Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Brogatan 8

Väst på stan Umeå

2 045 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Brogatan 8

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 71,30 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 15
Våning 1 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 045 000 kr utgångspris
Avgift: 4 782 kr/mån inkl. värme och vatten.
Andel i föreningen: 5,306%
Driftskostnad 3 363 kr/år
varav
El: 3 363 kr
Kommentar Förbrukning hushållsel, 2542 kWh/år.
Tillträde Enl. överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 17 april 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
En pärla till lägenhet i bästa läge väst på stan! I ett gediget hus ligger denna lägenhet om tre rum och kök på entréplan med egen uteplats mot innergård. Husets och lägenhetens karaktär ger en överraskande lugn radhuskänsla mitt i Umeå. Lägenheten har ett fint ljusflöde genom alla rum samt välvårdade, ljusa ytskikt och helkaklat stort badrum. Optimalt placerad med endast ett par hundra meter till såväl Umeälven som till gågatan.

En lägenhet som passar många önskemål och behov - välkommen på visning!- CENTRALT OCH LUGNT LÄGE

- UTEPLATS MOT INNERGÅRD

- FINT LJUSFLÖDE I LÄGENHETEN

- PRAKTISK PLANLÖSNING

HALL
Hallen är centralt placerad i lägenheten och ansluter medsols till kök, badrum och vardagsrum. Här finns gott om svängrum och plats för klädavhängning. På väggarna sitter ljus, målad väv och vitlaserad bröstpanel. Golvet är ett ljust laminatgolv som fortsätter in i köket och det mindre av de två sovrummen. Dagsljuset når hit både via köket och vardagsrummet.

KÖK
Ljust och kvadratiskt kök med utgång till en fin, stenlagd uteplats vilken är omgärdad av en låg stenmur. Köksinredningen är huvudsakligen placerad längs en långvägg och har bra arbetsytor. Köksluckorna är av trä och ovan arbetsbänkarna av rostfritt och laminat sitter ett blått mosaikkakel. Den maskinella utrustningen består av kylskåp, frysskåp, elspis med ugn, spisfläkt och diskmaskin. Ytskikt med vitmålad väv på väggarna samt vitlaserad bröstpanel och ljust laminatgolv.

SOVRUM
Innanför köket ligger det mindre sovrummet. Det har ljusa väggar av målad väv och ljust laminatgolv. Dagsljusinsläpp genom fönster mot innergården.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljusa materialval. Badrummet är rymligt och här finns enkelt plats för tvättmaskin (anslutningar finns). Utrustningen i övrigt består av duschplats, wc, handfat och spegel med ovanförliggande belysning.

SOVRUM & KLÄDKAMMARE
Lägenhetens större sovrum nås via vardagsrummet. Här finns fina förvaringsutrymmen i form av fyra garderober och en anslutande klädkammare med fönster. Rummet är ljust med vitmålad väv på väggarna och likadant ljust laminatgolv som i hall, kök och det första sovrummet.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med vackert plankgolv och vitmålade väggar med rappad struktureffekt. Luftigheten förstärks av den delvis öppna planlösningen mot hallen som avgränsas av en spaljé. Dagsljuset når in i rummet via ett större fönsterparti samt från köket genom hallen - hela lägenheten har ett fint ljusflöde. I vardagsrummet kan såväl matplats som sittgrupp få plats.

UTEPLATS
Fin, stenlagd uteplats omgärdad av en låg stenmur, inramad av blomsterrabatter. Sydostläge.
Trädgårdsredskap finns att låna i föreningen.

FÖRRÅD
Lägenhetsförråd finns i källaren i intilliggande byggnad på Skolgatan 32.En pärla till lägenhet i bästa läge väst på stan! I ett gediget hus ligger denna lägenhet om tre rum och kök på entréplan med egen uteplats mot innergård. Husets och lägenhetens karaktär ger en överraskande lugn radhuskänsla mitt i Umeå. Lägenheten har ett fint ljusflöde genom alla rum samt välvårdade, ljusa ytskikt och helkaklat stort badrum. Optimalt placerad med endast ett par hundra meter till såväl Umeälven som till gågatan.
En lägenhet som passar många önskemål och behov - välkommen på visning!

Förening

Brogatan 8

Förening

Vaktposten 4

Allmänt om föreningen

Brf Vaktposten 4 är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 1991 och förvärvade fastigheten Vaktposten 4 år 1996. Föreningen förfogar över 18 st lägenheter belägna på adresserna Brogatan 8 och Skolgatan 32. Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt av Storsjö Förvaltning. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgiften tas ut av säljaren. Föreningens syn på ekonomin är god.

HUSETS SKICK
2015: Spolning av hela avloppssystemet
Nytt kodlåsningssystem.
Renovering hiss.

GÅRDEN
Lugn innergård som också inrymmer parkeringsplatser. Här finns ett kretsloppsrum med avfallssortering samt redskap för trädgårdsskötsel att låna.

KABEL-TV OCH BREDBAND
I huset finns fiber både från ComHem och Bredbandsbolaget. Båda leverantörerna har tv- och internetlösningar och lägenhetsinnehavaren väljer själv tjänst.
För aktuellt utbud samt prisinformation: www.comhem.se eller www.bredbandsbolaget.se.

BILPLATS
Föreningen har 6 parkeringsplatser, varav 2 är besöksparkeringar. Samtliga har motorvärmarstolpe. Hyra för p-plats är 200 kr/månad.
Det finns 9 carportplatser, hyra 340 kr/månad. Motorvärmaruttag finns.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugan är belägen i källaren på Skolgatan 32 och är välutrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel, strykbräda och arbetsbänkar. Bokning sker via bokningscylinder och det är lätt att få tid.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I byggnaden på Skolgatan 32 finns hobbyrum/samlingslokal samt ett gästrum.

ÖVRIGT
Lägenhetsinnehavaren skaffar eget abonnemang för hushållsel, internet och kabel-tv.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2017-03-28. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Väst på stan är den västra delen av gamla Umeå innerstad. Området avgränsas av E4:an i öst, Tvärån i väst, E12:an i norr samt Umeälven i söder. Det står fortfarande kvar byggnader efter stadsbranden 1888, bland annat Umeås äldsta stenhus "smörasken". Väst på stan har en äldre charm och ett flertal små butiker, bara ett stenkast från den pulserande stadskärnan. Här har man också närhet till älven med fina promenadstråk.

Närservice

Förskola, skola, gymnasieskola, Nolia, polisstation, Umeå Stadshus, löjtnants Grahns gård, parker, minigolfbana, promenadstråk längst Umeälven, butiker och livsmedelsaffär.

Kommunikation

Här har du bra cykelvägar samt närheten till centrum där tåg och länstrafikbussar har sina stationer. Lokala bussförbindelser är goda, för mer info kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter