Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Filgränd 183

Ersboda Umeå

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Filgränd 183

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 63,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212331001-0107
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Kommentar Markplan
Ekonomi Avgift: 4 436 kr/mån inkl värme, vatten, Kabel TV o bredband
Andel i föreningen: 0,65239%
Andel av årsavgift: 0,64566%
Driftskostnad 2 580 kr/år
varav
El: 2 580 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar 16 A lägenhetssäkring Elförbrukning de senaste 12 månaderna 1 697 kWh
Två uteplatser en vid entrén och den andra på baksidan av huset med utgång från vardagsrum. Föreningen äger marken. Den boende får nyttja 3 meter från yttervägg på baksidan av huset. Se mer info under föreningens hemsida.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1990/-91
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration
Utfärdad den 14 juli 2020
Energiklass: E
Primärenergital: 153 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Krukan 2
Övriga byggnader Förråd i separat byggnad
HALL
Välkommen in till rymlig och ljus hall som trivsamt fördelar samtliga rum i lägenheten. På golvet ligger en ljus matta och väggarna är vitmålade. Här finns kapphylla och 2 garderober.

KÖK
Till vänster når ni det rymliga och funktionella köket med ljus skåpinredning. Flertalet skåp ger gott om förvaringsmöjligheter. Matbestyren sköts på arbetsbänk i laminat samt diskbänk. Hel kyl och frys och spis med ugn är kökets maskinella utrustning. Invid fönster ut mot den trivsamma innergården placeras en rymlig matplats. Köket har matta på golv och ljust tapetserade väggar.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med utrymme för variation. Då lägenheten ligger på en gavel finns här ett extra fönster i väster, vilket ger ett fint ljusinsläpp i kombination med övrig fönsterplacering i norr. Ljusa tapeter och parkettgolv ramar in rummet. Från detta rum når ni en av lägenhetens två uteplatser. Denna uteplats vetter mot mindre skogsdunge och hit letar sig den sena kvällssolen. Lägenhetens andra uteplats disponeras vid entrén och ligger i ett fint söderläge in mot den trivsamma innergården.

SOVRUM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Rummet är försett med en praktisk och stor klädkammare. Rummet har en ljus tapet och matta på golv.

BADRUM
Rymligt badrum med matta på golv och vägg. Dusch, wc, tvättmaskin (äldre) och tvättställ samt spegelskåp är badrummets inredning.

ÖVRIGT
Snabbt tillträde möjligt.
Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer om vad som händer i föreningen; https://umehus31.se/

L

Markplan, lugnt läge på gaveln, Ersboda!

Välkommen till denna välplanerade markplans 2:a belägen på lugnt och fint läge i området. Lägenheten disponerar ett rymligt och funktionellt kök, vardagsrum med utrymme för både soffgrupp och matgrupp, sovrum med rymlig klädkammare samt badrum med tvättmaskin. Bostaden håller en äldre standard men är i gott skick. Här kan ni njuta av två uteplatser med sol från morgon till kväll. Stabil och aktiv förening med trevliga faciliteter som samlingslokal, nyrenoverad bastu med relax, hobbyrum, övernattningsrum samt förråd. I närområdet finns skog och natur, lekplatser och fina motionsspår samt närhet till Ersboda handelsområde som erbjuder både affärer och restauranger. Mycket goda bussförbindelser till centrum, Universitet och sjukhuset. Varmt välkommen på visning!

Förening

Filgränd 183

Förening

Brf Umeåhus nr 31

Allmänt om föreningen

Riksbyggen brf Umeåhus nr 31 är en äkta bostadsrättsförening som äger 21 byggnader som är uppförda mellan 1990-1991 och belägna på fastigheten Krukan 2 med adresserna Mjölkvägen 64-148 (jämna nummer), Ersbodavägen 13-107 (udda nummer) och Filgränd 139-213 (udda nummer) i Umeå. Föreningen förfogar över 122 lägenheter vilka är fördelade mellan 2:or, 3:or, 4:or, 5:or samt radhus. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Pantsättnings- och överlåtelsesavgift betalas enligt föreningens stadgar. Föreningen förvaltas tekniskt och ekonomiskt av Riksbyggen. Månadsavgiften har höjts med 0,5 % från 1 januari 2020, ingen ytterligare höjning kommer att göras under 2020 enligt ordförande 2020-08-10.

HUSEN
2017: Underhåll garage och p-platser samt utvändigt underhåll av huskropparna
2016: Allmän uppfräschning av gemensamma grönytor samt anläggning av större plantering och gemensam uteplats på Filgränd.
2015: Renovering av gemensamma utrymmen. Föreningen har för några år sedan också borrat för bergvärme som till större del värmer uppföreningens byggnader.
Under 2020 kommer föreningen byta ventilation till FTX-system samt fläktar.

PARKERINGSPLATSER
Föreningen förfogar över 90 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe samt 51 st garageplatser. Kostnaden för garage är 360 kr/mån och för parkeringsplats med el är 180 kr/mån. I dagsläget finns ledigs parkeringsplatser men till garage är det kö, enligt ordförande 2020-08-10.
Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida.

KABEL-TV OCH INTERNET
Kabel-tv finns via Canal Digital och basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras av Bredband 2 med en hastighet på 1 GB och ingår i angiven månadsavgift.

TVÄTTSTUGA
På fastigheten finns en tvättstuga per gård och en grovtvättstuga.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har en stor samlingslokal med plats för upp till 70 personer, övernattningsrum med kokvrå och plats för 4-6 gäster, bastu med anslutande relaxrum och två duschar, hobbyrum samt cykelförråd. Sortering av hushålls- och matavfall sorteras i föreningens miljörum.

GÅRD
Föreningen har fina grönytor, en lekplats på varje gård samt uteplatser. Liten fotbollsplan och grillplats finns vid Filgränd.

ÖVRIGT
Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Varje bostadsrättsinnehavare sluter eget avtal med valfri elleverantör.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-08-10. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Ersboda är beläget ca 6 km från Umeå centrum. Vid byggnation av området togs stor hänsyn till att spara naturområden inom och omgring Ersboda. Området började byggas på 70-talet och färdigställdes under 90-talet. Här återfinns både lägenheter i flerfamiljshus, marknära bostäder, radhus och friliggande småhus. Här finns även det populära handelsområdet med livsmedelsbutiker, affärer och verkstäder. Ersboda är uppdelat i östra- och västra Ersboda. Här bor idag ca 10 000 invånare.

Närservice

Här finns motionsslingor, härlig natur, bollplaner, skolor, daghem, fritidsgård, bibliotek, folkets hus, hälsocentral, apotek, restaurang, frisör, kyrka, livsmedelsbutik och gatukök.

Kommunikation

Till och från Ersboda har du goda kommunikationer med buss. Lokaltrafiken har linje 8 samt 1 som går till Östra Ersboda, linje 5 som går till Västra Ersboda samt linje 2 som går till Ersbodas handelsområde. För mer information kring busstider gå in på www.tabussen.nu.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter