Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Humblegatan 15, 4tr

Lilla Alby Sundbyberg

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Humblegatan 15, 4tr

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 75,00 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00241
Våning 4 av 6, hiss finns
Ekonomi Avgift: 5 756 kr/mån Inkl värme, VA, garageplats & kabel-TV (Tele 2:s grundutbud).
Andel i föreningen: 1,5264%
Andel av årsavgift: 1,31311%
Driftskostnad 8 550 kr/år
varav
El: 6 050 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Driftskostnader baseras på säljarens uppgifter. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1966
Uppvärmning Fjärrvärme + Luftvärmepump
Energideklaration
Utfärdad den 27 september 2018
Energiklass: D
Energiprestanda: 62 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas

HALL

Välkomnande hall med säkerhetsdörr. Här finns generös förvaring i form av en garderobsvägg samt inredd klädkammare. Vitmålade väggar och golv i form av en vacker tvåstavs ekparkett.

KÖK

Stilrent kök med tvåstavs ekparkett och vita väggar och en fondtapet invid matplatsen. De vita luckorna går väl ihop med grått kakel ovan bänkskiva i mörk granit. Köket är utrustat med rostfria vitvaror i form av kyl/frys, köksfläkt, inbyggnadsugn samt integrerad diskmaskin och spishäll. Rymmer matplats för 4-6 personer.

BADRUM

Helkaklat badrum (renoverat i samband med stambytet 2013/2014) med vitkaklade väggar och mörkgrått klinkergolv med reglerbar golvvärme. Badrummet belyses med infällda takspotlights med dimmerfunktion. Badrummet är inrett med handdukstork, vägghängd WC, tvättställ med kommod, spegel med belysning, duschhörna med vikbara glasväggar och takdusch samt tvättmaskin.

VARDAGSRUM

Ljust och rymligt vardagsrum med tvåstavs ekparkett och ljust tapetserade väggar. Vardagsrummet har ett generöst ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti samt utgång till balkong. I vardagsrummet finns plats för större soffgrupp, bokhylla och förvaring.

BALKONG

Inglasad balkong i soligt läge med fantastisk utsikt över takåsarna. En solig sommardag erbjuds sol mellan 8-17. Här finns plats för utemöbler och egna planteringar. Inglasningen (som går att öppna upp helt) bidrar till skydd mot vind och förlänger säsongen under svala höst- och vårdagar. Balkongen är även utrustad med infravärme.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med ekparkett och målade väggar i ljus nyans tillsammans med en tapetserad fondvägg i mörk pastell. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Garderobsväggen med skjutdörrar erbjuder gott om förvaring.

SOVRUM 2

Trivsamt sovrum med målade väggar i vitt och tvåstavs ekparkett. Här ryms säng och skrivbord. Finns även plats för förvaring genom tre garderober längs ena väggen.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Ljus & rymlig hörn-3:a med inglasad balkong & garageplats inkluderad i avgiften

// Garageplats ingår i avgiften! // Stilren bostad // Solig balkong // Gott om förvaringsutrymme // Nära till kommunikationer //

På fjärde våningen i populära Lilla Alby finns denna välplanerade, ljusa och rymliga hörn-3:a med fräscha ytskikt i form av genomgående ekparkett och målade väggar i ljusa toner. Här erbjuds ett stilrent och fullt utrustat kök med utrymme för matplats åt 4-6 personer. Inglasad balkong med sol från morgon till tidig kväll samt med plats för både utemöbler och planteringar. Två rymliga sovrum med gott om förvaring i ett flertal garderober samt ett fräscht, helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin.

Stora delar av lägenheten renoverades -15/-16 varpå en ny tvåstavs ekparkett lades i samtliga rum, även väggar och tak målades/tapetserades om. Luckor och täcksidor i kök byttes och nya eluttag installerades i hela bostaden. Under senare år har bostaden även tillförts nya garderober (-18/-19) och tvättmaskin bytts ut (-20).

Perfekt läge i omtyckta Lilla Alby med närhet till kommunikationer, service, Tuvanparken och trevliga promenadstråk längs Bällstaån. Sundbybergs station med bussar, tvärbana, pendeltåg och tunnelbana ligger endast 5 minuter bort. Här finns även Sundbybergs Centrum med matbutiker, restauranger, caféer, gym, bageri, bank och shopping.

Välkomna till Humblegatan 15!

Förening

Humblegatan 15, 4tr

Förening

Brf Klinten i Sundbyberg

Allmänt om föreningen

Brf Klinten i Sundbyberg bildades år 1964 och husen var inflyttningsklara år 1966. Föreningen består av två st bostadsbyggnader med totalt 53 st lägenheter och en mindre lokal. Marken ägs av föreningen.

TVÄTTSTUGA
Det finns en gemensam tvättstuga i källaren i ett av husen (Humblegatan 17), med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 2 torkrum. I ett intilliggande rum finns också en el-mangel och arbetsbord. Här finns även strykjärn med strykbräda.

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
Gemensamma cykel- och barnvagnsförråd finns på entréplan i respektive hus.

Tv och bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 (grundutbudet ingår i avgiften) samt fiber via Sundbybergs stadsnät där bostadsrättshavaren själv väljer leverantör och avtal.

Parkering

Till varje lägenhet hör en p-plats i varmgarage (ingår i avgiften). Garaget nås via trapphusen eller via garageporten från Albygatan 123. För den som ej önskar nyttja sin garageplats är det tillåtet att hyra ut denna. I garaget finns en gemensam tvättplats för biltvätt. I anslutning till garaget finns ett utrymme som medlemmarna använder till däckförvaring.

Renoveringar - utförda och planerade

2019/20: Nytt inpassagesystem med informationstavlor. TAGG/brickor som ger ökad trivsel, säkerhet. Tydligare informationsspridning genom digitala tavlor i entrée som också hanterar tvättstugebokning.
2019: Trapphusrenovering. Målning av vägg, dörrar, golv och hissar i samtliga passage/korridorytor. Reparationer av slitageskador i entréer. Terazzogolv och trappor slipades.
2018: Renoverades pelarna i garaget och arbeten med ventilation genomfördes.
2016/17: Renoverades Fasader och tak. Fasaderna tilläggsisolerades. Samtliga fönster byttes mot 3-glas fönster.
2016: Togs 4 stycken värmepumpar i drift, detta för att ta tillvara värmeinnehållet i den utgående ventilationsluften. Den tillvaratagna värmen används för att värma upp husen och varmvatten.
2013/14: Genomfördes byte av avlopps- och vattenstammar. Alla lägenheterna fick sina badrum/toaletter totalrenoverade. Föreningens gemensamma tvättstuga har också genomgått en komplett förvandling. I samband med detta byttes stor del av den elektriska installationen också ut. Belysningen i gemensamma utrymmen byttes till närvarostyrda armaturer. I lägenheterna har också elinstallationen och alla uttag har bytts mot jordade varianter. Lägenhetscentraler har bytts ut mot nya med 3-fas matning och automatsäkringar och jordfelsbrytare. Även ventilationen fräschades upp med nya frånluftsventiler. Utbyte av husens centrala ventilationsaggregat mot energisnålare enheter med tryck- och temperaturstyrning.
2008: Nytt tätskikt till gårdsbjälklagertaket
2006: Tomten friköpt från kommunen

Kommande renoveringar:
Inga planerade 2021/22

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Lilla Alby är en stadsdel i det södra hörnet av Sundbyberg och ett perfekt område att bo i för dig som vill ha lugn och ro men ändå ha nära till service, kommunikationer och stadsliv. Sundbybergs strandmiljö har utvecklats med bostäder och parkområden, bla Tuvanparken som är en mötesplats för alla åldrar. Här finns lekplatser, öppna gräsytor med plats för solbad och picknick, hundrastgård samt upplevelserika blomsterplanteringar. Det är en nyrenoverad park och stommen utgörs av de gamla parkträden. Nya träd har planterats för att säkra att träd även finns för framtiden. Parken har också fått ny belysning som gör området tryggare kvällstid. För dig som gillar långpromenader eller att ta en joggingtur finns det populära stråket längs Bällstaån vidare bort mot Solna strand, Pampas marina och Kungsholmen. I närheten ligger även Marabouparken. Marabouparken har en lång historia och är inte bara en mysig park. Parken inhyser även Marabouparken Konsthall som är en institution för svensk och internationell samtidskonst med en historisk skulpturpark i funktionalistisk stil. I området finns fem förskolor i både kommunal och privat regi. Här ligger också Lilla Alby skola med verksamhet från förskola till åk 6. I närheten finns även Viktor Rydberg med grundskolan och gymnasium. I Sundbybergs Centrum ligger också Ängskolan med grundskola från F-9.

Närservice

I Lilla Alby kan du kombinera grönska och lugnet med stadsliv. En kort promenad bort ligger Signalfabriken och Sundbybergs Centrum med matbutiker, restauranger, cafeer, bageri, bank och shopping. Här finns också flertalet gym i närheten, bl a SATS, Friskis & Svettis, Nordic Wellness samt Crossfit gym.

Kommunikation

Några minuters promenad till Sundbybergs centrum med tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer samt flygbussar. Till city tar du dig från Sundbybergs centrum på ca 10 minuter. Sedan ett par år når även Tvärbanan Sundbybergs centrum. Banan går i en halvcirkel söder, väster och norr om Stockholms innerstad, från Sickla udde via Hammarby sjöstad, Gullmarsplan, Årsta, Liljeholmen, Gröndal, Stora Essingen, Alvik, Ulvsunda, Centrala Sundbyberg och Solna centrum till Solna station.

Övrigt

En bit bort ligger Lötsjön och Råstasjön som erbjuder fina promenadstråk längs vattnet. Vid Lötsjön finns också ett utegym. På andra sidan E18 ligger Ursviks motionsområde med löp- och skidspår samt utegym.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter