Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Herkulesvägen 28

Tyresö

2 395 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Herkulesvägen 28

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 74,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 99-2167-7-193-4
Våning 0 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 395 000 kr utgångspris
Avgift: 4 228 kr/mån inkl. värme, VA, vatten, El och kabel TV
Andel i föreningen: 0,459%
Andel av årsavgift: 0,459%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 29 augusti 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 149 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas (nya 2021)
Välkommen till Brf Pluto och denna välplanerade trea i markplan med genomgående planlösning och goda förvaringsmöjligheter.

Tyresö centrum med dess stora utbud av butiker, caféer och restauranger ligger på promenadavstånd. Goda kommunikationer finns i direkt anslutning till bostaden som tar dig till city på under 30 minuter. I närområdet finns skolor, förskolor och härlig natur.

Optimalt planerad 3:a med uteplats i bästa läget!

Välkommen till Herkulesvägen 28 och denna trevliga trerummare i populära Brf Pluto! Här erbjuds en genomgående bostad med ett ljust och rymligt vardagsrum, ett praktiskt kök, ett fräscht badrum, två välplanerade sovrum och en inglasad balkong med utgång till trädäckad altan och stor gräsyta. Stabil förening där det mesta ingår i avgiften (värme, VA, hushålls-el, kabel-tv)!

Tyresö centrum med dess stora utbud av butiker, caféer och restauranger ligger på promenadavstånd. Goda kommunikationer finns i direkt anslutning till bostaden som tar dig till city på under 30 minuter. I närområdet finns skolor, förskolor och härlig natur.

Välkommen på visning!

Förening

Herkulesvägen 28

Förening

BRF Pluto

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Pluto i Tyresö bildades 16 september 1968. Husen byggdes under åren 1970-1971, och de första inflyttningarna skedde sommaren 1971. Totalt finns i området 14 bostadshus med sammanlagt 208 lägenheter. De charmiga tvåvåningshusen ligger i Lindalen på adresserna:
• Bollmoravägen 90-176.
• Herkulesvägen 20-34.

Området har förändrats över tiden. Garage har byggts i flera omgångar. Ett större renoveringsprojekt blev klart 1994. Då tillkom de röda plåttaken, som ersatte de tidigare av svart tjärpapp. Fasaderna var ursprungligen gröna på varannan gård och gula på varannan. Husen tilläggsisolerades och fasaderna täcktes med Marmoroc-stenar i rött och vitt respektive gult och vitt. År 2005 färdigställdes nya servicehus med soprum för källsortering, cykelförråd samt en ny och större festlokal.
Föreningen har en god ekonomi.

Tv och bredband

I Brf Pluto finns ett kabel-tv-nät som levereras av Com Hem.
I varje lägenhet finns ett datauttag (Ethernet). För att aktivera tjänsterna tar du kontakt med Telenor.

Parkering

141 st. parkeringsplatser (200 kr/mån och 250 kr/mån med el-stolpe), varav 23 besöksplatser.
123 st. garageplatser (400 kr/mån).

Till parkeringsplatserna är det en separat kö. Kontakta styrelsen för att boka plats.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-10-27). Överlåtelseavgift betalas av säljaren enligt föreningen, motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgift betalas av köparen med 1% av prisbasbeloppet. HSB Stockholm ställer som krav på köparen att man deponerar en medlemsavgift per köpare på kr 500. Årsavgift betalas av köparen kr 250.

Renoveringar - utförda och planerade

Under 2006 förbättrades ventilationen; fläktar i krypgrunderna under husen sattes in och luftventiler ovanför fönstren sattes in. Under senare åren har bland annat uppförts ny garagelänga, cykelhus, och miljöhus. Under 2019 målades samtliga hustak.

Byten från väggbrunn till golvbrunn har skett fortlöpande när någon boende renoverat sitt badrum. I samband med brunnsbytet sker också stambyte, hela stammen om boende på övervåning renoverar samtidigt som boende på bottenvåning. Undersökning och filmning av ej bytta stammar har gjorts under 2017 och resultatet visade att de är i gott skick och att det inte föreligger någon fara för att dessa kommer orsaka några fuktskador.

Fönsterbyte genomförs under 2021.

Övrigt

Det är förvaltaren HSB som handhar överlåtelser och pantskrivningar. Enligt föreningens stadgar debiteras säljaren respektive pantförskrivaren de administrativa kostnaderna.

Mellan husen finns lekplatser och härliga grönområden. Tvättstugor finns med gott om maskiner. Dessutom finns bastu, föreningslokal med möjlighet att hyra för festligheter, och snickerilokal. Kabeltv via ComHem.

Hushållsel ingår i månadsavgiften.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Tyresö är en härlig skärgårdskommun på bekvämt avstånd från de centrala delarna av Stockholm. Här har man alltid nära till en skogspromenad eller ett dopp i en mysig sjö. Samtidigt tar det bara 20 minuter till Stockholm City där det myllrar av restauranger, cafeér, butiker och sevärdheter. Tyresö har ett rikt utbud av aktiviteter och här finns bl a golfbana, gym, simhall, rackethall, ishall och fotbollsplaner. Vill man fiska, rida eller paddla kanot finns även detta i närheten. Även närhet till Alby friluftsområde där man kan njuta av ett stort grönområde med bad och elljusspår, grillplatser eller varför inte en kaffe på det mysiga caféet?

Närservice

Tyresö centrum har 75 butiker och restauranger med ett brett utbud för dina vardagliga ärenden. Butikerna andas service och personlighet och centrumet erbjuder en lugn och trivsam shoppingupplevelse där du kan handla, äta en god lunch, eller umgås med vänner och familj över en fika.

Kommunikation

3 minuters promenad till busshållplats Töresjövägen med täta förbindelser till Gullmarsplan. I rusningstrafik går även direktbuss till Vattugatan med en restid på cirka 30 minuter. Det finns även buss via Fornudden till Haninge. Från busshållplats Masten går tät trafik och det tar därifrån bara 15 minuter till Gullmarsplan.

Parkering

Både p-plats och garage finns att hyra via föreningen.

Övrigt

Tyresö gymnasium Bergfotens skola, skolår F-6 Fårdala skola, skolår F-6 Njupkärrs skola, skolår F-6 Nyboda skola, skolår 6-9, samt särskola Stimmets skola, skolår F-6, samt särskola Tyresö Montessoriskola (friskola), skolår F-6 Engelska skolan (friskola), skolår 4-9 Förskolan Speldosan Förskolan Teddybjörnen Förskolan Pusslet Förskolan Gunghästen Förskolan Farmarstugan, Förskolan Kardemumman Förskolan Båten Förskolan Sagan Förskolan Stimmet Förskolan Solskenet

Bilder

Visa alla

HitCounter