Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Kemigränd 18

Ålidhem Umeå

1 470 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Kemigränd 18

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 69,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212302001-0189
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 470 000 kr utgångspris
Avgift: 3 552 kr/mån Inklusive värme, vatten, internet och kabel-tv.
Andel i föreningen: 0,38321%
Andel av årsavgift: 0,38462%
Reparationsfond: 783 kr
Driftskostnad 3 600 kr/år
varav
El: 3 600 kr
Kommentar Hushållsel debiteras i efterhand efter förbrukning.
Tillträde Enligt överenskommelse.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1969-70
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet. Laboratorn 1
Välkommen till denna ljusa och väldisponerade lägenhet med nyligen helrenoverat badrum. Lägenheten är lättmöblerad med väl tilltagna ytor i alla rum och känns mycket tilltalande. Balkong i fint läge in mot gården. Mycket stabil bostadsrättsförening och goda gemensamhetsutrymmen. Nära universitet och sjukhus, matbutik, busskommunikationer och förskola/skola.

HALL
Välkommen in till hall med bra förvaringsmöjligheter och som trivsamt öppnar upp till lägenhetens sociala ytor. Hallgolvet har parkettgolv och väggarna är ljusa. De ljusa väggarna är genomgående i hela lägenheten, vilket ger ett fint helhetsintryck.

KÖK MED MATRUM
Lägenheten disponerar ett arbetskök med matplats alldeles intill som trivsamt integrerar i en öppen planlösning med vardagsrum och in mot hall. Köksinredningen är vit med flertalet skåp vilket ger bra med förvaringsmöjligheter. Arbetsytorna är också generösa och sköts på diskbänk samt laminatbänk. Kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn och fläkt är kökets maskinella utrustning. Ett fönster släpper in gott om ljus.

Matplatsen är mycket rymlig med utrymme för större matgrupp. Från denna plats nås lägenhetens balkong med fin utsikt över innergården. På golvet ligger parkettgolv som enhetligt löper vidare in till vardagsrum.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum som är lättmöblerat och med utrymme för variation. Här finns plats för soffgrupp och exempelvis läshörna. Väggarna är ljusa med en grå fondvägg och på golvet ligger parkettgolv. Stora fönsterpartier ger ljus till rummet och fönster med spotlights mot matplatsen är en fin detalj till rummet.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum ges plats för dubbelsäng eller annat möblemang efter behov. Här finns ett laminatgolv och väggarna är ljusa med fondvägg i grå nyans. Här finns flera garderober.

BADRUM
Nyligen helrenoverat badrum med matta på golv och vägg som ramar in badrummet på ett fint sätt. Ett fönster släpper in ljus. Badrummet är inrett med badkar, wc, tvättställ med tillhörande kommod samt tvättmaskin.

Fin tvåa med några minuters promenad till universitet och sjukhus!

Nytt pris! 1 470 000 kr. Välkommen!
Välkommen till denna ljusa och väldisponerade lägenhet med nyligen helrenoverat badrum. Lägenheten är lättmöblerad med väl tilltagna ytor i alla rum och känns mycket tilltalande. Balkong i fint läge in mot gården.

Mycket stabil bostadsrättsförening och goda gemensamhetsutrymmen. Nära universitet och sjukhus, matbutik, busskommunikationer och förskola/skola.

Förening

Kemigränd 18

Förening

Riksbyggen brf Kemisten

Allmänt om föreningen

RBF Kemisten är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 235 st lägenheter samt 13 st lokaler belägna på fastigheten Laboratorn. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

HUSENS SKICK
2018: Bytt ut kvarvarande fönster och underhållit/reparerat fasader på både bostadshus och garage.
2015: Installation bergvärme tillsammans med byte av kulvert, undercentral, takfläktar och utvändig stolpbelysning i föreningen.
2014: Installation av bergvärme i garagebyggnader.
2013-2014: Fönsterbyte samt byte av fönsterdörr i balkongdelar.
2013: Renovering av tvättstugor på Kemigränd 8 och 13. Rensning av ventilationskanaler samt efteråtgärder OVK. Spolning av utvändiga ledningar.
2011-2013: Byte av undertak.
2011: Stammar spolas och filmas regelbundet.
2010: Installation av termostater. Byte av de stora fönsterpartierna i vardagsrum.
2009: Omläggning av tak.
2002-2003: PCB-sanering.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen planerar att bygga ett antal suterränglägenheter. Beslut om detta beräknas tas på årsstämman i november 2019, alternativt extrastämma. Bygglov finns under vissa villkor, enligt ordförande 2019-06-18.

GÅRDEN
Stora öppna gårdsytor med trivsamma samlingsplatser. På sommaren finns det gemensamma flyttbara grillar som alla är välkomna att använda. Det finns även välutrustade och omtyckta lekplatser i området. Nära till hockeyrink och fotbollsplan i form av konstgräs.

TVÄTTSTUGA
Föreningen har fyra välutrustade tvättstugor i entréerna 8 och 13. Maskinparken byttes ut vintern 2010-2011. Under 2013 kompletterades maskinparken och alla ytskikt åtgärdades.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Riksnet där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100/100 mb/s via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 65 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (157 kr/mån vilket debiteras under perioden okt-mar årligen), 118 st parkeringsplatser i garage (316-334 kr/mån) samt 2 st MC-platser (167 kr/mån). Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.
2020-01-20 RB intygar att det är 13 st i kö för parkeringsplats med elstolpe och 22 st i kö för garageplats.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Det finns två cykelhus med plats för ca 200 cyklar. Husen är låsta med kodlås och man kan hyra en plats för 200 kr/år. I suterrängplan nästan mitt i kvarteret har föreningen fyra övernattningsrum som går att hyra. Det finns en trevligt inredd samlingslokal belägen på gaveln av Kemigränd 1 som också går att hyra. Föreningen har även lokal för träslöjd som nås från Kemigränd 1 och är belägen i källarplan.

ÖVRIGT
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring medan hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Individuell mätning av hushållsel vilken betalas som ett tillägg på månadsavgiften. Elen kostar f.n 1,20 kr/kWh. I samband med renovering av badrum står föreningen för byte av järngolvbrunn. Du har genom föreningen möjlighet att låna elcykel, cykelkärra, slagborr samt släpvagn. Alla medlemmar i Kemisten är välkomna att sätta upp en odlingslåda - pallkrage 80x120 cm - söder om garagelängorna.
För mer information besök föreningens hemsida www.kemisten.nu
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
2020-01-20 Enligt ordförande är inga kommande renoveringar planerade, avgiftshöjning bestäms i maj efter budgetmöte. Övrigt ok.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närservice

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter