Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hoppets gränd 20

Öbacka Strand UMEÅ

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hoppets gränd 20

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 98,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 22-1001
Våning 0 av 8, hiss finns
Kommentar bottenplan
Ekonomi Avgift: 5 969 kr/mån värme, vatten, Kabel TV, bredband
Andel av årsavgift: 1,8827%
Driftskostnad 4 696 kr/år
varav
El: 4 696 kr (2917 kWh)
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Nuvarande ägare har förbrukat 2 917 kwh/år till en kostnad om 4 696 kr/år, 16 A lägenhetssäkring.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2015
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Energideklaration
Utfärdad den 29 maj 2017
Energiklass: B
Primärenergital: 69 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
HALL
Hall med platsbyggd skjutgarderob, vilket ger dolda och fina förvaringsmöjligheter. Hallen öppnar trivsamt upp till vardagsrum rakt fram och kök till vänster. Väggarna är tapetserade. På golvet ligger en grå klinker. Fina parkettgolv tar sedan vid i entrén och löper enhetligt vidare in genom samtliga rum (bortsett badrum) i lägenheten, vilket ger ett fint rumssamband.

VARDAGSRUM/SÄLLSKAPSRUM
Stora fönsterpartier i väster ger fint ljusinsläpp och extra rymd till rummet. Här finns gott om utrymme för soffgrupp och andra möblemang. Från vardagsrumsdelen nås lägenhetens absoluta pärla, den inglasade balkongen med fin utsikt över älven. Balkongen är rymlig och älven känns ständigt närvarande.

KÖK MED MATPLATS
Invid vardagsrum disponeras lägenhetens rymliga kök med matplats. Köksdelen är genomtänkt med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket är modernt och stilrent inrett, med vit skåpinredning och vitt kakel ovanför arbetsbänk i grå laminat. Maskinparken består av hel kyl och frys, inbyggd mikro och ugn, spishäll samt integrerad diskmaskin. Vid fönster placeras matplats.

SOVRUM 1
Från vardagsrummet nås lägenhetens båda sovrum. Sovrum 1 är inredd med x garderober. Här finns plats för dubbelsäng men även utrymme för en skrivbordsplats i de fall man önskar.

SOVRUM 2
Sovrum 2 passar utmärkt som gästrum, barnrum alternativt kontor. Rummet har en garderob.

BADRUM 1
Direkt till vänster i hall disponeras det rymliga och välplanerade badrummet med avskild tvättdel. Rummet är kaklat och klinkrat i vitt och grått. En kaklad vägg delar av wc-delen (inredd med wc-stol och tvättställ med tillhörande kommod samt spegel) från tvättdelen. Tvättdelen är inredd med tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk samt överskåp. Ett fönster släpper in ljus. Badrummet har golvvärme.

BADRUM 2
Badrummet disponeras intill lägenhetens sovrum. Badrummet är försett med badkar med dusch, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel samt högskåp. Badrummet är kaklat och klinkrat i samma utförande som i badrum 1. Även här finns golvvärme för god komfort.

Vacker älvsutsikt i första led, ljus och modern!

Välkommen till Öbacka Strand ett modernt och centrumnära boende invid älven! Lägenheten karaktäriseras av högt i tak, fint ljusinsläpp från flertalet fönsterpartier, stilren och genomgående ljus färgsättning, fina materialval samt en öppen och gästvänlig planlösning. Två badrum var av det ena med dusch och badkar och det andra med tvättmaskin och torktumlare. Den inglasade balkongen i västerläge, med älven i ständigt blickfång, sätter extra guldkant på boendet! Här avnjuts solen och den vackra utsikten över älven året runt.
På föreningens gemensamma innergård finns lekplats och fin uteplats med grillmöjligheter. Här bor Ni bekvämt med det bästa av två världar, i lugn och rofylld miljö samtidigt nära till stadens puls! Promenad- och cykelavstånd till Umeå universitet, NUS, IKSU samt Umeå centrum med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och service. Någon minuts promenad bort så har ni tågstation samt busshållplats. Med bil når ni Umeås flygplats på några minuter.

Förening

Hoppets gränd 20

Förening

Brf Öbackastrand 4

Allmänt om föreningen

Brf Öbackastrand 4 (org.nr 769625-2670) är en privat bostadsrättsförening med älvsnära läge, som äger fastigheten Ölöten 1, Umeå, på adress Hoppets gränd 16, 18 och 20. Föreningen består av tre flerfamiljshus med totalt 53 bostadsrätter (1 st 2 rok, 46 st 3 rok och 6 st 4 rok).
Björkstadens Ekonomibyrå AB sköter den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Ingen höjning av avgifter enl mejl från ordförande 2020-08-25.

HUSENS SKICK
Husen var inflyttningsklara vid årsskiftet 2014/2015. Föreningen gör löpande avsättningar till underhåll av fastigheterna. Inga renoveringar än, bara garantiarbeten har utförts i några lägenheter.

GÅRDEN
Gräs, asfalt, plattor, lekytor, uteplats och härlig grönska i form av växter och träd.

KABEL-TV & BREDBAND
Telia Triple Play ingår i månadsavgiften. Kabel-TV Telia Lagom, bredband 100 Mbit och IP-telefoni.

TVÄTTSTUGA
I entréplanet på Hoppets gränd 16. Utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och tvättbänk. Bokningstavla med nyckelbokning.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Inga gemensamhetsutrymmen finns.

PARKERING
Boende i föreningen får plats i kallgarage där styrning av motorvärmare sker via webben. Garageplats kostar fr.o.m. maj 2018 = 475 kr/månad för boende och 625 kr/månad för extern kund. Det finns också avgiftsbelagda gästparkeringar på gatan (7 kr/timme). Varje lägenhetsinnehavare har gästparkeringskort (25 kr/dygn). I dagsläget finns 2020-08-25 efter kontakt med ordf som bekräftar att bilplats i kallgarage finns för alla lägenheter och även någon plats ledig i dag. Ett antal gästparkeringar finns, ingen höjning av avgifter är förestående.

SAMFÄLLIGHET
De fem bostadsrättsföreningarna Öbacka Strand 1-5 äger tillsammans Öbackastrands Samfällighetsförening. Samfällighetsföreningen ansvarar för förvaltning av gemensamhetsanläggningar i form av två garage samt källsortering, grönytor, allmänna ytor, gångvägar och den kvartersgata som finns i området.

ÖVRIGT
Förråd i markplan alternativt på vinden. Morgontidning i fack vid lägenhetsdörr, övrigt i låst postfack vid entrédörr. Portkod vid entrédörr. Soprum med sopsortering. Cykelförråd finns. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Moderna Försäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter och ansvarsförsäkring för styrelsen. Hemförsäkring betalas av bostadsrättsinnehavaren. Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-08-25. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Föreningens hemsida www.obacka4.se

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter