buskar och träd är under uppväxt.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Telia Triple Play (TV och bredband 100/100 MB) ingår i angiven månadsavgift. Bredbandshastigheteten har höjts till 250/250. Ingår fortfarande i månadsavgiften och kommer inte att generera någon höjning av den. Alla lägenheter har fått sin hårdvara utbytt i samband med det.

ÖVRIGT
Som bostadsrättsinnehavare kan du ur ett miljö- och ekonomiskt perspektiv påverka din egen driftskostnad då både el- varm och kallvattenförbrukning mäts och bekostas individuellt. Föreningen har en individuell mätning, så bostadsrättsinnehavaren betalar el-varm och kallvatten månadsvis. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Förråd för barnvagn, rullstolar samt möjlighet att ladda elrullstolar finns i trapphuset. Lägenhetsförråd finns bekvämt på vinden. Utvändiga cykelförråd kommer att vara i närheten av husen.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2021-05-25). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter