Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Bollmoravägen 94

Centrala Tyresö TYRESÖ

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Bollmoravägen 94

Antal rum 3 rum
Boarea 81,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 99-2167-1-8-9
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 4 775 kr/mån inkl. värme, VA, vatten, El och kabel TV
Andel i föreningen: 0,5202%
Andel av årsavgift: 0,5202%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerfamailjshus
Byggnadsår 1969-1971
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 29 augusti 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år
Primärenergital: 149 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas

Fantastisk trea med uthyrningsdel i centrala Tyresö!

Välkomna till Bollmoravägen 94 och denna fina lägenheten i Brf Pluto.
Här är det bara att flytta in och trivas. Bostaden har genomgående hög standard och fina ytskikt.
I närheten har du allt från skolor/förskolor, Tyresö Centrum, matbutiker, kommunikationer och grönområden.

-Stabil HSB förening
-Genomgående hög standard
-Uthyrningsdel med möjlighet att öppna upp till lägenheten
-Inglasad balkong
-Morgon/förmiddagssol på balkongen
-Närhet till skolor, bussar, Tyresö centrum, natur och idrott och matbutiker

Nu finns möjligheten att köpa det perfekta boendet för dig som letar efter en fin 3:a i centrala Tyresö. Planlösningen är genomgående välplanerad och det första du möts av är den stora öppna hallen med gott om avhängningsmöjligheter i dom stora garderoberna. Vidare in i lägenheten har du två sovrum där det finns plats för säng och förvaring, där master bedroom även har en egen klädkammare. Vardagsrummet är stort och öppet och ger plats för stor soffgrupp, från vardagsrummet når du balkongen. Lägenhetens badrum är stort och helkaklat i stilren design. Ljust och trevligt kök med goda arbetsytor och utrymme för matbord och stolar. Bostaden har stora fönsterpartier i två väderstreck vilket ger den ett härligt ljusinsläpp. Lägenheten har även en uthyrningsdel med egen ingång. Uthyrningsdelen har ett stort rum och ett helkaklat badrum. De går att öppna upp uthyrningsdelen till själva lägenheten om man vill.

Området
Här bor du i ett underbart läge med härliga grannar. Inom några minuters gångavstånd finns närmsta busshållplats med direktbuss till både Gullmarsplan och Stockholm city. Skolor, gym, restauranger, matbutiker och Tyresö centrum finns också inom promenadavstånd. För att inte glömma att nämna populära Alby friluftsgård och Barnsjön som också ligger i närheten av bostaden. Med andra ord är läget oslagbart

Föreningen
HSB Brf Pluto i Tyresö och är en välskött sådan med god ekonomi och en härlig gemenskap. Föreningen har tvättstuga, bastu, hobbyrum, festvåning och en trevlig och välskött innergård med grillplats som alla medlemmar får ta del av.

Vid intresse vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Förening

Bollmoravägen 94

Förening

BRF Pluto

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Pluto i Tyresö bildades 16 september 1968. Husen byggdes under åren 1970-1971, och de första inflyttningarna skedde sommaren 1971. Totalt finns i området 14 bostadshus med sammanlagt 208 lägenheter. De charmiga tvåvåningshusen ligger i Lindalen på adresserna:
• Bollmoravägen 90-176.
• Herkulesvägen 20-34.

Området har förändrats över tiden. Garage har byggts i flera omgångar. Ett större renoveringsprojekt blev klart 1994. Då tillkom de röda plåttaken, som ersatte de tidigare av svart tjärpapp. Fasaderna var ursprungligen gröna på varannan gård och gula på varannan. Husen tilläggsisolerades och fasaderna täcktes med Marmoroc-stenar i rött och vitt respektive gult och vitt. År 2005 färdigställdes nya servicehus med soprum för källsortering, cykelförråd samt en ny och större festlokal.
Föreningen har en god ekonomi.

Tv och bredband

I Brf Pluto finns ett kabel-tv-nät som levereras av Com Hem.
I varje lägenhet finns ett datauttag (Ethernet). För att aktivera tjänsterna tar du kontakt med Telenor.

Parkering

141 st. parkeringsplatser (200 kr/mån och 250 kr/mån med el-stolpe), varav 23 besöksplatser.
123 st. garageplatser (400 kr/mån).

Till parkeringsplatserna är det en separat kö. Kontakta styrelsen för att boka plats.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Inga beslutade avgiftshöjningar (kontrollerat 2020-10-27). Överlåtelseavgift betalas av säljaren enligt föreningen, motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet. Pantsättningsavgift betalas av köparen med 1% av prisbasbeloppet. HSB Stockholm ställer som krav på köparen att man deponerar en medlemsavgift per köpare på kr 500. Årsavgift betalas av köparen kr 250.

Renoveringar - utförda och planerade

Under 2006 förbättrades ventilationen; fläktar i krypgrunderna under husen sattes in och luftventiler ovanför fönstren sattes in. Under senare åren har bland annat uppförts ny garagelänga, cykelhus, och miljöhus. Under 2019 målades samtliga hustak.

Byten från väggbrunn till golvbrunn har skett fortlöpande när någon boende renoverat sitt badrum. I samband med brunnsbytet sker också stambyte, hela stammen om boende på övervåning renoverar samtidigt som boende på bottenvåning. Undersökning och filmning av ej bytta stammar har gjorts under 2017 och resultatet visade att de är i gott skick och att det inte föreligger någon fara för att dessa kommer orsaka några fuktskador.

Fönsterbyte genomförs under 2021.

Övrigt

Det är förvaltaren HSB som handhar överlåtelser och pantskrivningar. Enligt föreningens stadgar debiteras säljaren respektive pantförskrivaren de administrativa kostnaderna.

Mellan husen finns lekplatser och härliga grönområden. Tvättstugor finns med gott om maskiner. Dessutom finns bastu, föreningslokal med möjlighet att hyra för festligheter, och snickerilokal. Kabeltv via ComHem.

Hushållsel ingår i månadsavgiften.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

I närområdet finns gott om skolor, närmst ligger: Förskola Båten, gunghästen, Sagan, Tärningen och Förskolan loket. Grundskolor i närheten är Stimmets skola, Montessoriskolan Vintergatan, Internationella Engelska Skolan, Tyresö och Nyboda skola. Utöver den kommersiella servicen i Tyresö Centrum har området gott om mataffärer som Willys, Lidl, ICA och Coop. I kommunen finns även flera populära utflyktsmål som bland annat Alby Friluftsgård, Tyresta Nationalpark och Tyresö Slott.

Närservice

I Tyresö centrum, en stenkast bort, finner vi cirka 70 butiker. Allt från kaféer, restauranger, biograf, simhall, golfbana, ishall och inomhushallar. Här finns också matvarubutiker, systembolag till vårdcentral och bibliotek.

Kommunikation

Ett stort antal busslinjer trafikerar Tyresö. Bussturen från Tyresö C till Gullmarsplan tar drygt 15 minuter och direktbussen in till Stockholm C tar 30 minuter. Bussförbinndelser finns även till Nacka, Älta och Haninge.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter