Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Högalundsvägen 55

Tenhult TENHULT

1 595 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Högalundsvägen 55

Antal rum 2,5 rum
Boarea 77,60 kvm
Se under allmänt

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 044-044-014
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 595 000 kr
Avgift: 3 323 kr/mån I månadsavgiften ingår vatten, tv, bredband, bostadsrättstillägg samt parkering med elstolpe
Andel i föreningen: 2,7885%
Reparationsfond: 1 516 kr
Driftskostnad 13 200 kr/år
varav
El: 12 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Kommentar Driftkostnaderna är schablon och baserade på 2 vuxna och ett barn i hushållet.
Bostadsrättsinnehavaren har en nyttjanderätt till uteplatsen.
Pantsatt Ja
Allmänt Lägenheten är registrerad som en 2:a men är ombyggd till en 2,5:a.
Uppgift angående bostadens area är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Varje enskild lägenhetsinnehavare har en el-panna med vattenburen värme
Ventilation Självdrag
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Fastighetsbet. Mjälaryd 3:246
Övriga byggnader Gemensam tvättstuga på gården. Gemensam lokal finns att låna. Det finns ett "miljöhus" på innergården med källsortering av sopor.

HALL

Välkomnande hall där du hänger av dig kläderna direkt till vänster. Till höger finns en stor garderob med gott om förvaring. Trevlig ytterdörr med glasparti. Väggarna är vitmålade och delvis beklädda med vit träpanel. På golvet ligger det parkett.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med gott om plats för säng med tillhörande möblemang och förvaring. Väggarna är vitmålade med en mörkare fondvägg. På golvet ligger det parkett.

BADRUM

Helkaklat badrum utrustat med dusch, wc, handfat med tillhörande kommod och spegelskåp. På väggarna sitter det vita stora kakelplattor och på golvet ligger det svarta klinkers.

KÖK

Superfint stilrent kök med vita luckor och kromade handtag. Bänkskiva i trä och ljust kakel. Utrustat med spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet nås sovrum 2 och det inglasade uterummet. Väggarna är vita och på golvet ligger det parkett.

SOVRUM 2

Mysigt kryp in med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Väggarna är vita och på golvet ligger det parkett.

INGLASAT UTERUM

Underbart uterum i sydöst med goda solchanser dagtid. Altanen blir som ett "extra rum" i lägenheten. Här kan du ha after work, middagar eller bara ett skönt häng med släkt och vänner.

Mysig lägenhet på markplan med tillgång till uteplats och inglasat uterum

Nu förbereder vi en försäljning av denna charmiga lägenhet i markplan med tillgång till uteplats och inglasat uterum. Tänk att komma hem en fredagskväll efter jobbet och bara få njuta av en god middag i uterummet, kanske blir det grillat?
Lägenheten är från början en 2:a men nuvarande ägare har valt att dela av vardagsrummet och skapat ett till sovrum. Vill man istället ha ett större vardagsrum går det med enkla medel att återställa till ursprunget.
Bostaden är genomgående i mycket bra skick, badrummet samt kök renoverades så sent som 2016, nytt golv i köket 2021 samt trädäck utanför entré och utanför uterum 2019-2020. Här är det bara att flytta in och börja trivas direkt utan en massa krav på renovering.

Stora sällskapsytor erbjuds i vardagsrummet där uterummet blir ett bra komplement vid större bjudningar. I köket finns det också gott om plats för större matbord. Precis utanför entrén finns ett större förråd som tillhör lägenheten.
Föreningen brf backsvalan är en stabil förening med en låg belåning, detta skapar en ekonomisk trygghet för samtliga bostadsrättsinnehavare.
I avgiften ingår godsaker som bla en egen parkering med elstolpe, fiber 100 mbit samt tv (paket lagom) från Telia.
Det finns en gemensam tvättstuga på innergården samt en lokal att låna. Trädgårdsredskap som åkgräsklippare etc finns att låna av föreningen. Källsortering av sopor sker i föreningens gemensamma "miljöhus".

Tenhult ligger en kort bilväg ca 15min från Jönköping city. I Närområdet finns det bra kommunikationer med både buss och tåg, förskolan och scouterna ligger precis jämte parkeringen till området och grundskola 2min promenad bort. Motionsspår ligger mer eller mindre direkt i anslutning till tomten, på vintern blir det skidspår. Tenhultssjön ligger en kvarts promenad bort, här finns badplats.

Förening

Högalundsvägen 55

Förening

BRF Backsvalan

Allmänt om föreningen

Den tekniska förvaltningen sköts av föreningsmedlemmarna själva. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Jönköpingsbostäder.
Det finns gemensam tvättstuga på gården, miljöhus med källsortering samt en lokal som går att låna. Trädgårdsmaskiner som åkgräsklippare mm finns att tillgå.
Uteplatserna är inte upplåtna med bostadsrätt utan medlemmarna har en nyttjanderätt av föreningen till dessa.
Alla Bostadsrättsinnehavare har en inre fond att tillgå.
Vatten ingår i avgiften men förbrukar man över en viss nivå får man betala mellanskillnaden. Om man däremot förbrukar under denna nivån får man istället tillbaka pengar. Nivån beräknas genom att ta den totala kostnaden som föreningen har för vattnet gånger andelstalet. En större lägenhet har med andra ord en högre nivå jämfört med en mindre lägenhet i föreningen.

Tv och bredband

Tv (paket lagom ca 20 kanaler) samt bredband 100 mbit, telia, ingår i avgiften.

Parkering

Parkeringsplats med elstolpe ingår i avgiften. Gästparkeringar finns på området.

Renoveringar - utförda och planerade

Kvartersgård 2018
Nya fönster 3 glas 2018
Ny el-panna 2020

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Tenhult är känt under smeknamnet "husvagnsmeckat" då en av Sveriges största husvagnstillverkare KABE finns här, samt husvagnsföretaget Hobby. Tenhult ligger ca 15 minuters bilväg från Jönköping city, 10 minuter från Huskvarna och ca 20 minuter från Nässjö. Tenhult är ett samhälle som på senare år växer kraftigt och idag bor drygt 3000 personer här.

Närservice

I Tenhult centrum finns bland annat Ica-butik, Coop-butik, pizzeria, hamburgerrestaurang, frisörsalong, blomsterhandel, träningscenter, möbelaffär, vårdcentral och folktandvård.

Kommunikation

God kommunikation både genom buss och tåg.

Övrigt

Flertalet förskolor, en grundskola och ett gymnasium. Några minuter från centrum ligger Tenhultssjön med badstrand och brygga.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter