Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 13E

Mariehem UMEÅ

1 995 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 13E

Antal rum 0 rum
Boarea - kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 0 kr/mån
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 26 september 2019
Energiklass: B
Primärenergital: 55 kWh/m² och år
Markplans fyra på Mariehem!
Snart erbjuds möjligheten att förvärva denna markplans fyra.Den stora lägenheten fördelar helkaklat badrum med tvättmaskin, tre fina sovrum, god förvaring, lättmöblerat och generöst vardagsrum med utgång till balkong samt arbetskök med fin matplats intill. Stabil förening med fina faciliteter som bland annat övernattningslägenhet, bastu med relax och samlingslokal. Här bor ni på ett fantastiskt läge om du vill ha nära till allt! I området finns ICA kvantum, Coop, Burger King, apotek, vårdcentral och café samt Mariehemscentrum som erbjuder restauranger med mera. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun med tempererade bad. Mycket goda kommunikationer till Umeå centrum. Välkommen att höra av er för mer information!

Förening

Mariehemsvägen 13E

Förening

Riksbyggen Brf Trandansen

Allmänt om föreningen

RBF Trandansen är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1964. Föreningen förfogar över 182 st lägenheter belägna på Mariehemsvägen 11 A-G, 13 A-E, 15 A-D. Av lägenheterna är 182 st upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även en mindre motionslokal och 2 små hobbyrum som medlemmar kan lösa nyckel för en mindre avgift och en samlingslokal med kök som medlemmar kan hyra. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam, bostadstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.
Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen kommer att höja avgiften med 2% från och med 1 Juli 2020 (enl ordf 2020-06-01)

AVTAL och FÖRVALTNING
Föreningen köper ekonomiskförvaltning och driftövervakning av Riksbyggen.
Föreningen har avtal med NP AB om fastighetsskötsel, avtal med städfirma om trappstädning, tvättstugor. PRÖ Förvaltning om snöröjning/sandning.

Enligt ordf 2020-03-24 kommer föreningen att höja avgiften för parkering, bilgarage och cykelgarage under 2020. Föreningen är mitt uppe i en process med att uppdatera underhållsplanen så det är tänkbart med en avgiftshöjning av månadsavierna framöver.


HUSENS SKICK

2020 Byte av dagvattenledningar från 1965. Arbetet planeras vara klart hösten 2020. Nya tvättmaskiner, torkskåp och 1 torktumlare har köpts in till tvättstugorna.
2020 Energioptimering av värmesystemet.
2019-2020 Ny dränering runt hus 11G och 13E har lagts.
2019 Renovering av lekplatserna, nya gungor lekplatserna på gård 11, 13 och 15. Renovering av köket i samlingslokalen.
2018 Kodlås på entrédörrarna.
2017 Garage, belysning.
2015-2017 Mark, asfaltering.
2014-2015 Fönsterbyte.
2011-2013 Byte värmekulvert och åtgärder på värmesystemet.
2010 Individuell elmätning.
2009-10 Byte av lägenhetsdörrar.
2008-09 Byte av fönsterdörrar.
2005 Byte elsystem.
2000-talet Förnyelse av innergård.
1999 Installation av bredband.
1998-99 Stambyte, badrumsrenovering.
1988 Tilläggsisolering av fasader.


UTEMILJÖ
Föreningen har gjort en omfattande upprustning av lekplatserna på
innergårdarna under 2019. Markåterställning efter grävarbeten kommer att
utföras under våren 2020. Föreningen har en trevlig utemiljö med grönytor, bärbuskar, prydnadsplanteringar, lekplatser och sittplatser.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-TV via ComHem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften och
redovisas som separat post på månadsavin. För aktuellt utbud samt
prisinformation se www.comhem.se
Internet köps in av föreningen leverantör 2020 är Riksnet (100 Mbit).
Uttag finns dragen till varje lägenhet, medlemmen måste dock själv
bekosta inköp av egen router. Kostnad för internet ingår i månadsavgiften, redovisas som separat post på månadsavin.


TVÄTTSTUGA

Gemensamma tvättstugor finns i hus 11 C/D, 11G och 13E och inrymmer tvättmaskiner, torkrum, torktumlare, torkskåp och mangel. Nya tvättmaskiner och torkskåp har köpts in våren 2020.GEMENSAMHETSUTRYMMEN

Utanför varje lägenhetshus finns det cykelparkering med vajer för fastlåsning tillsammans med eget cykellås. Det finns även möjlighet att hyra plats i cykelgarage. Föreningen har en samlingslokal att hyra, en motionslokal för föreningens medlemmar till en engångsavgift + deposition, hobbyrum till en engångsavgift + deposition.ÖVRIGT

Individuell mätning av el enligt undermätare i varje lägenhet. Den faktiska hushållselen betalas eftersläpande. Till lägenheten hör ett källarförråd.


BILPLATSER

På föreningens fastigheter finns 102 st garageplatser och 85 st parkeringsplatser. Varmgarage 350 kr/mån. Kallgarage 325 kr/mån. Till varm- och kallgarage är det lång kö (kollat 2020-06-01).
Motorvärmarplats 240 kr/mån, ingen kö 2020-06-01. Bilplats 50 kr/mån, ingen kö per 2020-06-01.
Avgiften för garage och parkeringsplatser kommer att höjas från och med 1 oktober 2020 enl ordf 2020-06-01).
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Föreningens kundportal på Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa ett konto på Riksbyggens kundwebb. För aktuell prisinformation om kö och priser vänligen besök föreningens
hemsida: http://www.trandansen.se/Information/Uthyrning/

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-06-01.
Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande underhåll och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Mariehem är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det mestadels flerfamiljshus men finns även en del radhuslängor och mindre villor. Med Nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Skidklubben UHSK driver liften och möjligheter till utforsåning och downhillcykling finns under respektive säsong. Mariehem utgör tillsammans med Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

I Mariehem har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, Gymnastikenshus, belysta motionsspår både sommar och vinter, stort utbud av skolor och daghem, Nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, Basebollplan, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariehem tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi Mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter