Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Pär Lagerkvists Gata 24

Stockholm

6 300 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Pär Lagerkvists Gata 24

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 88,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 81102
Våning 4 av 9, hiss finns
Ekonomi Pris: 6 300 000 kr Accepterat pris
Avgift: 3 858 kr/mån inkl värme och kallvatten ( + 220kr obligatorisk kostnad tillkommer för bredband och kabel-tv.)
Andel i föreningen: 0,6415%
Driftskostnad 10 020 kr/år
varav
El: 4 200 kr
VA: 1 800 kr
Försäkring: 4 020 kr
Beräknat antal pers: 3
Kommentar Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för hushållsel, vatten samt hemförsäkring. Driftskostnaderna är individuella och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2013
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk
Energideklaration
Utfärdad den 2 februari 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 98 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas

- Sjöutsikt
- Balkong
- Öppen planlösning
- Stabil förening

Varmt välkommen till denna mycket välplanerade trea med sovrum mot den härliga innergården. Här erbjuds en balkong med sjöutsikt samt en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bostaden är belägen i populära Hornsbergs Strand med badrocksavstånd till vattnet. I området finns det även förskolor, ICA MAXI, trevliga resturanger, bra med kommunikationer och en fantastisk strandpromenad! Välkommen!

HALL
Direkt i hallen ser man det luftiga vardagsrummet som ger en trevlig känsla. Här erbjuds gott om förvaring i form av två platsbyggda skjutgarderober. Det finns även ett städskåp och plats för avhägning av ytterkläder. Väggarna är vitmålade och på golvet finner du parkettgolv.

VARDAGSRUM
Härligt öppet vardagsrum med fönster längs hela ytterväggen och utgång till den trevliga balkongen med sjöglimt. Den trevliga öppna planlösningen är exemplarisk för stora tillställningar där matplatsen kan utvidgas att rymma både släkt och vänner. Gott om plats för sittmöbler, tv-bänk och fåtöljer.

KÖK
Det stilrena köket har vita luckor som bryts av med en mörk granit bänkskiva och mörkt kakel. Här finns gott om förvaringsutrymme i både över- och underskåp. Utrustningsstandarden är hög och utgörs av separat kyl och frys, ugn, micro och diskmaskin. Köket är ifrån Marbodal.

BALKONG
Stor och härlig balkong med sjöutsikt. Här har du morgonsol och kvällssol. Gott om plats för både grill, bord och stolar.

SOVRUM 1
Ett sovrum som är perfekt som barnrum eller kontor. Fönster har du mot den lugna och fina innergården. Gott om plats för säng, barnsäng eller skrivbord. Väggarna är målade i en grå/brun ton och golvet är parkett.

BADRUM
Mycket trevligt och fräscht badrum med vitt kakel och mörkt klinker. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, praktisk bänk samt god förvaring i vägghängda skåp. I övrigt finns här tvättställ med praktisk kommod, spegelskåp med belysning, wc, handdukstork, dusch och golvvärme.

SOVRUM 2/ MASTER BEDROOM
Stort och ljust sovrum är detta ett perfekt master bedroom. Väggarna är vit målade och golvet är av ekparkett. Här finns det plats för både garderober och byråer.

KLÄDKAMMARE
Stor och rymlig klädkammare med plats för kläder eller annan förvaring.


Till lägenheten hör ett förråd i källaren om ca 5 kvm.

Enligt föreningens lägenhetsregister ligger lägenheten på våning 1, i hissen och trapphuset står det dock våning 4.

Med badrocksavstånd till vattnet!

AV SÄLJAREN ACCEPTERAT PRIS!
- Sjöutsikt
- Balkong
- Öppen planlösning
- Stabil förening

Varmt välkommen till denna mycket välplanerade trea med sovrum mot den härliga innergården. Här erbjuds en balkong med sjöutsikt samt en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Bostaden är belägen i populära Hornsbergs Strand med badrocksavstånd till vattnet. I området finns det även förskolor, ICA MAXI, trevliga resturanger, bra med kommunikationer och en fantastisk strandpromenad! Välkommen!

Förening

Pär Lagerkvists Gata 24

Förening

Brf Gåspennan

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Lyckolandet 1 som är belägen på adresserna Franzéngatan 50-54, Harry Martinssons gata 7-13, Hornsbergs strand 69-77 och Pär Lagerkvists gata 24-36. Föreningen består av 164 bostadsrättslägenheter i storlekarna 2-5 rum och kök. I föreningen finns fem lokaler, samtliga är uthyrda. Mer information finns i Årsredovisningen. Föreningen är en äkta förening.

EKONOMI
Det finns för närvarande ingen planerad höjning av månadsavgiften. Kontrollerat med föreningen 2019-03-13.
Föreningens ekonomi är god med för närvarande stort positivt kassaflöde. Detta används till att göra amorteringar på befintliga lån på fastigheten.

Föreningen tillämpar rak avskrivning på 100 år. Föreningen äger marken för fastigheten.

Utöver månadsavgiften tillkommer 220kr/mån i obligatoriskt tillägg för bredband/Telia Triple play.
Kostnad för uppvärmning och kallvatten ingår i avgiften. Varmvattenförbrukning ingår inte i avgiften utan betalas separat av varje bostadsrättshavare efter egen förbrukning. Varmvatten debiteras i efterskott med
fyra månaders förskjutning. Föreningen har inget gemensamt elavtal för samtliga lägenheter. Säljare och
köpare ansvarar för avslut och nytecknande och reglerar själva övergångsperioder.

Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1% av gällande prisbasbelopp.
En överlåtelseavgift tas ut med 2,5% av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen.

PARKERING
Föreningen disponerar över 117 parkeringsplatser i garage. 65 platser i fastigheten och 52 platser i gemensamhetsanläggningen Lycksaligheten i intilliggande Brf Poeten. I dagsläget är det kö till ledig plats. Avgiften per månad uppgår till 1500 kr respektive 1300 kr inklusive moms (år 2017) för platser i Gåspennans respektive Poetens garage. Endast medlemmar i föreningen har möjlighet att hyra garageplats. Uppsägningstiden är tre månader. Vid utträde ur föreningen sägs garageplatsen upp. Det är endast möjligt att hyra en bilplats och en mc-plats per lägenhet.
För vidare information, kontakta Valvet förvaltning AB som sköter driften och är ansvarig för
garageplatserna samt garagekön.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en innergård med planteringar, lekplats och cykelställ. Innergården är skyddad med gallergrindar med kodlås. Föreningen har två soprum för hushållsopor och återvinningsbart avfall, dvs plast, tidningspapper, kartong, metall och glas. Det finns även kärl för småel och glödlampor.

Det finns ingen gemensam tvättstuga i föreningen. Alla lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare.
Det finns ett förråd avsett för rullstols- och barnvagnsförvaring i anslutning till de flesta trapphus.
I föreningen finns fyra cykelrum. Det finns även ett begränsat utrymme för cyklar på föreningen innergård.

INTERNET OCH TV
Gåspennan har avtal med Telia om leverans av bredband. Bredbandsnätet består av en fiberkabel med
så kallad Triple Play-funktion som levererar Digital-tv, telefon och Internetanslutning. Internetanslutning med en hastighet på 50/8-100/10 Mbit per sekund. I varje lägenhet finns en digitalbox. Denna tillhör föreningen och ska lämnas kvar vid överlåtelse. Avgiften för standardutbudet ingår i månadsavgiften, för tillägg tecknar lägenhetsinnehavaren själv avtal med Telia.

Förråd

Varje lägenhet har ett externt förråd i fastigheten. Förråden finns i källar-, entré- och vindsplan.

ÖVRIGT
Det är tillåtet med släkt-/föräldra- och barnägande i föreningen. Inget särskilt krav finns på andelsstorlek.
Juridisk person får inte förvärva lägenhet i Brf Gåspennan.
Uthyrning i andra hand
Föreningen prövar alla ansökningar om uthyrning i andra hand. Samtycke lämnas normalt inte för korttidsuthyrning.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Området

Attraktivt och barnvänligt område på Kungsholmen. Här har du närhet till natur och härliga promenad - och löparstråk utmed strandpromenaden vid Hornsbergs Strand. I närområdet finns även bryggor för sol och bad samt flera lekparker. Vid vattnet finns stor urval av uteserveringar. I området finns flertalet restauranger med bl.a. de populära restaurangerna Piren, Primo Ciao Ciao, Indian Garden, Lily`s Burger och Texas Longhorn.

Närservice

Mycket nära till Lindhagens Galleria med en stor matbutik, ICA Maxi. Gallerian har systembolag, apotek, restauranger, blomsteraffär, frisör, garage med mera. Flera gym finns i området och tennishallen vid Kristinebergs IP finns precis runt hörnet. Det är även nära till Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med dess stora utbud av butiker, caféer och restauranger.

Kommunikation

Kommunikationerna i Hornsbergs strand är bra. Nära till Stadshagens T-bana som tillhör den blåa linjen. Även nära till Kristinebergs T-bana som tillhör den gröna linjen. Fem busslinjer passerar området idag. Nr 50, 56, 65, 61 och 405. Du kan även ta dig kommunalt via Pendelbåt. Med ett par turer om dagen går den från Solna till Hornsberg och vidare till Alvik, Lilla Essingen Klara Mälarstrand och Riddarholmen.

Parkering

Boendeparkering kan sökas via Gatu- och Fastighetskontoret, Stockholms Stad. Garage finns i föreningen att hyra.

Bilder

Visa alla

HitCounter