Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kemigränd 33

Ålidhöjd Umeå

1 495 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kemigränd 33

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 46,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 123020000161
Våning -1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 495 000 kr utgångspris
Avgift: 2 406 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Andel i föreningen: 0,2729%
Andel av årsavgift: 0,278%
Driftskostnad 1 800 kr/år
varav
El: 1 800 kr
Kommentar Elkostnaden debiteras enligt förbrukning ca 150 kr/månad.
Tillträde Snabb inflytt möjligt!
Pantsatt Nej
Allmänt Förråd finns alldeles intill entrén till lägenheten.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1969/70
Uppvärmning Bergvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 5 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 135 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Laboratorn 1
Välkomna till denna rymliga 1:a på Kemigränd! Ytsmart lägenhet som delar upp bostaden i en tilltalande planlösning där lägenheten erbjuder en rymlig hall med bra förvaring, stort badrum, renoverat kök, matplats, stort vardagsrum med utrymme för soffgrupp, tv-möbel och med sovalkov där en dubbelsäng får plats utan problem. Här bor du i en aktiv förening med låg månadsavgift och med gång- och cykelavstånd till universitetet, NUS, Ålidhems centrum och Strömpilen.

- RENOVERAT KÖK

- BRA PLANLÖSNING

- RYMLIGT VARDAGSRUM

- LÅG MÅNADSAVGIFT

- NÄRHET TILL UNIVERSITET/SJUKHUS

Lägenheten disponerad enligt följande;

HALL
Rymlig hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder i både hatthylla och generös skjutsdörrsgarderob. Vitmålade väggar och grått laminatgolv.

BADRUM
Från hallen kommer du in i lägenhetens badrum. Här är det ljusa väggar och blå våtrumsmatta på golv. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, duschkabin (2016). Dessutom tvättmaskin under praktisk bänk. Stort frostat fönster släpper in ljus.

KÖK
Renoverat kök med gott om bänkyta och skåpförvaring. Vita skåpluckor, grå bänkskiva i laminat med vita fibo trespo skivor ovan. Utanför köksdelen har du plats för matbord för ca 4 personer. Köket är utrustat med spis med glashäll, fläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Vitmålade väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här får ryms soffa och tv-möbel utan problem. Fint avskärmad ligger sovalkoven som rymmer en dubbelsäng. Vitmålande väggar och laminatgolv.

RENOVERINGAR
2017- Kök, nya golv
2016- Duschkabin
2013 -Spis, garderob hall, kyl/frys
Rymlig etta på Kemigränd i välskött förening med låg månadsavgift.

Förening

Kemigränd 33

Förening

Riksbyggen brf Kemisten

Allmänt om föreningen

Brf Kemisten är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 235 st lägenheter samt 13 st lokaler belägna på fastigheten Laboratorn. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningens syn på ekonomin är god (2018-08-30). Månadsavgiften kommer att höjas med 2,6 % från oktober 2018.

HUSENS SKICK
Installation bergvärme tillsammans med byte av kulvert, undercentral, takfläktar och utvändig stolpbelysning i föreningen, 2015.
Installation av bergvärme i garagebyggnader, 2014.
Fönsterbyte samt byte av fönsterdörr i balkongdelar, 2013-2014.
Renovering av tvättstugor på Kemigränd 8 och 13, 2013.
Rensning av ventilationskanaler samt efteråtgärder OVK, 2013.
Spolning av utvändiga ledningar, 2013.
Byte av undertak, 2011-2013.
Stammar spolas och filmas regelbundet, senaste kontroll 2011.
Installation av termostater, 2010.
Byte av de stora fönsterpartierna i vardagsrum, 2010.
Omläggning av tak, 2009.
PCB-sanering, 2002-2003.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen byter just nu ut kvarvarande fönster, vilket beräknas vara klart hösten 2018. Under vintern 2018 underhåller och reparerar föreningen fasaderna på både bostadshusen och garagen. Föreningen planerar att bygga ett antal suterränglägenheter, men beslut om detta måste tas på årsstämma alternativt extrastämma.

GÅRDEN
Stora öppna gårdsytor med trivsamma samlingsplatser. På sommaren finns det gemensamma flyttbara grillar som alla är välkomna att använda. Det finns även välutrustade och omtyckta lekplatser i området. För den aktiva finns möjlighet för streetbasket samt bra ytor för bollspel.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har fyra välutrustade tvättstugor i entréerna 8 och 13. Maskinparken byttes ut vintern 2010-2011. Under 2013 kompletterades maskinparken och alla ytskikt åtgärdades.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Riksnet där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100/100 mb/s via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 65 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (157 kr/mån vilket debiteras under perioden okt-mar årligen), 118 st parkeringsplatser i garage (316-334 kr/mån) samt 2 st MC-platser (167 kr/mån). Motorvärmarplatser finns lediga (2018-08-30). Garage: 11 st i kö för kallgarage och 16 st i kö för varmgarage (2018-08-30). Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggens kundwebb.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns två cykelhus med plats för ca 200 cyklar. Husen är låsta med kodlås och man kan hyra en plats för 200 kr/år. I föreningen finns ett pingisrum med ingång från gaveln vid Kemigränd 16 i källarplan. I suterrängplan nästan mitt i kvarteret har föreningen fyra övernattningsrum som går att hyra. Det finns en trevligt inredd samlingslokal belägen på gaveln av Kemigränd 1 som också går att hyra. Föreningen har även en lokal för träslöjd som nås från Kemigränd 1 och är belägen i källarplan.

ÖVRIGT
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring medan hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Individuell mätning av hushållsel vilken betalas som ett tillägg på månadsavgiften. Elen kostar f.n 1,20 kr/kWh. Föreningen har extra förråd till uthyrning (35-80 kr per månad beroende på storlek), uthyrningen sker via Riksbyggen. I samband med renovering av badrum står föreningen för byte av järngolvbrunn. Aktiv förening som anordnar Kemifesten för medlemmarna varje år. Du har genom föreningen möjlighet att låna elcykel, cykelkärra, slagborr samt släpvagn. Alla medlemmar i Kemisten är välkomna att sätta upp en odlingslåda - pallkrage 80x120 cm - söder om garagelängorna.
För mer information besök föreningens hemsida www.kemisten.nu
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2018-08-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närservice

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter