Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Hissjövägen 24

Haga UMEÅ

1 550 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Hissjövägen 24

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 48,90 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 007
Våning 2, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 550 000 kr utgångspris
Avgift: 2 821 kr/mån ink värme, vatten, internet, tv och hushållsel
Andel i föreningen: 0,736%
Andel av årsavgift: 0,74%
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Underbar balkong med inglasning i härligt västerläge.
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1992
Energideklaration
Utfärdad den 28 mars 2019
Energiklass: C
Primärenergital: 70 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Kruthornet 9
Kliv in i denna välplanerade och fina tvåa med inglasad balkong i härligt västerläge! Social och tilltalande planlösning med öppna ytor mellan kök och vardagsrum och renoverat badrum 2018. Mycket stabil förening där månadsavgifterna sänkts i omgångar och inkluderar allt. På Haga bor ni nära matvarubutik, gym, busshållplats, pizzeria, grönskande parker, Gammlia och I20 motionsspår och fin natur. Gångavstånd till stadens puls med dess utbud av affärer, restauranger och uteliv samt cykelavstånd till Universitet, Sjukhus och IKSU.

-Inglasad balkong
-Renoverat badrum
-Nära Universitet, Sjukhus och centrum
-Låg månadsavgift som inkluderar allt
-Stabil förening

HALL
Välkomnande hall med praktiskt klinkergolv och inbyggda garderober för avhängning av kläder.

KÖK & VARDAGSRUM
Med öppet läge mellan kök och vardagsrum bjuder ytorna in till besök och socialt umgänge. Vita skåpluckor, rostfria handtag och vitt kakel ger köket en modern karaktär. Den maskinella utrustningen består av ugn med spishäll, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Belysning över arbetsbänken ger fint ljus till matbestyren.

Den sociala ytan rymmer såväl soffmöbel, matgrupp och är lätt att möblera med variation. Klassiskt parkettgolv och ljust målade väggar, samt mörk fondvägg ramar fint in rummet. Härifrån nås lägenhetens pärla, den inglasade balkongen i härligt västerläge.

SOVRUM
Lägenhetens sovrum rymmer dubbelsäng om så önskas samt enklare möblemang. Stilrent parkettgolv och snyggt målad fondvägg i "betong" pryder ytskikten.

BADRUM
Nyrenoverat och komfortabelt badrum i modern matta med marmormönster. Badrummets inredning består av WC, kommod, spegelskåp, dusch och tvättmaskin.

BRA ATT VETA
2019: Ny kommod
2018: Badrumsrenovering, ny spis, tvättmaskin och fläkt.
Förråd på vind.
I föreningens lägenhetsförteckning står lägenheten angiven som ett rum och kök.

Optimalt belägen två i mycket fin förening!

Kliv in i denna välplanerade och fina tvåa med inglasad balkong i härligt västerläge! Social och tilltalande planlösning med öppna ytor mellan kök och vardagsrum och renoverat badrum 2018. Mycket stabil förening där månadsavgifterna sänkts i omgångar och inkluderar allt. På Haga bor ni nära matvarubutik, gym, busshållplats, pizzeria, grönskande parker, Gammlia och I20 motionsspår och fin natur. Gångavstånd till stadens puls med dess utbud av affärer, restauranger och uteliv samt cykelavstånd till Universitet, Sjukhus och IKSU. Varmt välkommen på visning!

Förening

Hissjövägen 24

Förening

Brf Kruthornet

Allmänt om föreningen

Brf Kruthornet är en äkta förening. Föreningen förvärvade 1998 fastigheten Kruthornet 9 och 12. På fastigheten står det 4 fyravåningshus med 128 lägenheter. Föreningen är delägare i en samfällighet tillsammans med Riksbyggen Brf Umeåhus nr 33. Gemensamt har de ansvar för parkering, fjärrvärme, vatten och avlopp samt sopor. Riksbyggen förvaltar tekniskt och Aspia ekonomiskt. Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Brf Kruthornet har en mycket välskött ekonomi. Avgifter för boendet har sänkts med 10 % per gång vid tre olika tillfällen de senaste åren, inga höjningar har gjorts. Under samma tid så har föreningen investerat 6 miljoner, amorterat 8,5 miljoner och gjort extra avsättningar till framtida underhåll. Detta gör att föreningens medlemmar får en mycket låg total boendekostnad. Se hemsida www.kruthornet.com


HUSENS SKICK
Föreningen har en 30-årig underhållsplan, som årligen uppdateras av styrelsen. Årligen reserveras minst det belopp som anges i stadgarna, 0,3 % av byggnadstaxeringsvärdet för föreningens hus.
2018 Ommålning av trädetaljer på husen.
2017 Nio st nya mv-platser. I samband med detta asfalterades hela den lilla parkeringen om, vilket är ett tidigarelagt planerat underhåll. Dessutom byte av låssystem, som var ett planerat underhåll.
2015/16 inglasades balkonger och uteplatser samt målning av trapphus.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Föreningen kommer att fräscha upp utemiljön.
Inga större underhåll som kommer påverka avgiften är planerade inom de närmaste 2 åren (2019-09-17)

TVÄTTSTUGA
Tre tvättstugor finns i föreningen i 26, 28 och 46. Tvättstugorna är utrustade med 1 tvättmaskin och 1 torktumlare. De flesta lägenheterna har egen tvättmaskin.

BILPLATSER
Brf Kruthornet har sina parkeringsplatser fördelade på två olika parkeringar: den stora parkeringen väster om husen och den lilla parkeringen öster om husen. Båda parkeringarna delas med grannföreningen Riksbyggens Umeåhus 33. På den lilla parkeringen finns 15 carport-platser med eluttag samt 21 parkeringsplatser med eluttag. På den stora parkeringen finns 70 parkeringsplatser med eluttag och 4 parkeringsplatser utan eluttag. Avgiften för 2019 är 350 kr/månad för carport och 250 kr/månad för parkeringsplats med motorvärmaruttag och parkeringar som fortfarande saknar motorvärmare går att hyra för 50 kr/månad. Kostnad för elektricitet är inkluderat i dessa priser. 2019-02-22: Carportplatser (lång kö), motorvärmarplatser (kort kö) och platser utan motorvärmare (lång kö). Det finns dessutom några gästparkeringar på den stora parkeringen som är kostnadsfria, tidsbegränsade och de får inte användas av boende.
Kölista och kontrakten hanteras av Aspia och för närvarande har vi ingen kö till att få hyra en parkering. (Information hämtad från kruthornet.com 2019-09-17)

BREDBAND & DIGITAL-TV
Ingår i avgiften i form av obligatoriskt tillägg 260 kr/månad: Bredband 250/100 inklusive wifi-router från Telenor och digital-TV inklusive digitalbox från Telenor. Om man så önskar kan man teckna tilläggstjänster hos Telenor avseende t.ex utökade kanalpaket, extra digitalboxar, digitalbox med inspelningsfunktion.
ÖVRIGT
Bostadsrätt kan ha flera delägare, som alla äger minst 10 % vardera. Minderåriga kan beviljas medlemskap om målsman är delägare. Inga juridiska personer som medlemmar.

I föreningen finns även cykelförråd och sopsortering. Hemsida www.kruthornet.com
Föreningen har fr.o.m 1 januari 2018 tecknat 3-årigt elavtal (miljö-el). Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-09-17. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering