Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Mariehemsvägen 118

Mariestrand Umeå

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Mariehemsvägen 118

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 68,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212535001-0056
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 4 265 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet och kabel-tv (125 kr obligatoriskt tillägg). Individuell elmätning tillkommer.
Andel i föreningen: 1,4576%
Andel av årsavgift: 1,45762%
Driftskostnad 4 200 kr/år
varav
El: 4 200 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Säkring 16A. Genomsnittlig elförbrukning är ca 3 000 kWh /år.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2007
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 28 mars 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 118 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Välkommen till denna välplanerade 3:a med stor altan och bra sociala ytor som passar perfekt för umgänge med vänner och familj. Lägenheten erbjuder ett en rymlig hall med klädkammare, kaklat badrum med dusch och tvättpelare, två sovrum varav ett med garderobsvägg, ett stilrent kök med öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet.
Här bor du på ett fantastiskt läge om du vill ha nära till allt! Marielund med nya ICA kvantum, gym, Burger King, apotek och café samt Mariehemscentrum som erbjuder Coop, restauranger med mera. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun med tempererade bad. Vintertid finns längdspår på Nydalasjön och nära till längdspår samt skidbacke vid Mariehemsängarna. Mycket goda busskommunikationer till Umeå centrum.

-STOR ALTAN MED SÖDERLÄGE

-KAKLAT BADRUM MED DUSCH OCH TVÄTTPELARE

-ÖPPNA YTOR MELLAN KÖK, VARDAGSRUM OCH MATPLATS

-BRA FÖRVARING

-NÄRA SERVICE, AFFÄRER, NATUR OCH BRA BUSSKOMMUNIKATIONER

-CYKELAVSTÅND TILL UNIVERSITET, SJUKHUS OCH CENTRUM

HALL
Rymlig och ljus hall med utrymme att hänga av sig ytterkläderna och förvaring via klädkammare. Ljust gråmålade väggar och parkettgolv.

KÖK/VARDAGSRUM/MATPLATS
Öppen planlösning som inbjuder till umgänge med vänner och familj. Vit köksinredning med rostfria handtag och matchande vitt kakel ovanför arbetsbänken. Här finns kyl/frys, spis, och ugn. Ljusgrå målade väggar och parkettgolv som löper enhetligt vidare i hela lägenheten. Vardagsrummet rymmer både matplats och sittgrupp. I anslutning till vardagsrummet finns utgång till den stora altanen i söderläge med staket.

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring via 5 garderober. Parkettgolv och gråmålade väggar.

SOVRUM 2
I anslutning till köket med ljusgråmålade väggar och parkettgolv.

BADRUM
Vid hallen når man badrummet som inretts med kakel, klinker och elgolvvärme. Här finns tvättpelare, kommod, spegelskåp, högskåp, dusch med glasdörrar, handdukstork och wc.

ÖVRIGT
2014: Tapetserat sovrum 1.
2020: Byggt nytt altanräcke.
2021: Målat väggar i alla rum. Målat altanräcke. Ny innerdörr till klädkammare och badrum. Nytt kakel ovan köksbänken.
Förråd finns på gaveln av huset.

Välplanerad 3:a i markplan med stor altan i söderläge!

Välkommen till denna välplanerade 3:a med stor altan och bra sociala ytor som passar perfekt för umgänge med vänner och familj. Lägenheten erbjuder ett en rymlig hall med klädkammare, kaklat badrum med dusch och tvättpelare, två sovrum varav ett med garderobsvägg, ett stilrent kök med öppen planlösning mot matplatsen och vardagsrummet. Här bor du på ett fantastiskt läge om du vill ha nära till allt! Marielund med nya ICA kvantum, gym, Burger King, apotek och café samt Mariehemscentrum som erbjuder Coop, restauranger med mera. Inom cykel- och gångavstånd nås Universitet, sjukhus och IKSU. Nydalasjöns rekreationsområde har härliga promenadstråk, grillplatser och badmöjlighet i både sjö och på Umelagun med tempererade bad. Vintertid finns längdspår på Nydalasjön och nära till längdspår samt skidbacke vid Mariehemsängarna. Mycket goda busskommunikationer till Umeå centrum.

Förening

Mariehemsvägen 118

Förening

RB Brf Mariestrand 2

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen RBF Mariestrand 2 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över tre byggnader med 60 st lägenheter belägna på fastigheten Vingslaget 3 i Umeå. Adressen är Mariehemsvägen 110-118 (jämna nummer). Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften ändrades senast 2014-01-01 då den sänktes med 5,0%. Enligt kontakt med ordförande (2021-07-06) som bekräftade att avgiften inte har förändrats sedan dess och ingen förändring är planerad för 2021. Föreningen har en god ekonomi.

HUSETS SKICK
För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Underhåll har utförts löpande av gemensamma utrymmen, olika installationer och underhåll av huskropp utvändigt. Inga större underhållsåtgärder kommer att krävas under den närmaste tiden.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Inga större renoveringar är planerade i nuläget.

GÅRDEN
Vacker planerad innergård med gräs, härlig grönska i form av blommor, växter och träd. Fin asfalt, plattor, uteplats med grill.

KABEL-TV & BREDBAND
Kabel-TV via Com Hem och Bredband via Telia kostar 125:-/mån. Läggs som ett obligatoriskt tillägg på månadsavin.

TVÄTTSTUGA
Finns ingen tvättstuga i byggnaderna. Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Finns ett övernattningsrum (1:a) som hyrs ut för 250:-/dygn.

PARKERING
Det finns 36 st Carportar, kostar 365:- /månad. Det finns 36 st MV-platser, kostar 260:- /månad. Bokas via Riksbyggens hemsida och till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Enligt Riksbyggen är det 7 st i kö för carport och 2 st i kö för mv-plats (2021-07-06). Enligt ordförande (2021-07-06) är det ingen kö till carport, och det finns lediga platser med motorvärmare.

ÖVRIGT
Förråd finns på vinden och på bottenplanen. Ett förråd/lägenhet. Morgontidning levereras till fack vid lägenhetsdörr, övrig post i låst postfack vid entrédörr.
Föreningen har individuell mätning av hushållselen och innehavaren debiteras i efterhand.
Kabel-TV och Bredband kostar 125:-/mån. Läggs som ett obligatoriskt tillägg på månadsavin. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-07-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningens hemsida www.Mariestrand2.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Mariestrand är beläget ca 4 km från umeå centrum. Här har du nära till Universitetet och Norrlands Universitetsjukhus. I detta område är det endast bostadsrätter. Med nydalasjön samt ett stort ängsområde runt knuten får du närhet till naturen. Vid ängsområdet på Mariehem ligger även Bräntberget där du på vintertid kan åka skidor och pulka. Mariestrand utgör tillsammans med Mariehem, Marieberg samt Mariedal Marieområdet.

Närservice

Vid Mariestrand har du Mariehems centrum med bland annat ICA, frisersalonger och restauranger. Mariehem har även Mariehem SK idrottsklubb, belystna motionsspår, stort utbud av skolor och daghem, nydalasjön som erbjuder bland annat äventyrsbad, bangolfbana och äventyrslekpark. Du har även ängarna med beachvolleybollplaner, konstgräsplan och en frisbeegolfbana.

Kommunikation

Från Mariestrand tar du dig lätt runt med både cykel och buss. Busslinjerna 7, 1 och 2 går förbi mariehems centrum. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

HitCounter