Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 27J

Mariehem UMEÅ

1 795 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 27J

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 76,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 13
Ekonomi Pris: 1 795 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 3 561 kr/mån Inklusive värme, vatten, tv och bredband
Andel i föreningen: 0,51723%
Andel av årsavgift: 0,51723%
Driftskostnad 3 568 kr/år
varav
El: 3 568 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Kostnaden är baserad på nuvarande ägares förbrukning och avtal och kan därför komma att ändras.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration Finns för närvarande inte
Välkomna till en populär trea på Mariehemsvägen. Lägenheten ligger på markplan utan några trappor, utsikt mot föreningens trevliga innergård.
Genomtänkt planlösning med två sovrum avskilda från varandra, ett kök med gott om förvaring och arbetsytor, rymligt vardagsrum, en enorm förråd/klädkammare och ett stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare.
Lugnt område i stabil förening med fin innergård och faciliteter för sina boende. Fantastiska omgivningar med både Nydalasjön och Mariehemsängarna i närheten.

HALL & FÖRRÅD
Du kliver in i en hall med bra plats för klädavhägning.
Golvet är ett laminatgolv och väggarna är ljusa, vilket är genomgående i hela lägenheten.

BADRUM
Direkt till höger i hallen ligger lägenhetens stora badrum. Det är välutrustat och renoverat år 2017. Badrummet är utrustat med wc, handfat med bredkommod, spegel med belysning och högskåp. Givetvis finns här både tvättmaskin och torktumlare för er bekvämlighet. Färgsättningen är varm och inbjudande.

KÖK
Kök med en arbetsdel och en matplats fint placerad vid ett fönster. Här finns gott om förvaring bakom ljusa luckor och stora arbetsytor i laminat. Ovan bänkarna sitter ett grått, natt kakel. Den maskinella utrustningen består av dubbel kyl och frys, spis med häll, ugn, köksfläkt och diskmaskin. Väggarna är målade i en fin grön färg och på golvet ligger samma ljusa laminatgolv som i övriga lägenheten.

SOVRUM
Lägenheten har två sovrum. Det större sovrummet nås via hallen och det något mindre från vardagsrummet. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är ljusa i båda sovrummen (grått i lilla och vitt i stora)

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med laminatgolv, ljusa väggar som bryts av mot en fondvägg av vitmålat trä. Från vardagsrummet nås den fantastiska balkongen! Med ett soligt och ostört läge kan ni här njuta av sol stor del av dagen.
Välkommen till en stor, rymlig och renoverad trea i stabila Brf Flyttfågeln på Mariehem. Lägenheten ligger på markplan utan några trappor med utsikt mot föreningens trevliga innergård.
Lägenheten erbjuder ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum med utgång till en inglasad balkong i bästa tänkbara solläge, renoverat kök med plats för matbord, renoverat badrum med både tvätmaskin och torktumlare.
Varmt välkommen på visning!

Förening

Mariehemsvägen 27J

Förening

HSB brf Flyttfågeln

Allmänt om föreningen

HSB Brf Flyttfågeln är en äkta bostadsrättsförening vars hus byggdes 1968. Föreningen förfogar över 185 lägenheter och 9 lokaler belägna på Mariehemsvägen 27-29, A-L. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen äger andelar i HSB Vind Ek Förening. Enligt ordförande 2020-05-06 som tror på en höjning av avgifterna på 1% under 2020.
HUSENS SKICK
2020 Göra fint på marken/gräsmattan utanför husen.
2018 Nya säkerhetsdörrar för lgh och källardörrar samt postboxar i entréerna.
2017 Nytt låssystem med tagg-/kodsystem på ytterdörr. Man har även installerat motorvärmarstyrning via telefon/dator/bokningstavla.
2016 Arbete med utemiljön. Avslutas hösten 2017.
2015 Energisparåtgärder, bytt fläktsystem. Bytt papptak samtliga hus. Byte entrédörrar. Ny gårdsbelysning LED.
2014 Montering entrétak med belysning ovan cykelrum och samlingslokal.
2013 Renovering av samlingslokalen. Byte av kulvert och dagvattenledning 29 A-L. Montering stolplampor vid lekplatser.
2012 Relining av dagvatten- och avloppsledningar inom byggnader och marknät fram till kommunens ledningar.
2008 Renovering samtliga balkonger samt inglasning.
2007 Målning samtliga lägenhetsdörrar.
2004 Byte termostatventiler för hela värmesystemet.

KOMMANDE UNDERHÅLL
Föreningen ska se över betydliga förbättringar för el, enligt ordförande 2020-05-06.
Föreningen planerar att byta fasad och fönster, som kan medföra avgiftshöjningar.
Under vintern 2018 har 4 st nya hyresrätter (38-40 kvm) tillskapats i entréplan. Dessa är uthyrda och innebär intäkter för finansiering av bl.a fasadbytet.

GÅRDARNA
Här finns grönytor, planteringar, lekplats och sittplatser.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem, digitalt, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften.
Internet via Telenor, ingår i månadsavgiften (obligatoriskt tillägg 125 kr/månad). Gruppanslutningsavtalet ger de boende tillgång till bredband med 100 Mbit/s i upp- och nedladdning samt bredbandstelefoni. Eventuella samtalskostnader på telefoni tillkommer för den boende.

TVÄTTSTUGA
Det finns en grovtvättstuga och 6 ytterligare tvättstugor i föreningen. 27 J, K, L har ingen tvättstuga i husen - De tvättar på 27 B eller 27 G.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en gårdslokal/övernattningsrum, Lärkan, som finns till höger om ingången till Mariehemsvägen 29 C. Inrymmer litet kök, wc/dusch, bäddsoffa för 2 personer inkl kuddar/täcken. Ca 35-40 personer ryms i lokalen. Kan hyras av de boende för 100:-/dygn.

BILPLATSER
På föreningens fastigheter finns 108 st carportplatser och 48 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe. Carport: 200 kr/månad, f.n 10 st i kö. Parkeringsplats: 145 kr/månad, finns f.n flera lediga platser lediga (2020-05-06). Det är Mats Framell 070-785 03 03 som sköter kön.

ÖVRIGT
El betalas separat (ingår ej i avgiften).
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-05-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande underhåll och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter