Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Gustav Garvares Gata 8B

Haga UMEÅ

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Gustav Garvares Gata 8B

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 56,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3202-1-39-2
Våning 2 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 3 420 kr/mån ink, värme, vatten, internet, tv
Andel i föreningen: 1,35836%
Pantsatt Nej
Allmänt Balkong med inglasning i solfyllt västerläge!

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1949
Ventilation Självdrag
Energideklaration
Utfärdad den 25 april 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 120 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Karbinen 11

SNART HÄR!

Mycket stilsäkert renoverad tvåa med inglasad balkong i solfyllt västerläge! Lägenheten har varsamt renoverats från topp till tå och försetts med smakfulla och moderna materialval så som enstavigt parkettgolv. Här återfinns även tidstypisk charm med högt i tak och vackra fönsterbrädor i marmor. I harmoni fördelas stilfullt inrett kök med rostfria vitvaror, hall med praktiskt klinkergolv och bra förvaring, mysigt sovrum, badrum med tvättmaskin och ny inredning och generöst vardagsrum med utgång till balkong med inglasning. Praktisk klädkammare och till lägenheten hör ett källar- samt ett vindsförråd.

Välskött förening med god ekonomi och gemensamma utrymmen som cykelförråd, bastu med relax och fin innergård med bl a grillplats, uteplats och planteringar. I närheten finns parkområden samt Gammliaskogen och I20-skogen som erbjuder fin natur och motionsspår. Här bor ni på optimalt läge med gångavstånd till stadskärnan och dess kompletta utbud av affärer och restauranger, nära Universitetet, NUS, tågstation, matbutik samt gym. En lägenhet som måste upplevas på plats!

Förening

Gustav Garvares Gata 8B

Förening

Hsb Karbinen

Allmänt om föreningen

Brf HSB Karbinen är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Karbinen 11 med byggår 1948. Föreningen förfogar över 65 st bostadsrätter, 6 st hyresrätter och 12 st lokaler belägna på Gustav Garvares Gata 4 a-b, 6 a-b, 8 a-b, 10 a-b. Föreningen förvaltas av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Inga planerade avgiftshöjningar just nu, däremot säger ordförande följande "Detta tas under budgetarbetet under hösten för att höjas till årsskiftet. Hur mycket är alltså svårt att svara på men man bör räkna med 2-4%" (ordföranden 2021-03-30).

HUSENS SKICK
2018 Byte av termostatventiler till radiatorer i lägenheter.
2017 Byte av reglerutrustning till undercentralen, ommålning källarnedgångar, OVK-besiktning.
2016 Renovering av fasader för källarnedgångar.
2015 Nytt bokningssystem, portkod, skorstensrenovering och slamdragning.
2014 Byte av garageportar, nybyggd relax med bastu, dusch, wc och sittplatser för gemenskap.
ca 2007 Byte av yttertak.
2005 Renoverade tvättstugor (maskinpark uppdateras efter behov), dräneringsarbete, dörrbyte och cykelhus.
2001 Ombyggnad av balkonger.
ca 1998 Stambyten (stammarna spolas regelbundet).

FRAMTIDA UNDERHÅLL
Beslut har tagits att fasad, fönster och balkongdörrar samt ny ventilation kommer att bytas ut på alla hus. Planerade åtgärder finansieras med uttag ur fond för yttre underhåll och egna medel. Föreningen har även planer på att husen ska i största möjliga mån återgå till ursprungligt utseende med rappad fasad.

GÅRDEN
Fin innergård med lekplats, gemensamma uteplatser med sittgrupper.

KABEL TV OCH BREDBAND
Kabel TV via ComHem, kostnad för basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bredband 2, kostnad ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Två tvättstugor finns. Tvättstugorna är renoverade ca 1999/2000 och maskinparken byts ut regelbundet efter behov. Tvättstugorna är inredda med 3 respektive 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare i varje tvättstuga, ett torkrum till varje tvättstuga samt gemensamt och separat mangelrum.

ÖVRIGT
Föreningen äger 40 andelar i HSB Vind Umeå. Cykelrum i varje huskropp. Hobbyrum med pingisbord och innanför snickeri/målningsrum. Trädgårdsrum. Det finns relax med bastu och dusch. Till lägenheten hör två förråd; ett på vindan och en matkällare. Radonvärde för Karbinen 11 mätt år 2006 220 Bq (enligt energideklarationen). Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår momenten styrelseansvar och försäkring mot ohyra. Bostadsrättsföreningen har tecknat bostadsrättstillägg i fastighetsförsäkringen fr.o.m 2019-01-01. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

BILPLATSER
På föreningens fastigheter finns:
19 garageplatser (Kallgarage 300 kr/mån. Varmgarage 544 kr/mån). I dagsläget lång kö enligt ordförande 2021-03-30.
41 parkeringsplatser (Mv-platser 146 kr/mån). Några i kö enligt ordförande 2021-03-31.
7 besöksparkeringar.


Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-03-30. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftshöjningar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Området

Haga är den stadsdel i Umeå som är belägen närmast norr om centrum. Det är en av Umeås äldsta stadsdelar, vars södra delar (närmast centrum) domineras av villabebyggelse från 1940-talet, medan det längre norrut finns ett varierat utbud av två- och trevånings hyres- och bostadsrättshus från sent 1940-tal och framåt. Haga och stadsdelen Sandbacka räknas ofta ihop. Stadsdelen avgränsas i väst av E4 och det före detta regementsområdet för I20, i söder av järnvägen, i norr av Sandaparken/Erikslundsvägen och i öst av Gammlia och Stadsliden, vid vars kant T3 Arena (f.d. Gammliavallen) - hemmaplan för fotbollslagen Umeå IK och Umeå FC - ligger. Det finns tre gym i närheten (Fitness24seven vid I20 samt både Tenton på Hagmarksvägen, alldeles runt hörnet, och i nyöppnade lokaler vid Coop nära).

Närservice

Butiker, livsmedelsaffär, pizzeria, bensinmack, elljusspår, skola, förskola, Gammlia, badhus och sporthall.

Kommunikation

Goda kommunikationer. Buss och tåg.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

HitCounter