Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Biologigränd 23

Ålidhem Umeå

1 390 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Biologigränd 23

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 37,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 42
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 390 000 kr utgångspris
Avgift: 1 842 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet.
Andel i föreningen: 0,1948%
Andel av årsavgift: 0,1948%
Reparationsfond: 4 333 kr
Driftskostnad 1 032 kr/år
varav
El: 1 032 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Individuell elmätning, eftersläpar 3 månader.
Tillträde Enl. överenskommelse
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1969
Ventilation Frånluft
Energideklaration
Utfärdad den 27 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Licentiaten 1
Optimalt belägen och rymlig etta i mycket gott skick på omtyckta Ålidhem! Promenadavstånd till Universitetet med närhet till affär, fina motionsspår och IKSU. Lägenheten är genomgående ljus och karaktäriseras av fantastiska förvaringsmöjligheter, lättmöblerat rum med stor utrymme för både sovdel och sittgrupp, separat kök. Stabil förening med flera faciliteter och låga månadsavgifter!

-UNIVERSITETSNÄRA

-ALLA VÄGGAR OCH TAK MÅLADE 2017

- LÅG MÅNADSAVGIFT

-FÖRRÅD BREDVID PÅ SAMMA PLAN

-BRA FÖRVARING

-SEPARAT KÖK

HALL
Ljus och rymlig hall med gott om förvaring via garderobsvägg och stor klädkammare. Grått laminatgolv och vitmålade väggar.

BADRUM
Inrett med våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns dusch, tvättmaskin, WC, vask och spegelskåp.

RUM
Stort rum som erbjuder möjligheten både till sittgrupp och sovavdelning. Parkettgolv och vitmålade väggar.

KÖK
Vit köksinredning med rostfria handtag, svartmålad bänkskiva i trä med vitt kakel ovanför. Praktisk rostfri arbetsbänk med vask. Här finns spis, ugn, fläkt, kyl/frys och skafferi. Utrymme finns för en mindre matgrupp med utsikt över innergården. Grått laminatgolv och ljust målade väggar.

ÖVRIGT
Uppgifter från tidigare ägare.
2017 måleri av tak och väggar i hall, kök och vardagsrum.
2015 nya handtag till skåp och garderober i kök och hall, reparation av avloppsrör i köket, nytt trägolv i vardagsrum, nya lister till vardagsrum och kök.
2014 Ny köksfläkt och spis
Nuvarande ägare:
Installerat tvättmaskin.

Rymlig etta i gott skicka med gångavstånd till Universitetet!

Optimalt belägen och rymlig etta i mycket gott skick på omtyckta Ålidhem! Promenadavstånd till Universitetet med närhet till affär, fina motionsspår och IKSU. Lägenheten har vitmålade väggar och tak, fantastiska förvaringsmöjligheter, lättmöblerat rum, separat kök och en låg månadsavgift.

Förening

Biologigränd 23

Förening

HSB Brf Biologigränd

Allmänt om föreningen

HSB brf Biologigränd är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 350 st lägenheter belägna på fastigheten Licentiaten 1 med adresserna Biologigränd 1-51. Av lägenheterna är 283 upplåtna med bostadsrätt och 67 med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB ek för. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår: VÄ/VA, internet och kabel-tv. Hushållsel ingår inte i månadsavgiften. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel, vilket debiteras med tre månaders "släp" på avgiften. Månadsavgift och parkeringsavgift höjdes med 2 % från 1/1 2019 för att på sikt ha en buffert inför fönsterbyte år 2023, enligt ordförande i föreningen 2019-04-26.

HUSENS SKICK
2019: Byte av maskinparken i samtliga nio tvättstugor, klart i januari 2019.
2017: Installerat vattenreningssystem. Byte av säkerhetsdörrar och nya postboxar juni 2017. Taggsystem installeras till bokning av föreningens gemensamhetslokaler, garage och tvättstugor. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes senast 2017-05-29.
2016: Slutfört fullständig el-renovering i bostadsrätterna och gemensamhetsutrymmen, byte av samtliga köksfläktar, målning av golv och väggar i källargångar, byte av vitvaror (kyl/frys) i samtliga hyresrätter, större trädgårdsupprustning vid Biologigränd 50-51.
2015: Uppgradering av elledningar, kontakter och strömbrytare i samtliga lägenheter, trapphus och gemensamhetslokaler.
2015: Underhållspolning av stammar.
2014: Upprustning av varmgaraget och förnyad värme- och ventilationsanläggning slutfördes, energieffektivisering i hus A och B (bio 1-6), ny utrustning i undercentraler (bioa 6 och 49), vindskydd vid uteplatser på de nedre gårdarna, målning av betongmurar vid entréer, två större cykelställ med tak och några utan tak byggdes, byte av spisar i hyresrätter, anläggning av uteplatser vid Bio 50 – R-gården.
2006: Underhållsspolning av stammar.
1996: Stambyte.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Under år 2019 planeras upprustning av yttre miljö vid A-gården och styrelsen vill även undersöka möjligheten att förstärka ”skalskyddet” i föreningens fastigheter, d.v.s undersöka möjligheten att även införa ett tagg-system för källarnedgångar och entrédörrar.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i källare eller markplan på Biologigränd 4, 22, 35 och 48. Grovtvättstuga finns i källaren under Biologigränd 48.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband 100mb/s via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 6 st MC-platser (113:-/mån), 164 st parkeringsplatser med mv-stolpe (154 kr/mån), 30 st parkeringsplatser i carport (205 kr/mån), 60 st parkeringsplatser i kallgarage (264 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (381 kr/mån). P-platser med motorvärmarstolpe finns i dagsläget lediga (2019-04-26). Vanligtvis 8-10 mån kötid till övriga platser.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Bastu finns beläget i källaren på Biologigränd 41 där även gym och motionsrum finns. Kostnad för träningslokalerna är 400 kr per år (500 kr för hela familjen). I anslutning till bastun finns det ett rum med två biljardbord. För att använda biljardborden får man betala en kostnad på 300 kr/år. Föreningen har en samlingslokal som kan hyras för 200 kr/dygn. Utanför vicevärdskontoret står ett pingisbord som boende får använda när det är ledigt. Kolonilotter finns till allas förfogande, för att odla kontaktar man vicevärden. Föreningen har även snickerilokal och övernattningsrum.

ÖVRIGT
Föreningen äger 584 andelar i HSB Vind i Umeå. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och momenten styrelseansvar samt försäkringar mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Styrelsen ger ut Biobladet 8-10 gånger per år för att alla boende ska veta vad som händer och är på gång i föreningen. Föreningen har en aktiv fritidskommitté som fixar många uppskattade aktiviteter för medlemmarna, t.ex. våffeldag, surströmmingsfest, adventsfika, städ-/planteringsdag på våren. Föreningen har en miljöpolicy och köper sedan 2010 enbart "grön el". Hemsida www.biologigrand.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2019-04-26. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närservice

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering