Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Sankt Göransgatan 64B, vån 3

Kungsholmen / Fridhemsplan Stockholm

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Sankt Göransgatan 64B, vån 3

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 24,00 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 18
Våning 3 av 6, hiss finns
Ekonomi Avgift: 1 438 kr/mån
Andel i föreningen: 1,22%
Andel av årsavgift: 1,217%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1942
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 29 april 2021
Energiklass: -
Primärenergital: 98 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Grinden 2

HALL

På våning tre i välskött fastighet med hiss välkomnas ni in i hallen. Direkt möts ni av ett härligt ljusinsläpp och en hemtrevlig känsla. I hallen finns bra plats för avhängning av ytterkläder. Två rymliga garderober med överskåp som rymmer gott om förvaring. Stilrent parkettgolv samt gråmålade väggar som är genomgående för hela bostaden.

ALLRUM

Välplanerat allrum med generöst med ljusinsläpp från stort fönsterparti. Rummet kan enkelt möbleras med sällskapsdel och intill fönster skapas en naturlig plats för matbord. Praktisk sovalkov som rymmer bred säng. Från vardagsrummet nås lägenhetens trevliga balkong.

BALKONG

Mysig balkong med högt läge på våning tre. Balkongen vetter mot söder vilket innebär att ni kan njuta av solen under stora delar av dagen. Balkongen kan enkelt möbleras med både bord och stolar.

KÖK

Renoverat kök med genomgående stilrena materialval. Köksskåp i grått som kombineras med bänkskiva mörkton samt vitt kakel. Köket är utrustat med häll, ugn samt kyl med frysfack (?).

BADRUM

Stambytt badrum med vitt kakel samt golv i ljus ton. Badrummet är inrett med dusch, wc, handdukstork samt handfat med spegel ovan. Tvättmaskin vilket underlättar vardagen.

Välplanerad 1:a med balkong i söderläge!

- Balkong i söderläge
- Renoverat kök
- Praktisk sovalkov
- Badrum med tvättmaskin
- Förening med låga avgifter och låg belåning

Varmt välkommen till denna väldisponerade 1: a med ett toppläge precis intill grönskande Kronobergsparken. Lägenheten bjuder på ljusa och lättmöblerade ytor i genomgående gott skick. Här finner ni mysig balkong i härligt söderläge. Renoverat kök med stilrena materialval. Allrum med sovalkov samt plats för stor sällskapsdel. Precis intill fönster skapas en perfekt plats för matbord. Bra med förvaringslösningar samt badrum med tvättmaskin. Här flyttar ni in i en välskött fastighet med hiss samt förening med god ekonomi och låg belåning. Optimalt läge med närhet till kommunikationer, service samt populära promenadstråk vid vattnet.

Förening

Sankt Göransgatan 64B, vån 3

Förening

Brf Kronobergsgården

Allmänt om föreningen

Brf Kronobergsgården är en äkta förening som förvärvade fastigheten Grinden 2 byggåret 1942. Föreningen består av ett gathus beläget på Sankt Göransgatan 64 och omfattar 65 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt ( 2 361 kvm) . Föreningen har 3 lokaler ( 1 346 kvm) . 1 lokal har tidigare omvandlats till 2 bostadsrätter (dold tillgång). Marken innehas med ägande.

Tv och bredband

Bredband och kabel-tv
Fastigheten har fiber med upp till 1000 mbit från Stokab. Medlemmarna väljer och bekostar själv leverantör. För utbud se nedan http://www.openuniverse.se/tjanster-leverantorer/

Parkering

Föreningen har 19 stycken parkeringsplatser.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Ekonomi Välskött förening med stora lokalintäkter. Låg belåningsgrad om ca 3 324 kr per kvm.

Renoveringar - utförda och planerade

Huset är ett stabilt hus från den tid när man byggde med mycket stor omsorg. Ett totalt byte av alla stammar (el, vatten och avlopp) under de första åren på 1990-talet, och en renovering av gårdsbjälklaget (taket på en del av bowlinghallen där det också finns 19 parkeringsplatser) ett par år senare, gör att föreningens underhållskostnader är förhållandevis låga.

Övrigt

Gemensamma utrymmen
”Gemensamt vardagsrum” och gästlägenhet som kan användas för festligheter och övernattande gäster. Två tvättstugor belägna på vinden, utrustade med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Cykelförvaring under tak på gården.

Övrigt
Besök gärna föreningens informativa hemsida
http://www.kronobergsgarden.se

Huset
Huset på Sankt Göransgatan 64, tomten Grinden 2, uppfördes 1941–1942 och ritades av Björn Hedvall, en av Stockholms mest anlitade och produktiva arkitekter genom tiderna. Han var aktiv till långt efter pensionsålder, från början av 1920-talet och ända in på 1970-talet. Han hade en enastående förmåga att skapa både smått och flott, och ritade såväl mindre lägenheter som stora våningar, privatvillor och offentliga byggnader, i klassicistisk och funktionalistisk stil. Bygget kom enligt uppgift till stånd tack vare bowlingentusiasten Hugo Engelbrecht. I källaren och under gården ligger således en bowlinghall, hemvist för Kungsholmens bowling. På de sex våningarna uppfördes mestadels enrummare, men även några större tvårummare med öppen spis och balkong, av vilka denna bostad är en utav. Huset är en klassisk funkisbyggnad med fasad putsad i en gul nyans och bottenvåning av tidstypiska brunmelerade klinkerplattor. När huset stod färdigt 1942 köptes det av den då nybildade bostadsrättsföreningen Kronobergsgården som än idag äger huset. Brf Kronobergsgården må vara Sveriges mest prisbelönta bostadsrättsförening. De senaste åren har de kammat hem en mängd fina priser, se bara; Årets byggnadsvårdare 2017 i kategorin Utveckla, Publishingpriset 2018 för årsredovisning och Sveriges bästa årsredovisning 2019. Byggnadsvårdspriset fick man för det manifest för byggnadsmedvetenhet som man tagit fram för att öka förståelsen för byggnaden och förhindra ovarsamma renoveringar

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter