Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Axtorpsvägen 5F

Berghem Umeå

1 600 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Axtorpsvägen 5F

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 28,60 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212309001-0053
Våning 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 600 000 kr
Avgift: 2 028 kr/mån
Andel i föreningen: 0,4543%
Andel av årsavgift: 0,45445%
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration
Utfärdad den 24 november 2020
Energiklass: D
Primärenergital: 77 kWh/m² och år
Välkommen till ert nya boende på omtyckta Berghem, högst upp i huset i omtyckt förening och med ett fantastiskt läge bara ett stenkast från universitet och sjukhusområdet. Närheten till centrum känns ändå påtaglig och en kortare promenad bort finner ni hela Umeås utbud av restauranger och shopping. Lägenheten har ett kvadratiskt lätt möblerat rum med mysig sovalkov, helkaklat badrum och ett renoverat och fullutrustat kök. Stabil förening och en månadsavgift som inkluderar värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel. Varmt välkommen att boka er visning via vår hemsida!

HALL
Hallen är rymlig och har plats för klädavhängning och viss möblering, tex. en byrå. Här finns fler platsbyggda garderober för förvaring. Golvet är ett mörkt klinker imitation och väggarna är ljusa.

RUM & ALKOV
Lägenhetens rum har ett vackert slipat parkettgolv från husets byggår. Väggarna är ljusa. Det är ett lättmöblerat rum där flera möbleringsalternativ är möjliga. Takhöjden gör också att många väljer att möblera på höjden, med tex. ett loft i alkoven, för att frigöra golvyta. Flera fönster släpper in dagsljus långt in i lägenheten.

KÖK
Köket är renoverat och ett väl fungerande arbetskök med utdragslådor och rymliga skåp bakom luckor i vitt. Arbetsbänkarna är av laminat och rostfrittmed ett vitt kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av hällspis med ugn, spisfläkt, dold bänkdiskmaskin (i ett skåp under diskbänken) och kyl/frys. Ljusinsläpp via ett fönster. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ett laminatgolv.

BADRUM
Badrummet är helkaklat i vitt med snygga, svarta detaljer. Här finns duschplats, wc, handfat, spegel, spegelskåp samt möjligheter att installera egen tvättmaskin. Golvvärme.

LÄGENHETSFÖRRÅD
Till lägenheten hör ett stort förråd beläget på vinden endast en trappa upp från lägenheten.

RENOVERINGAR
Nuvarande ägare har slipat parkettgolvet och målat om samtliga ytskikt.

BRA ATT VETA
Möbler och en stor del inventarier ingår i köpet.
Snart kommer chansen att få köpa en etta på omtyckta Berghem, högst upp i huset i omtyckt förening och med ett fantastiskt läge bara ett stenkast från universitet och sjukhusområdet. Närheten till centrum känns ändå påtaglig och en kortare promenad bort finner ni hela Umeås utbud av restauranger och shopping. Lägenheten har ett kvadratiskt lätt möblerat rum med mysig sovalkov, helkaklat badrum och ett renoverat och fullutrustat kök. Stabil förening och en månadsavgift som inkluderar värme, vatten, kabel-tv, internet och hushållsel. Varmt välkommen att boka er visning via vår hemsida!

Förening

Axtorpsvägen 5F

Förening

Riksbyggen Umeåhus nr 9

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Umeåhus nr 9 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter samt 15 st lokaler belägna på fastigheten Målet 2 med adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B. Av lägenheterna är samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen, fastighetsförvaltningen är via FMT. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Beslut har tagits att höja månadsavgiften med 2% f o m 1 juli (aviseras i slutet av juni) 2021, enligt ordförande 2021-05-15.

HUSENS SKICK
2021: Inspektion av balkonger
2017/2018: Solceller har installerats på fastigheternas tak. Installationen driftsattes i början av september 2018 och leder till minskade elkostnader för föreningen och en viss intäkt från överskottsel som säljs.
2018: OVK slutförd inkl efterkontroll. Markarbeten runt hela huskroppen. Takrenovering är klar.
2017: Föreningen har utfört reparationer för 29 tkr och planerat underhåll för 1.647 tkr.
2016: Renovering av tvättstugor på Orienteringsstigen inklusive byte av maskinpark. Relining av huvudstammar Orienteringsstigen och Rågången. Uppgradering av utomhusbelysning.
2015: Renovering av spillvattenledningar på Rågången och Orienteringsstigen. Relining av huvudstammar Axtorpsvägen. Anläggningsarbete grönytor.
2014: Ny torktumlare på Orienteringsstigen, tvättning av fasad på Rågången och Orienteringsstigen, upprustning av gård, mindre gym uppförts, renovering av spillvattenledningar på Axtorpsvägen. 2013: Ommålning av bastu, bytt ut termostater, rensning av ventilationskanaler, staket har bytts ut ommålning trapphus på Axtorpsvägen, byte av termostater.
2012: Balkongbyte Rågången. 2011: Uppdatera undercentral för fjärrvärme. Upprustning av tvättstugor samt byte av maskiner på Axtorpsvägen. Upprustning föreningslokal.
2010-2011: Fönsterbyte i hela föreningen.
2008: Renovering av bastu. Ca 1994: Stambyte.

KOMMANDE RENOVERING
2022: Ny markdränering

GÅRDEN
På gården finns en gemensam trevlig uteplats med grillmöjligheter och flera sittplatser som alla medlemmar får bruka. Föreningen har även odlingslotter till förfogande.

TVÄTTSTUGA
I föreningen finns 4 tvättstugor. Tvättstugorna på Axtorpsvägen renoverades under 2011. Det finns två tvättstugor som är utrustade med två nya tvättmaskiner vardera samt torktumlare. Till tvättstugorna finns varsitt torkrum. Det finns även två tvättstugor i källaren på Orienteringsstigen, varav en av dessa ligger i nära anslutning till Rågången. Tvättstugorna är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare samt separata torkrum.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via Sappa där grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband 100 Mb/s via Bredbandsson, ingår i månadsavgiften.

PARKERING
Föreningen har 64 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (ca 250 kr/mån debiteras under perioden okt-mars). För att förenkla för alla kommer vi debitera 125 kr/mån varje månad from 1 oktober 2021 istället. 21 st parkeringsplatser i garage (ca 480 kr/mån) 4 st mc-platser i garage (150 kr/mån) och totalt 12 gästparkeringar fördelade över husen. Enligt ordförande 2021-05-15 är det ingen kö till p-platser med motorvärmare, och 1 st mc-plats i garage är ledigt. Bilplats i garage får man räkna med några års kö på. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen har ett övernattningsrum, hobbyrum och en föreningslokal för lugnare sammankomster för medlemmarna. Föreningslokalen har plats för ca 30 personer. Bastu finns i källaren mellan Axtorpsvägen 5B och 5C och träningslokal/gym finns att använda på Axtorpsvägen 5E.

ÖVRIGT
Föreningen har extraförråd till uthyrning, uthyrningen sker via Riksbyggen. Det finns soprum med återvinning för plast, kartong, tidning, elektronik och även matrester. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Folksam och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavare. Hemsida www.umeahus9.se Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2021-05-15. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Berghem ligger i närheten av Gammliaområdet och Universitetet, cirka 2 kilometer från centrum. Området byggdes under 1950-talet och domineras av småhus med äganderätt och bostadsrättslägenheter. Inom området finns affärer, restauranger, skola med mera.

Närservice

På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger den välsorterade butiken ICA Nära med generösa öppettider. Granne med ICA ligger kvarterskrogen 'Rött Pub och Restaurang' och pizzerian 'Take Away'. Goda möjligheter till motion erbjuds på närliggande norra Europas största friskvårdsanläggning, IKSU, samt i Gammliaskogen med upplysta motionsspår. Berghem har även ett litet centrum med kiosk, frisersalong, blomsteraffär, pizzeria och kinesisk restaurang. Bankomat finns numera i ICA-butiken, som liksom stadsdelens centrum ligger vid Axtorpsvägen, en av centrala Umeås längsta gator. I närliggande Gammliaområdet finns bland annat Sävargården och Västerbottens museum. I stadsdelen finns Umeås äldsta förskola, Berghems förskola, som öppnades redan 1966. Här finns också en nybyggd förskola Morgonstjärnan samt Umeås enda Nattis (dvs nattöppen förskola). På Berghem finns även skola för årskurserna 1-6, Berghemsskolan.

Kommunikation

Från Berghem tar du dig lätt runt med cykel och buss till både centrum och andra delar av Umeå. För information kring busstider gå in på www.tabussen.nu

Bilder

Visa alla

HitCounter