Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kungsgatan 15

Väst på stan Umeå

1 495 000 kr

Se alla bilder

DontShowBidding

5

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kungsgatan 15

Antal rum 1 rum + och kök.
Boarea 40,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 15204
Våning 2 av 3, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr Accepterat pris
Avgift: 2 470 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Andel i föreningen: 2,6756%
Driftskostnad 2 870 kr/år
varav
El: 2 870 kr
Kommentar Kostnaden för el (239 kr/mån) är uträknad utifrån ett bundet 3-årsavtal via Umeå Energi.
Tillträde Snabbt tillträde!
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1962
Energideklaration
Utfärdad den 25 januari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Safiren 7
Accepterat pris 1 495 000 kr. Visning mån 11/3.

Med gång- och cykelavstånd till City finner ni denna charmiga etta väst på stan med balkong i sydvästläge. Lägenheten har en välplanerad planlösning med rymligt renoverat kök med matplats. Vardagsrum med stort ljusinsläpp och mysig sovalkov. Helrenoverat badrum med dusch. Varmt välkommen till visningen!

Väst på stan är en lugn och mysig stadsdel med närhet till vackra älvspromenaden. Här promenerar eller cyklar man till city inom 10 min och det finns goda kommunikationer till Universitet, NUS och IKSU.

- RENOVERAT SEPARAT KÖK MED GODA ARBETSYTOR

- RENOVERAT BADRUM MED KAKEL OCH KLINKER

- BALKONG I SYDVÄSTLÄGE

- GÅNG- OCH CYKELAVSTÅND TILL CITY

- GODA KOMMUNIKATIONER TILL UNIVERSITET, NUS OCH IKSU

HALL
Egen ingång från trapphuset leder dig in i bostadens hall. Här finns plats för avhängning och en klädkammare som rymmer bra med förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger laminatgolv. Utförandet löper enhetligt vidare in till köket.

KÖK
Mycket trevligt kök med goda arbetsytor, integrerad diskmaskin och induktionshäll. Stänkskydd av glas pryder väggen ovanför den stilrena bänkskivan med infälld ho. Ugn, rostfri fläktkåpa och kyl/frys är kökets maskinella utrustning. Plats för matbord intill fönstret. Vitmålade väggar och laminatgolv.

RUM
Lättmöblerat rum med separat sovavdelning som rymmer en 140 cm säng. Här finns plats för soffgrupp och övrigt möblemang. Mycket fint ljus från sydväst lyser in genom fönsterpartier. Gediget ekparkettgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Komfortabelt badrum med kakel och klinker i klassisk stil. WC, dusch med vikbara duschväggar, spegelskåp, separat badrumsskåp och tvättställ är badrummets inredning.

BRA ATT VETA
Till lägenheten hör ett förråd.
Sovalkoven rymmer en 140 cm säng.
Köket renoverades 2016 med ny inredning, ny induktionshäll, ny kyl/frys, ny spiskåpa och diskmaskin.
Hela lägenheten helrenoverades med nya ytskikt och golv förutom klädkammaren.
Badrummet stamrenoverades 2015.

Charmig citynära etta med sovalkov och balkong i sydvästläge!

Accepterat pris 1 495 000 kr. Visning mån 11/3.

Med gång- och cykelavstånd till City finner ni denna charmiga etta väst på stan med balkong i sydvästläge. Lägenheten har en välplanerad planlösning med rymligt renoverat kök med matplats och vardagsrum med stort ljusinsläpp och mysig sovalkov. Badrummet som är helrenoverat erbjuder kakel och klinker med dusch. Varmt välkommen till visningen!

Väst på stan är en lugn och mysig stadsdel med närhet till vackra älvspromenaden. Här promenerar eller cyklar man till city inom 10 min och det finns goda kommunikationer till Universitet, NUS och IKSU.

Förening

Kungsgatan 15

Förening

Brf Safiren i Umeå

Allmänt om föreningen

Brf Safiren är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 2011. Föreningen förfogar över 30 lägenheter (alla bostadsrätter) samt tre affärslokaler belägna på fastigheten Safiren 7 med adress Kungsgatan 15-17A-B (udda nummer). Föreningen förvaltas ekonomiskt av RB Ekonomi och tekniskt av HSB vilket inkluderar fastighetsskötsel. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är fortsatt mycket god, ingen månadsavgiftshöjning kommer att ske under 2019, enligt ordförande 2019-01-13.

FASTIGHETENS SKICK
2018 Golvvård trapphus, renovering av fasaden.
2017 Renovering av balkonger, målning av trapphus, nya säkerhetsdörrar och installation av postfack.
2015-2016 Stambyte med badrumsrenovering, ny bergvärmepump.
2013 Renovering av samlingslokal, snickerilokal inredd.
2012 Takrenovering och värmeväxlare.

KOMMANDE RENOVERINGAR
År 2019: Byte av ytterdörrar samt andra mindre projekt.

GÅRDEN
På fastighetens baksida finns trevlig gård. Här finns grönyta samt trädgårdsförråd. Under sommarhalvåret finns mycket trevlig uteplats med sittgrupp.

TVÄTTSTUGA
Föreningens tvättstuga finns belägen på markplan och är väl tilltagen samt utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, två torkskåp och mangel.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV ingår i angiven månadsavgift. Specificeras på månadsavin som ett obligatoriskt tillägg på 125 kr. Internet finns att välja själv via ComHem. Ingår ej i angiven månadsavgift, kostar ca 250:-/mån för standardhastighet.

PARKERING
Föreningen har 15 st motorvärmarplatser för 390 kr/mån och 12 st parkeringsplatser i garage för 650 kr/mån. Föreningen sköter parkeringarna.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Samlingslokal finns i källaren samt väl tilltagen snickerilokal. På fastighetens baksida finns cykelförråd.

ÖVRIGT
Försäkring till fullvärde har föreningen tecknat hos Länsförsäkringar Västerbotten. I avtalet ingår styrelseförsäkring och bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter. Hemförsäkring tecknas av bostadsrättsinnehavaren. Till lägenheten hör ett förråd. Hemsida www.brfsafirenumea.se.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2019-10-01. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närservice

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter