Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 33B

Mariehem UMEÅ

1 895 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 33B

Antal rum 3 rum
Boarea 85,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212310001-0066
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 895 000 kr utgångspris
Avgift: 4 642 kr/mån ink, värme, vatten, internet, tv
Andel i föreningen: 0,58519%
Andel av årsavgift: 0,58531%
Kommentar El enligt individuell mätning som är fyra månader släpande.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1968
Energideklaration
Utfärdad den 23 april 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 86 kWh/m² och år
Äntligen kan vi erbjuda denna fantastiska gaveltrea på populära Mariehem! Lägenheten erbjuder en genomtänkt planlösning med två sovrum avskilda från varandra, ett smakfullt renoverat kök med gott om förvaring och arbetsytor, rymligt vardagsrum, ett förråd/klädkammare och ett stort badrum med både bubbelbadkar, dusch och tvättmöjligheter. Från det stora sovrummet når ni även den härliga inglasade balkongen med utsikt över föreningens innergård.

Här bor ni i ett lugnt område i stabil förening med fin innergård och faciliteter för sina boende. Fantastiska omgivningar med Mariehemsängarna och Nydalasjön ett stenkast ifrån lägenheten. Här bor ni även med närhet till restauranger, livsmedelsbutik, gym, frisör samt cykelavstånd till NUS och universitetet. Bra busskommunikationer med centrum!

Missa inte chansen att förvärva detta drömboende där det bara är att flytta in, varmt välkomna att anmäla er till visning!

- INGLASAD BALKONG

- RENOVERAT & MYCKET FINT KÖK

- STORA YTOR

- GAVELLÄGE MED GOTT OM LJUSINSLÄPP

- LJUSA YTSKIKT

- STABIL FÖRENING

- MOTORVÄRMARPLATS FINNS LEDIG

Lägenheten presenteras enligt följande:

HALL & FÖRRÅD
Du kliver in i en rymlig hall med bra plats för klädavhängning och en anslutande förråd/klädkammare för bra förvaring. På golvet ligger ett snyggt laminatgolv som fortsätter enhetligt i resterande lägenhet.

BADRUM
Direkt till vänster i hallen ligger lägenhetens stora badrum. Det är välutrustat med kakel, klinker, badkar, dusch, wc, handfat med kommod samt spegel. Här inne finns även tvättmaskin samt bra med arbetsyta. Självklart finns härlig golvvärme som värme frusna fötter!

KÖK
Lägenheten erbjuder ett fantastiskt fint kök med en arbetsdel och en matplats fint placerad vid ett fönster. Här finns gott om förvaring bakom ljusa luckor och stora arbetsytor. Ovan bänkarna sitter ett grått och stilrent kakel. Den maskinella utrustningen består av rostfri dubbel kyl och frys, induktionshäll, ugn och mikro i arbetshöjd samt köksfläkt och integrerad diskmaskin.
Köket är genomgående ljust och fräscht med stilrena färg och materialval!

SOVRUM & BALKONG
Lägenhetens större sovrum nås via vardagsrummet och ansluter till den inglasade balkongen med härlig utsikt mot föreningens innergård. Sovrummet är mycket rymligt och erbjuder gott om förvaring genom flera garderober.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med plats för stor soffgrupp, TV-möbel, matgrupp samt diverse möblemang.

SOVRUM
Lägenhetens mindre sovrum rymmer med enkelhet både säng, skrivbord och förvaring.

RENOVERINGAR
¨
Kök 2017
Golv i hela lägenheten 2018
Målat i lägenheten 2018
Garderober installerade 2018

Gaveltrea i toppskick!

Äntligen kan vi erbjuda denna fantastiska gaveltrea på populära Mariehem! Lägenheten erbjuder en genomtänkt planlösning med två sovrum avskilda från varandra, ett smakfullt renoverat kök (2017) med gott om förvaring och arbetsytor, rymligt vardagsrum, ett förråd/klädkammare och ett stort badrum med både bubbelbadkar, dusch och tvättmöjligheter. Från det stora sovrummet når ni även den härliga inglasade balkongen med utsikt över föreningens innergård.

Här bor ni i ett lugnt område i stabil förening med fin innergård och faciliteter för sina boende. Fantastiska omgivningar med Mariehemsängarna och Nydalasjön ett stenkast ifrån lägenheten. Här bor ni även med närhet till restauranger, livsmedelsbutik, gym, frisör samt cykelavstånd till NUS och universitetet. Bra busskommunikationer med centrum!

Missa inte chansen att förvärva detta drömboende där det bara är att flytta in, varmt välkomna att anmäla er till visning!

Förening

Mariehemsvägen 33B

Förening

Riksbyggen Brf Storspoven

Allmänt om föreningen

Brf Storspoven är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 170 st lägenheter belägna på adress Mariehemsvägen 31A-H och 33A-H. Alla lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Pga kostnadsökningar höjs månadsavgifterna med 2% från den 1a juli 2021, enligt vice ordf 2021-06-29.

HUSENS SKICK
Inga större renoveringar är planerade. Fler extraförråd har byggts till 33D. Tagg/Kodlås är installerat på alla entrédörrar och tagglås till gemensamma utrymmen som förråd, soprum.
Stammarna: Ingen renovering eller byte planerat i nuläget. 2013 / 2014 - Balkonginglasning, 2013 - Individuell el-mätning installerades, 2007 - Fönsterbyte. Hushållsel betalar man själv efter individuell förbrukning av el med 4 månaders eftersläpning, vilket innebär att man inte betalar elen förrän efter 4 månader. Vid avflyttning får man betala de sista 4 månaderna efter man flyttat.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Byggnation av skärmtak pågår. När det är klart kommer det att finnas bra tillgång till platser.

GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar, grillplats, sittgrupper och lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV och Bredband via Telia. Kostnad 95:-/mån. Hastighet 100 Mbit/sek.

PARKERINGAR
P-plats med motorvärmare 185 kr/månad (gratis april - september), finns platser lediga (vice ordförande 2021-05-17).
Carport med motorvärmare 200 kr/månad, kö till dessa.
Kallgarage med motorvärmare 325 kr/månad, kö till dessa.
Varmgarage + plus bränsletillägg 374 kr/månad, kö till dessa.
Husvagnsplats 180 kr/månad, kö till dessa.
P-platser för el-bil: 300 kr / månad plus kostnad för el (jmf hushållsel), finns platser lediga.

Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Tvättstugan är belägen i källarplan på Mariehemsvägen 31A och 33A. På Mariehemsvägen 31A och 33A finns även cykelförråd, hobbyrum och skyddsrum. Övernattningslägenhet med 4 sängplatser beläget i Mariehemsvägen 33F. Bastu och relax i källaren på Mariehemsvägen 31D-F. Nyinredd samlingslokal för ca 30 personer. Extra förråd finns att hyra i källarplan på Mariehemsvägen 31 F. Bostadsrättsinnehavaren bokar själv via Riksbyggens hemsida, samma kösystem som för parkeringarna. Kö för närvarande, men ytterligare förråd ska byggas nu under året.

ÖVRIGT
Individuell mätning av el. Den faktiska hushållselen betalas eftersläpande. Elavgiften debiteras med f.n. 1,00 kr/kWh (inkl. fasta avgifter, moms och skatt).
Balkonginglasningsavgiftavgift 320:-/månad. Värmeavgift 695:-/månad.
Vid försäljning ska överlämnas den tagg som används för upplåsning av förrådsnedgångar samt bokad tvättstuga, lokal, övernattningslägenhet och bastu. Hemsida www.storspoven.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-05-17. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter