Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 31F

Mariehem Umeå

1 730 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 31F

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 85,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212310001-0039
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 730 000 kr utgångspris
Avgift: 4 398 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Andel i föreningen: 0,58519%
Andel av årsavgift: 0,58531%
Kommentar Den egna förbrukningen av hushållsel betalas via ett tillägg på månadsavgiften med 4 månaders eftersläpning. Ca 250-300 kr/månad.
Tillträde Enl. överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Det finns källarförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1968
Energideklaration
Utfärdad den 3 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Flyttfågeln 3
Välkommen in i denna smakfullt renoverade trea om 85 kvm. Lägenheten karaktäriseras av en tilltalande planlösning och är i fint skick. Lägenheten erbjuder helkaklat badrum med wc, dusch och tvättpelare, solfylld och inglasad balkong mot lugn innergård, socialt och ljust vardagsrum samt två rymliga sovrum.

Stabil förening med fina faciliteter som bastu, relax och övernattningsrum. På Mariehem bor du bekvämt med närhet till fantastiska Nydalasjön och dess härliga strövområden, träningsanläggningar, Universitet och sjukhus. Varmt välkommen på visning!

- HELKAKLAT BADRUM MED WC, DUSCH OCH TVÄTT

- RYMLIG OCH ÖPPEN HALL

- SOLFYLLD INGLASAD BALKONG

- TILLTALANDE PLANLÖSNING

- LJUS OCH FRÄSCH

Bostaden presenteras enligt följande:

HALL
Lägenheten välkomnar dig med en öppen och stor hall. Gott om utrymme till enklare möblemang samt goda möjligheter till avhängning. Vitmålade väggar, trägolv och klinker vid avhängning.

KÖK
Härligt kök med god förvaring och stora arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa, diskmaskin samt hel kyl och frys. Köket erbjuder gott om utrymme till förvaring i skafferier och skåp samt fin avskild plats för matgrupp invid fönstret. Vitmålade väggar och trägolv.

VARDAGSRUM
Det gästvänliga vardagsrummet har utrymme för stor soffgrupp och matsals del om så önskas. Den grönmönstrade tapeten är verkligen pricken över i mot det fina trägolvet som följer stilrent genom rummet. Övrig vägg är vitmålad.

BADRUM MED WC, DUSCH OCH TVÄTT
Stort, smakfullt renoverat och helkaklat badrum med inbyggda, dimningsbara spotlights i taket. Dusch med glasvägg, rymlig kommod med handfat och vägghängtskåp samt WC är badrummets inredning. Tvättmaskin, torktumlare, tvättbänk med ho och golvvärme gör badrummet mycket bekvämt.

SOVRUM 1
Det första sovrummet når man från hallen. Här ryms det en enkelsäng och övrigt möblemang.

SOVRUM 2
Rymligt sovrum med vitmålade väggar och mönstrad tapet. Här finns skjutdörrsgarderob som rymmer bra med förvaring. Utgång till härlig inglasad balkong i västerläge med eftermiddag- och kvällssol.

RENOVERINGAR GJORDA PÅ LÄGENHETEN
Nya lister i hela lägenheten förutom badrummet. Alla radiatorer är uppmålade.
2016
- Målning av väggar, tak och tapetsering samt nytt golv i vardagsrum.
- Målning av väggar och tak samt tapetsering av vissa väggar i det stora sovrummet. Rivning av gamla garderober och istallerat en ny skjutdörrsgarderob.
- Nytt golv och nya tapeter i det mindre sovrummet.
- Målning av väggar och tak samt nytt golv i kök. Ny bänkskiva, ny inbyggnadsugn och ny induktionshäll i kök. Omdragning av rördragning till kök och till el för kyl och frys.
- Målning av väggar och tak i hall. Rivning av befintlig klädkammare/ förråd för att öppna upp hallen. Nytt trägolv. Nytt klinker för skodel. Omdragning el för anpassning till belysning.
2010
- Helrenoverat badrum med golvklinkers och helkaklade väggar med mosaikdetaljer. Sänkt tak för att ge plats åt spotlights.
- Förändring av planlösning i badrum.
- Byte avloppsstammar och golvbrunnar i badrum.
- Nya badrumsmöbler från Aspen.
Välkommen in i denna smakfullt renoverade trea om 85 kvm. Lägenheten karaktäriseras av en tilltalande planlösning och är i fint skick. Lägenheten erbjuder helkaklat badrum med wc, dusch och tvättpelare, solfylld och inglasad balkong mot lugn innergård, socialt och ljust vardagsrum samt två rymliga sovrum.

Förening

Mariehemsvägen 31F

Förening

Riksbyggen Brf Storspoven

Allmänt om föreningen

RB Brf Storspoven är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 170 st lägenheter belägna på adress Mariehemsvägen 31A-H och 33A-H. Alla lägenheterna är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är att den är stabil. Vid föreningens budgetmöte juni 2018 beslutades att månadsavgiften skall höjas med 2 % från 1 oktober 2018 (kollat 2018-07-31).

HUSENS SKICK
Inga större renoveringar är planerade.
Fönstren: Byte 2007
Stammarna: Ingen renovering eller byte planerat i nuläget.
Balkong: Inglasning under 2013-2014.
El: Individuell mätning installerades 2013. Hushållsel betalar man själv efter individuell förbrukning av el med 4 månaders eftersläpning, vilket innebär att man inte betalar elen förrän efter 4 månader. Vid avflyttning får man betala de sista 4 månaderna efter man flyttat.

GÅRDEN
Till huset hör en underbar gård med gräsmatta, träd och buskar, grillplats, sittgrupper och lekplats.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften. För aktuellt utbud och prisinformation se www.sappa.se
Bredband finns via Riksnet (ingår i avgiften). Hastighet 100 Mbit/sek.

PARKERINGAR
P-plats med motorvärmare 180 kr/månad (betalas oktober-mars). P-plats med skärmtak 150 kr/månad. Kallgarage med motorvärmare 325 kr/månad. Varmgarage 365 kr/månad. Husvagnsplats 180 kr/månad. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Tvättstugan är belägen i källarplan på Mariehemsvägen 31A och 33A. På Mariehemsvägen 31A och 33A finns även cykelförråd, hobbyrum och skyddsrum. Övernattningslägenhet med 4 sängplatser beläget i Mariehemsvägen 33F. Bastu och relax i källaren på Mariehemsvägen 31D-F. Nyinredd samlingslokal för ca 30 personer. Bostadsrättsinnehavaren bokar själv via Storspovens hemsida.

ÖVRIGT
Individuell mätning av el. Den faktiska hushållselen betalas eftersläpande. Elavgiften debiteras med f.n. 1,00 kr/kWh (inkl. fasta avgifter, moms och skatt). Vid försäljning ska överlämnas den tagg som används för upplåsning av förrådsnedgångar samt bokad tvättstuga, lokal, övernattningslägenhet och bastu. Hemsida www.storspoven.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2018-07-31. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter