Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 176

Mariehem Umeå

1 595 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 176

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 80,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212525001-0020
Våning 3, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr utgångspris
Avgift: 5 177 kr/mån ink. värme, vatten, internet, tv och hushållsel (mot avräkning)
Andel i föreningen: 1,07849%
Andel av årsavgift: 1,07852%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Balkong med eftermiddagssol och fin utsikt över föreningens grönskande gård.
Till lägenheten hör ett förråd beläget på markplan.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2008
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Socialt planerad och trivsam gaveltrea med balkong med eftermiddagssol på omtyckta Mariestrand! Lägenheten karaktäriseras av ljusa fina ytskikt, har tilltalande planlösning och har vackert ljusinsläpp från husets fram- och baksida. Väl tilltaget badrum med komfortabel tvättpelare, stilsäkert inrett kök, mysig matplats, två fina sovrum och klädkammare.

På Mariestrand bor du på ett fantastiskt läge med närhet till all service ni behöver. ICA kvantum, Coop, apotek, USM gym, flertalet restauranger och caféer. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Mariehemsängarna erbjuder beachvolleybollplaner, konstgräsplan, frisbeegolfbana och på vintertid längdspår. Bräntberget erbjuder under vintertid skidåkning och vid dess fot finns utegym. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på tempererade Umelagun. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum.

- Tilltalande planlösning
- Nära fantastiska Nydalasjön
- Cykelavstånd till IKSU, NUS och Universitetet
- Avgiften inkluderar allt
- Balkong med eftermiddagssol

HALL
Inbjudande hall med vitmålade väggar och vackert parkettgolv som löper vidare i hela lägenheten. Möjlighet till avhängning av ytterkläder och i anslutning nås komfortabel klädkammare med elfa-system för ytterligare förvaring.

KÖK
Stilsäkert kök i klassiskt utförande med vitvaror från Electrolux. Vita skåpluckor, rostfriahandtag, vitt kvadratiskt kakel och grå bänkskiva ger köket en modern karaktär. Komfortabel hel kyl och frys, spis med ugn, fläkt och diskmaskin är kökets maskinella utrustning. God förvaring ges både i skafferi och köksskåp. Kökets hjärta, matplatsen har öppet och fritt läge mot vardagsrummet och bjuder in till besök. Fransk balkong.

VARDAGSRUM
Centralt och socialt placerat vardagsrum. Här finns utrymme för både soffgrupp och myshörna. Dekorativ fondtapet stiligt parkettgolv ramar fint in det gästvänlia rummet. Härifrån nås härlig balkong med eftermiddagssol och utsikt mot föreningens lummiga gård.

SOVRUM
Mysigt sovrum med vacker fondtapet. Här finns plats för dubbelsäng och enklare möblemang. Generös garderobsvägg ger god förvaring.

SOVRUM
Det andra sovrummet är inrett med lekfull tapet och samma enhetliga parkettgolv. Garderober till förvaring.

BADRUM
I anslutning till lägenhetens hall nås det mycket generösa badrummet. Trevligt fönster ger fint ljusinsläpp till det komfortabla badrummet med egen tvättpelare. WC, handfat, spegelskåp och takdusch är dess inredning. Praktisk våtrumsmatta i stilsäkert utförande klär golvet och väggarna är kaklade i vitt.

Ljus gaveltrea på populära Mariestrand!

Socialt planerad och trivsam gaveltrea med balkong med eftermiddagssol på omtyckta Mariestrand! Lägenheten karaktäriseras av ljusa fina ytskikt, har tilltalande planlösning och har vackert ljusinsläpp från husets fram- och baksida. Väl tilltaget badrum med komfortabel tvättpelare, stilsäkert inrett kök, mysig matplats, två fina sovrum och klädkammare.

På Mariestrand bor du på ett fantastiskt läge med närhet till all service ni behöver. ICA kvantum, Coop, apotek, USM gym, flertalet restauranger och caféer. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Mariehemsängarna erbjuder beachvolleybollplaner, konstgräsplan, frisbeegolfbana och på vintertid längdspår. Bräntberget erbjuder under vintertid skidåkning och vid dess fot finns utegym. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på tempererade Umelagun. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum. Välkommen på visning!

Förening

Mariehemsvägen 176

Förening

Brf Sångfågeln 2

Allmänt om föreningen

Brf Sångfågeln 2 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2008. Föreningen förfogar över 95 lägenheter, alla upplåtna som bostadsrätt, belägna på adress Mariehemsvägen 170-184, fastighetsbeteckning Sångfågeln 3. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen har inga planer på någon avgiftshöjning (information från styrelsen 2020-06-17).

FASTIGHETERNAS SKICK
2019: Målat om alla låghus, slutfört förfiningen av gården, bl.a. byggt pergola, monterat in den första laddstolpen.
2016: Markytor, huskropp utvändigt, installationer, gemensamma utrymmen.

GÅRDEN
Mysig och familjär utomhusmiljö med gräsytor, sittplatser, grillplatser och lekplatser och nybyggd pergola. Cykelförråd finns på gården.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har avtal med Telia för Bredband/Kabel-tv/IP-telefoni. Ingår i månadsavgiften. Internetavtal är tecknat kollektivt via föreningen, 100 Mbit in och 100 Mbit/ut. Möjlighet finns att uppgradera hastigheten, som bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns en gästlägenhet och bastu i trappuppgången Mariehemsvägen 176 som kan nyttjas av medlemmar i föreningen. Parkeringsplats och wifi ingår i gästlägenheten. Gästlägenheten kostar 200 kr/dygn att hyra. Bokas på hemsidan www.sf2.se

PARKERINGSPLATSER
P-plats med motorvärmare (40 st): kostar 220 kr/mån, i nuläget finns det lediga platser (samtal med Riksbyggen 2020-06-17).
P-plats för elbil: 530 kr / månaden, ledig i nuläget (samtal med Riksbyggen 2020-06-17).
Carport (82 st) kostar 375 kr/mån med förråd och 340 kr/mån utan förråd. I dagsläget är ett fåtal lediga (samtal med Riksbyggen 2020-06-17).

Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

ÖVRIGT
Trevlig stämning i föreningen som anordnar gemensam vårstädning med efterföljande grillning, där medlemmarna deltar och umgås med grannarna.
Föreningen har installerat en digital avläsning av elmätarna som börjar gälla 1/7-2020. Det innebär att elen läses av varje månad (den faktiska förbrukningen) och kommer på avin med en månads eftersläpning.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, (2020-06-17). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter