Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Alfens Allé 19

Tomtebo/Nydalaviken Umeå

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Alfens Allé 19

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 76,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 28
Våning 2 av 4, hiss finns
Kommentar 1 tr
Ekonomi Avgift: 3 822 kr/mån inkl. värme, VA, kabel-tv, internet
Andel i föreningen: 1,46572%
varav
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Kostnaderna är baserade på nuvarande ägares avtal och förbrukning och kan därför komma att ändras.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2015/2016
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX system
Energideklaration Utfärdad
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Lyckoslanten 3
På mycket fint gavelläge finns denna moderna och välplanerade trea belägen. Generös takhöjd om 2,70 m och fönster i flera väderstreck ger fantastiskt ljusinsläpp och rymd. Enhetligt golv och ljusa materialval ger lägenheten modern och tidlös karaktär. Lägenheten erbjuder bland annat en spännande och social planlösning, två väl tilltagna och solfyllda balkonger samt helkaklat badrum. På Tomtebo bor du nära underbar natur och fina motionsområden runt Nydalasjön. Cykelavstånd till Universitet, NUS, IKSU och god kommunikation till Umeå centrum. Varmt välkommen på visning!

- TVÅ HÄRLIGA BALKONGER

- NYPRODUCERAD

- LJUSA OCH VACKRA YTSKIKT

- FANTASTISK NATURSKÖN MILJÖ

- TAKHÖJD PÅ 2,70 M

- CYKELAVSTÅND TILL UNIVERSITET, NUS OCH IKSU

- HELKAKLAT BADRUM MED GOLVVÄRME

ENTRÈ
Från trapphusets dörr möts du direkt av en stor inglasad och solfylld balkong/vindfång. Det soliga söderläget ger många härliga lata dagar i solen. Vacker glasdörr leder dig in i bostadens hall som har fin plats för avhängning. Hallen inrymmer flertalet garderober och i anslutning finns en mycket rymlig klädkammare/förråd för ytterligare förvaring.

KÖK
Lägenheten har ett modernt kök i ett tidlöst utförande. Klassisk vit inredning, stilfulla handtag, praktisk kitchenboard och grå bänkskiva karaktäriserar köket. Spis med induktionshäll och ugn, fläkt, diskmaskin och bekväm hel kyl och frys är kökets maskinella utrustning. Här erbjuds gott om förvaring och köket har ordentligt med fina arbetsytor.

VARDAGSRUM/MATPLATS
Den generösa takhöjden på 2,70 m i kombination med stora vackra fönsterpartier i flera väderstreck ger rymd, fantastiskt ljus och en luftig känsla till vardagsrummet och hela lägenheten. Det sociala rummet har gott om utrymme för stor matgrupp, soffmöbler och bjuder in till besök.

BADRUM
Komfortabelt badrum med kakel och klinker i stilrent utförande. Här finns egen tvättmaskin och torktumlare, praktisk bänk för klädvård och rymliga skåp till förvaring. WC, handfat, dusch med vikbara väggar och spegelskåp är badrummets inredning. Frusna fötter gillar golvvärmen som värmer skönt.

SOVRUM
Bostadens större sovrum rymmer såväl dubbelsäng, sängbord och byrå. Här finns en hel garderobsvägg ger erbjuder generöst med klädförvaring.

SOVRUM
Sovrum med plats för stor säng och garderober. Härifrån nås lägenhetens andra underbara balkong med mysig kvällssol. Mycket tilltagen till ytan med plats för stor utegrupp. Här avnjuts sommarkvällar långt in till hösten.

BRA ATT VETA
Hela lägenheten är fri från radiatorer då luftvärme tillförs via kornischer ovan fönstren.

Modern 3:a med 2 balkonger!

På mycket fint gavelläge finns denna moderna och välplanerade trea belägen. Generös takhöjd om 2,70 m och fönster i flera väderstreck ger fantastiskt ljusinsläpp och rymd. Enhetligt golv och ljusa materialval ger lägenheten modern och tidlös karaktär. Lägenheten erbjuder bland annat en spännande och social planlösning, två väl tilltagna och solfyllda balkonger samt helkaklat badrum. På Tomtebo bor du nära underbar natur och fina motionsområden runt Nydalasjön. Cykelavstånd till Universitet, NUS, IKSU och god kommunikation till Umeå centrum. Varmt välkommen på visning!

Förening

Alfens Allé 19

Förening

Brf Lyckoslanten

Allmänt om föreningen

Brf Lyckoslanten är en bostadsrättsförening som bildades 2014. Byggnaderna uppfördes 2015-2016 på fastigheten Lyckoslanten 3 med adresserna Alfens Allé 15-21 udda nummer samt jämna nummer mellan Lyktvägen 2-4 och 14-32. Föreningen förfogar över 71 st lägenheter bestående av 1:or - 4:or varvid samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av HSB. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Månadsavgiften höjdes med 3 % fr.o.m 2020-01-01. Ingen ytterligare höjning är planerad enl ordf 2020-08-27.

HUSENS SKICK
OVK genomförd i januari 2019. Under år 2020 och 2021 genomförs 5-årsgarantbesiktning. Stadgeenlig fastighetsbesiktning utfördes 2017-11-16. Husen är nybyggda och uppförda 2015-2016 och består av både två- och fyravåningshus. Brf Lyckoslanten har en stomme helt i platsgjuten betong med isolering av cellplast. Lägenhetsskiljande väggar, golv samt tak är tillverkade av betong. Varje lägenhet utgör en egen brandcell, vilket gör att eventuell lägenhetsbrand kan inte spridas till närliggande lägenheter. Materialvalet ger en tyst inomhusmiljö samt gör att bostaden är energisnål. Byggherre Svenska hyreshus. Byggare NCC.
Under september 2020 kommer alla värmeaggregaten (varje lägenhet har en egen) att uppdateras för att minska värmekostnaderna och få jämnare värme i föreningen

GÅRDEN
Föreningen har en stor men inte så fin (pga vinterskador) gräsyta mellan byggnaderna. Renovering av gräsmattan ska göraas. Här finns träd, bärbuskar, smultron, rabarber samt lekplats/grillplats. Föreningen har bildat en trädgårdsgrupp vars uppgift är att sköta och utveckla vår utemiljö. Under år 2020 har häckplantering kommit i gång vid Lyktvägen nertill. Tanken är att plantera häck även mot Lerstenen, men det blir nästa år. Även 10 st pallkragar har skaffats för att boende kan odla i mindre skala.

TVÄTTHANTERING
Alla lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare alternativt kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

TV OCH BREDBAND
Bredband 100/100MB levereras av UmeNet/A3. TV finns via Viasat där grundutbudet ingår. Obs! Boxen och Viasat-kortet tillhör lägenheten och ska lämnas kvar. Kostnaden för Bredband och TV inkluderas i angiven månadsavgift. Telefoni - Kollektivavtal med A3 för IP-telefoni. Observera att samtalskostnader tillkommer.
OBS! Den 12 november 2020 kommer mediautbudet att förändras. Föreningen har skrivit avtal med Umeå energi och Umenet för en portallösning. Föreningen betalar bredband. Våra boende kan via denna portal beställa internetleverantör och TV-leverantör. Dessa två betalar den boende själv.

PARKERING
45 st parkeringsplatser med motorvärmarstolpe (250 kr/mån), ingen kö, men för carportarna är det kö 2020-08-27. I de låga husen på Lyktvägen garanteras nya köpare en motorvärmarplats i anslutning till huset, dessa boende kan inte ställa sig i kö till carport. 20 st carportplatser (350 kr/mån), separat kösystem. Föreningen har även 6 st handikapplatser med elstolpe, varav en är reserverad. Dessa p-platser är inte uthyrningsbara utan används som gästparkering. Rutiner och möjlighet finns att på området ha elbil, men det är den boende själv som bekostar laddningsstolpen. Tilldelning av bilplats sköts via HSB Norr kundservice via mejl kundservice.norr@hsb.se eller 010-303 20 00.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
För hushållssopor och matavfall finns containers under jord. Enklare cykelställ utomhus och utrymme under carport finns för cykelförvaring.

ÖVRIGT
Hela lägenheten är fri från radiatorer då luftvärmen tillförs via kornischer ovan fönstren. Filterbyte till värmesystemet görs 1 gång/år av HSB för att behålla god inomhusmiljö och bekostas av bostadsrättsinnehavaren. Föregående årskostnad uppgick till ca 630 kr. 2-våningshusen har eget förråd. Föreningen har förråd (6 st) till uthyrning (200 kr/månad), men inga lediga per 2020-08-27. Fastighetsförsäkring med bostadsrättstillägg är gemensamt tecknat och inkluderat genom föreningen. Hemförsäkring tecknas av bostadsrättsinnehavaren. Hemsida www.brf-lyckoslanten.se
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2020-08-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Tomtebo är en av Umeås nyaste stadsdelar som ligger väldigt fint i närheten av universitet, sjukhus och Nydalasjön ca 5 kilometer från Umeå centrum. Området kring Nydalasjön är omtyckt med promenadvägar, grillplatser, badstränder, motionsslingor och äventyrslekpark. Naturreservatet Grössjön ligger inom promenadavstånd.

Närservice

I området finns Stora Coop, pizzeria, restaurang samt en närbutik som ligger på Älvans väg 154 med livsmedel och kioskvaror. Inte långt bort når ni Ålidhems centrum med matbutiker, restauranger samt café.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss. Tidtabeller och mer information finns på www.tabussen.nu.

Övrigt

Det finns flera förskolor och skolor i området.

Bilder

Visa alla

HitCounter