Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Älvans Väg 142

Tomtebo/Nydalaviken Umeå

1 095 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Älvans Väg 142

Antal rum 1,5 rum + Kök
Boarea 55,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 212330001-0018
Våning 2 av 4, hiss finns
Kommentar Loftgång.
Ekonomi Pris: 1 095 000 kr utgångspris
Avgift: 4 199 kr/mån ink. värme, vatten, internet, tv, hushållsel
Andel i föreningen: 0,54396%
Andel av årsavgift: 0,54009%
Tillträde snabb inflytt möjlig!
Pantsatt Nej
Allmänt Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1993
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Kliv in i denna välplanerade och stilrena 1,5:a med praktisk sovalkov och separat kök på natur-och Universitetsnära Tomtebo! Den tilltalande och generösa lägenheten disponerar modernt renoverat kök med plats för matgrupp, lättmöblerat allrum med sovalkov, rymlig hall och delvis kaklat badrum med tvättmaskin. Avgiften inkluderar allt och lägenheten kan tillträdas snabbt vid önskemål. Föreingen har både bastu med relax, gym och övernattningslägenhet för de boende. Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Universitet, NUS och IKSU med ett stenkast till badplats vid Nydalasjön. På Tomtebo bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Goda bussförbindelser som både går till Universitet och stan.

- Välplanerad och rymlig
- Renoverat kök
- Avgiften inkluderar allt
- Promenadavstånd till Universitet, sjukhus och IKSU
- Bra kommunikationer
- Nära fantastiska Nydalasjön

HALL
Välkomnande och rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i garderob. Tapetserade väggar och ljus matta på golv.

KÖK
Välplanerat och modernt renoverat kök. Mörka skåpluckor med stilrena handtag, vitt rutigt kakel och mörk arbetsbänk ger köket en modern karaktär. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys, inbyggnads ugn i bekväm höjd, spishäll, fläkt och diskmaskin (obs fungerar ej). Härligt ljusinsläpp från stora fönster och fint utrymme för matplats för ca fyra personer. Gott om förvaring i skåp, köksö och extra förvaring i utdragbara lådor i sockeln.

BADRUM
Rymligt badrum med ljus matta på golvet och vitt kakel med blå bård på väggarna. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp och badkar med dusch. Trevligt vädringsfönster och komfortabel tvättmaskin.

ALLRUM
Smart planerat allrum med separat sovalkov med plats för stor säng och garderob till förvaring. Vardagsrummet välkomnar gäster och rymmer både soffgrupp, tv-möbel och skrivbord. Underbart ljusinsläpp från stora fönster. Vackert parkettgolv och målade väggar i svart och vitt.

BRA ATT VETA
Föreningen har inte ombesörjt någon ny energideklaration.
Lägenheten kan tillträdas snabbt vid önskemål.

Välplanerad 1,5:a på omtyckta Tomtebo!

Kliv in i denna välplanerade och stilrena 1,5:a med praktisk sovalkov och separat kök på natur-och-Universitetsnära Tomtebo! Den tilltalande och generösa lägenheten disponerar modernt renoverat kök med plats för matgrupp, lättmöblerat allrum med sovalkov, rymlig hall och delvis kaklat badrum med tvättmaskin. Avgiften inkluderar allt och lägenheten kan tillträdas snabbt vid önskemål.

Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Universitet, NUS och IKSU med ett stenkast till badplats vid Nydalasjön. På Tomtebo bor du i fantastisk naturskön omgivning nära rekreationsområden och motionsspår och endast 15 minuters cykelväg till stadskärnan med dess kompletta utbud av affärer, restauranger och uteliv. Här finns goda bussförbindelser som både går till Universitet och stan. Varmt välkommen på visning!

Förening

Älvans Väg 142

Förening

RB Brf Nornan

Allmänt om föreningen

Riksbyggens Brf Nornan är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen förfogar över 132 st lägenheter varav 12 är radhus belägna på fastigheten Nornan 1 med adresserna Älvans väg 40-226 (jämna nr). Av lägenheterna är alla upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften kommer inte att höjas under år 2020, enligt ordförande 2020-01-28.

HUSENS SKICK
Husen byggdes 1992-93 och är i gott skick. För att bevara föreningens hus i gott skick utförs löpande reparationer av uppkomna skador samt planerat underhåll av normala förslitningar. Föreningen har under verksamhetsåret 2017 utfört reparationer för 410 tkr och planerat underhåll för 930 tkr.
2019: Bytt ventilationssystemet.
2018: Uppdaterat taksäkerhet, bytt hängrännor och trasiga takpannor.
2017: Föreningen har slutfört arbetet med ny belysning på gården.
2016: Vissa fönster mot bussgatan är utbytta.
2015: Målning av vindskivor m.m.
2013: Byte trappbelysning till LED.
2012: VA/sanitets-besiktning.

GÅRDEN
Föreningen har en stor gård uppdelad i fyra "hörnfärger". Varje hörn har var sin grillplats och det finns även en större grillplats i mitten av området. Intill varje hus finns en trevlig gård med gräsmatta, träd och buskar. Det finns även lekplats samt flera sittgrupper.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Kabel-TV via ComHem. Alla har tillgång till ett grundbud av tv-kanaler direkt i tv-jacket, utan digitalbox. Föreningen har också tecknat ett gruppavtal för Digital-TV "Medium 8 favoriter". Det innebär att varje lägenhet förses med en digitalbox och får möjlighet att plocka ihop sitt egna tv-paket med 8 favoritkanaler. Kanalerna kan sedan bytas efter ändrat önskemål allt eftersom. Kontakta ComHem vid fler frågor, 0771-550000 eller www.comhem.se
Bredband finns via Bredband2. 100/100 MB. Både kabel-TV och bredband ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Det finns sammanlagt fyra tvättstugor på adresserna; Älvans väg 78, 90, 134 och 188. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Det finns även en grovtvättstuga i källaren på Älvans väg 86, med en större maskin och ett stort torkskåp.

PARKERING
I föreningen finns motorvärmarplatser för 150 kr/mån, carportplatser för 200 kr/mån, mc-platser för 200 kr/mån och el-laddstolpar för 300 kr/månad. Till parkeringarna tillämpas webbaserat kösystem via Riksbyggens hemsida. När man fått sin första månadsavi kan man som boende skapa konto på Riksbyggen, ”Mitt Riksbyggen”. Till lägenheten medföljer två parkeringstillstånd för besöksparkeringen som ska finnas i lägenheten.

GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR
I föreningen finns bastu med relax. Under 2011 byttes trä och belysning inne i bastun, duschutrymmet målades om och fick ny belysning. Bastun ligger på Älvans väg 148. Bastu/mindre gym kan disponeras fritt mot en engångs-depositionsavgift om 200 kr. En gästlägenhet finns på Älvans Väg 156. Lägenheten hyrs ut för 150 kr/natt och är utrustad med två sängar, en spjälsäng, tv, dusch och ett komplett kök med utrustning. Till lägenheten hör också ett parkeringskort för gästparkering. Samlingslokal finns på Älvans väg 158 högst upp i huset som man kan hyra för 150 kr/dygn. Barnvagnsförråd finns. Cykelförråd finns i källaren på Älvans väg 82 och 86.

ÖVRIGT
Hushållsel ingår upp till en viss nivå beroende på lägenhetsstorlek. Avläsning sker i februari varje år och eventuell överkonsumtion debiteras bostadsrättsinnehavaren. Observera att ingen avläsning sker vid ägarbyte. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring i Folksam. Här finns möjlighet att odla i pallkragar. Aktiv förening som försöker få in alla boendegrupper i styrelsen. Hemsida www.nornan.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-01-28. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Tomtebo är en av Umeås nyaste stadsdelar som ligger väldigt fint i närheten av universitet, sjukhus och Nydalasjön ca 5 kilometer från Umeå centrum. Området kring Nydalasjön är omtyckt med promenadvägar, grillplatser, badstränder, motionsslingor och äventyrslekpark. Naturreservatet Grössjön ligger inom promenadavstånd.

Närservice

I området finns Stora Coop, pizzeria, restaurang samt en närbutik som ligger på Älvans väg 154 med livsmedel och kioskvaror. Inte långt bort når ni Ålidhems centrum med matbutiker, restauranger samt café.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter