Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Biologigränd 10

Ålidhem UMEÅ

1 995 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Biologigränd 10

Antal rum 4 rum + Kök
Boarea 96,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 52-3231-1-231-11
Våning 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 995 000 kr utgångspris
Avgift: 4 642 kr/mån
Andel i föreningen: 0,487%
Andel av årsavgift: 0,487%
Reparationsfond: 8 282 kr
varav
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållselen och fakturerar faktisk förbrukning eftersläpande på månadsavin.
Tillträde enligt överenskommelse
Pantsatt Nej
Allmänt Mysig balkong med inglasning och infravärmare.
Till lägenheten hör ett praktiskt placerat och rymligt förråd precis intill lägenheten.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1970
Energideklaration
Utfärdad den 2 september 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 122 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Licentiaten 1
Kliv in i denna välskötta och smakfullt renoverade gavelfyra på omtyckta Biologigränd! Den välplanerade lägenheten har genomgående fina materialval och hög standard och det perfekta gavelläget med fönster i tre väderstreck ger maximalt ljusinsläpp och skapar rymd till bostaden. I harmoni disponeras modernt kök med nya vitvaror, generöst och mycket ljust vardagsrum, stilrent renoverat badrum (2017) med tvättmaskin, tre sovrum i bra storlekar, gästtoalett och hall med mycket fin möjlighet till förvaring. Inglasad balkong med utsikt över gård sätter guldkant på boendet. Rymligt förråd finns praktiskt placerat invid lägenheten på samma plan.

Här bor ni i en av Umeås solidaste föreningar med stark ekonomi, låg avgift och många fina gemensamhetsutrymmen såsom bastu, övernattningslägenhet och gym. Mycket aktiv förening med trevliga tillställningar året om. Gångavstånd till Universitetet, Sjukhus, IKSU, flertalet mataffärer, restauranger, skola, förskola samt god kommunikation till stadens puls.

- Välskött och välplanerad
- Renoverat badrum 2017
- Låg avgift
- Mycket stabil förening
- Inglasad balkong
- Nära Universitet, Universitetssjukhuset och service

HALL
Välkomnande hall med möjlighet till avhängning av ytterkläder. Längre in nås praktiskt garderobssystem för mycket god förvaring. Väggarna är tapetserade i en vacker tapet och på golvet ligger klassiskt parkettgolv.

KÖK
Tidlöst renoverat kök med skåpluckor i trä och stilrena handtag. Svart kakel och mörk arbetsbänk i marmorliknande laminat ger köket en modern stil. Kökets maskinella utrustning är i rostfritt utförande och består av fullstor kyl och frys (2018), spis med häll och ugn (2020), fläkt i kåpa och diskmaskin. Här ges mycket gott om förvaringsmöjlighet i flertalet skåp och utdragbara lådor och fin plats för stor matgrupp finns invid stort fönster.

VARDAGSRUM
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum som inrymmer soffgrupp, tv-möbler och matgrupp om så önskas. Fantastiskt ljusinsläpp från stora fönster i två väderstreck och utgång till inglasad balkong med infravärme. Vitmålade väggar och gediget trägolv ramar fint in det sociala rummet.

BADRUM
Smakfullt renoverat (2017) och modernt inrett badrum klätt i dekorativ våtrumsmatta. Badrummets inredning består av WC, kommod, spegelskåp, högskåp till förvaring och skön takdusch med praktisk glasvägg. Komfortabel tvättmaskin underlättar vardagen.

SOVRUM
Lägenhetens största sovrum har utrymme för dubbelsäng och enklare möblemang. Här erbjuds generöst med förvaring i garderobsvägg. Vitmålade målade väggar, diskret fondtapet och parkettgolv klär ytskikten.

SOVRUM
Det andra sovrummet är perfekt lämpat som barnrum eller kontor. Här finns plats för säng och möblemang. Garderob till förvaring. Vitmålade väggar och stilrent laminatgolv.

SOVRUM
Det tredje sovrummet nås från hallen och är i samma storlek som det andra sovrummet. Samma stilrena ytskikt som sovrummet bredvid.

WC
Praktiskt från hallen nås den mindre toaletten som renoverats (2020) med målning av väggar, nytt handfat och WC-stol. Våtrumsmatta på golv och väv på väggar.

BRA ATT VETA
2020: Ny matta balkong, renovering WC med nytt handfat, toalettstol och målning ytskikt.
2019: Nya vita fönsterlås.
2018: Garderobssystem i hall.
2017: Totalrenovering badrum. Nya rör, slangar och avlopp under diskbänk samt ny blandare till kök.
2016: Målning av samtliga element och nya skugglister i hela lägenheten.
2013: Nya innerdörrar och dörrkarmar, målning av väggar och tak i hela bostaden (vattentålig färg i kök och hall) byte till nya dörromfattningar till vardagsrum samt nya fönsteromfattningar runt samtliga av lägenhetens fönster.
Se fliken föreningsinformation för ytterligare information om föreningens fastighetsrenoveringar.
Djur och rökfri bostad, inga avgränsande grannar.
På gården har två stora träd fällts för ytterligare utsikt och ljusinsläpp.

Optimalt belägen och välskött fyra på Ålidhem!

Kliv in i denna välskötta och smakfullt renoverade gavelfyra på omtyckta Biologigränd! Den välplanerade lägenheten har genomgående fina materialval och hög standard och det perfekta gavelläget med fönster i tre väderstreck ger maximalt ljusinsläpp och skapar rymd till bostaden. I harmoni disponeras modernt kök med nya vitvaror, generöst och mycket ljust vardagsrum, stilrent renoverat badrum (2017) med tvättmaskin, tre sovrum i bra storlekar, gästtoalett och hall med mycket fin möjlighet till förvaring. Inglasad balkong med utsikt över gård sätter guldkant på boendet. Rymligt förråd finns praktiskt placerat invid lägenheten på samma plan.

Här bor ni i en av Umeås solidaste föreningar med stark ekonomi, låg avgift och många fina gemensamhetsutrymmen såsom bastu, övernattningslägenhet och gym. Mycket aktiv förening med trevliga tillställningar året om. Gångavstånd till Universitetet, Sjukhus, IKSU, flertalet mataffärer, restauranger, skola, förskola samt god kommunikation till stadens puls. Kontakta ansvarig mäklare för mer information och boka visning!

Förening

Biologigränd 10

Förening

HSB Brf Biologigränd

Allmänt om föreningen

HSB brf Biologigränd är en äkta bostadsrättsförening som förfogar över 350 st lägenheter belägna på fastigheten Licentiaten 1 med adresserna Biologigränd 1-51. Av lägenheterna är 283 upplåtna med bostadsrätt och 67 med hyresrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB ek för. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. I avgiften ingår: VÄ/VA, internet och kabel-tv. Hushållsel ingår inte i månadsavgiften. Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel, vilket debiteras med tre månaders "släp" på avgiften. Månadsavgift och parkeringsavgift höjdes med 2 % från 1/1 2020 för att på sikt ha en buffert inför fönsterbyte år 2023. Vi kan nog räkna med 2% höjning för 2021 som de senaste åren enligt ordförande i föreningen 2020-12-08.

HUSENS SKICK
2019: Byte av maskinparken i samtliga nio tvättstugor.
2018: Stadgeenlig fastighetsbesiktning 2018-09-30. Se mera info i årsredovisning 2018.
2017: Installerat vattenreningssystem. Byte av säkerhetsdörrar och nya postboxar juni 2017. Taggsystem installeras till bokning av föreningens gemensamhetslokaler, garage och tvättstugor.
2016: Slutfört fullständig el-renovering i bostadsrätterna och gemensamhetsutrymmen, byte av samtliga köksfläktar, målning av golv och väggar i källargångar, byte av vitvaror (kyl/frys) i samtliga hyresrätter, större trädgårdsupprustning vid Biologigränd 50-51.
2015: Uppgradering av elledningar, kontakter och strömbrytare i samtliga lägenheter, trapphus och gemensamhetslokaler.
2015: Underhållspolning av stammar.
2014: Upprustning av varmgaraget och förnyad värme- och ventilationsanläggning slutfördes, energieffektivisering i hus A och B (bio 1-6), ny utrustning i undercentraler (bioa 6 och 49), vindskydd vid uteplatser på de nedre gårdarna, målning av betongmurar vid entréer, två större cykelställ med tak och några utan tak byggdes, byte av spisar i hyresrätter, anläggning av uteplatser vid Bio 50 – R-gården.
2006: Underhållsspolning av stammar.
1996: Stambyte.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Just nu håller föreningen på med relining av avloppsrör och år 2023 är ett fönsterbyte planerat.

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i källare eller markplan på Biologigränd 4, 22, 35 och 48. Grovtvättstuga finns i källaren under Biologigränd 48.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem där grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband 100mb/s via Riksnet, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 6 st MC-platser (113:-/mån), 164 st parkeringsplatser med mv-stolpe (160 kr/mån), 30 st parkeringsplatser i carport (213 kr/mån), 60 st parkeringsplatser i kallgarage (274 kr/mån) samt 60 st parkeringsplatser i varmgarage (388 kr/mån). Det är kö till samtliga p-platser, garage och carport (2020-12-08).

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Bastu finns beläget i källaren på Biologigränd 41 där även gym och motionsrum finns. Kostnad för träningslokalerna är 400 kr per år (500 kr för hela familjen). I anslutning till bastun finns det ett rum med två biljardbord. För att använda biljardborden får man betala en kostnad på 300 kr/år. Föreningen har en samlingslokal som kan hyras för 200 kr/dygn. Utanför vicevärdskontoret står ett pingisbord som boende får använda när det är ledigt. Kolonilotter finns till allas förfogande, för att odla kontaktar man vicevärden. Föreningen har även snickerilokal och övernattningsrum.

ÖVRIGT
Föreningen äger 584 andelar i HSB Vind i Umeå. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter och momenten styrelseansvar samt försäkringar mot ohyra. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.
Styrelsen ger ut Biobladet 8-10 gånger per år för att alla boende ska veta vad som händer och är på gång i föreningen. Föreningen har en aktiv fritidskommitté som fixar många uppskattade aktiviteter för medlemmarna, t.ex. våffeldag, surströmmingsfest, adventsfika, städ-/planteringsdag på våren. Föreningen har en miljöpolicy och köper sedan 2010 enbart "grön el". Hemsida www.biologigrand.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-12-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Området

Ålidhem/Ålidhöjd är beläget ca 4 km från stadskärnan och du har gångavstånd till Universitetet och Norrlands Universitetssjukhus. I området har du ett levande studentliv och nära till Nydalasjöns- och Umeå älvs vackra promenadstråk. Ålidhem byggdes upp som en del av miljonprogrammet under -60 och -70 talen och har sedan 2010 rustat upp utemiljön för att skapa mer lummiga och planterade områden. Dominerande bebyggelse på Ålidhem är flerfamiljshus i rött tegel. Ålidhöjd är en del av stadsdelen Ålidhem och har en yngre bebyggelse med hyresrätter och bostadsrätter.

Närservice

Elbelysta motionsslingor, beachvolleyplaner, grillplatser, kyrka, vårdcentral, IKSU sportanläggning, sjukhus, universitet, lekparker, bibliotek, skolor, förskolor, grönområden, Ålidhems centrum med frisör, apotek, konditori, post, affär, restauranger, krog och livsmedelsbutiker. I närområdet finns Strömpilens köpcentrum med ett flertal butiker och större livsmedelsbutik.

Kommunikation

Från Ålidhem/Ålidhöjd tar du dig lätt runt med både cykel och buss. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu. Från Umeå Östra, beläget vid Norrlands Universitetssjukhus går det tåg regelbundet. Härifrån är det också nära till Umeå flygplats.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter