Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Helgalunden 13

Södermalm Stockholm

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Helgalunden 13

Antal rum 1 rum + Kök
Boarea 20,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 69
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 1 202 kr/mån inkl värme, VA & kabel-tv
Andel i föreningen: 0,23858%
Andel av årsavgift: 0,23858%
Driftskostnad 1 500 kr/år
varav
Övrigt: 1 500 kr
Kommentar Övrigt avser obligatorisk kostnad för bredband 125kr/mån. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnaden för hushållsel samt hemförsäkring. Kostnaderna är individuella och kan komma att variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja
Allmänt Säljaren disponerar ett vindsförråd.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1927
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte
Fastighetsbet. Vågskivan 37

Hall

Välkomnande och rymlig hall med anslutning till badrummet samt den generösa garderoben. Plats för hatthylla.

Kök

Litet och kompakt kök utrustat med kyl/frys och kokplattor.

Allrum

Ljust och luftig allrum med tilltagen takhöjd, vackert och bevarat originalfönster som vetter mot den trivsamma innergården. Mörkt golv som bryter av den genomgående ljusa känslan i lägenheten med dess vitmålade väggar.

Badrum

Badrum med kaklat golv och klinkerklädda väggar. Här finns dusch, wc och handfat.

Yteffektiv etta med storstadspulsen runt hörnet!

Tre trappor upp i port 13 på Helgalunden, ett stenkast från Skatteskrapan och Skanstulls storstadspuls, öppnas dörrarna upp till denna charmiga lägenhet med tidstypiska 20-tals detaljer. Enrummaren vars fönster vetter mot föreningens lummiga och inbjudande innergård förser bostaden med ett trevligt ljusinsläpp. Tack vare den tilltagna takhöjden och väldisponerade ytor upplevs lägenheten väldigt luftig och rymlig. Från den välkomnande hallen når du både den generösa garderoben och det helkaklade badrummet. Brf Vågskivan är en stabil förening med låg belåning, äger marken till dess fastigheter och har i dagsläget 10 lokaler som hyrs ut till olika verksamheter.

Runt husknuten från Helgalunden finner du allt det du kan tänkas behöva. På Götgatan ligger bland annat matvarubutiken Willys och inne på Ringen vid Skanstull, endast 7 minuter från bostaden, hittar du ICA där också ett stort antal butiker och restauranger huserar. Kommunikationsmöjligheterna i anslutning till lägenheten är strålande med närhet till tunnelbanans gröna linje, flertalet bussar som ansluter vid Skanstull och på en tiominuters promenad tar du dig till Södra Station där pendeltågen passerar. Inte långt ifrån bostaden finner du Eriksdalsområdet där utomhuspooler, badhus, sporthallar och kolonilotter avlöser varandra. På andra sidan Götgatan hittar du trendiga Nytorget där Urban Deli, Nytorget 6 och Habibi återfinns. Området kryllar av restauranger, klädbutiker och mysiga fik.

Förening

Helgalunden 13

Förening

HSB BRF Vågskivan i Stockholm

Allmänt om föreningen

HSB Brf Vågskivan bildades 1926 men 1992 antogs nya stadgar och därmed ombildades föreningen till bostadsrättsförening. I föreningen finns 212 lägenheter samt 10 hyresrättslokaler. Föreningen omfattar adresserna Hallandsgatan 46 och 50, Blekingegatan 31, Helgalunden 13 samt Tjurbergsgatan 34, 36 och 38. Föreningen klassas som en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Föreningen disponerar en mycket fin innergård med en skyddad uteplats med möbler och grill. Det finns tre tvättstugor i källaren, varav en är en drop-in. Närmsta tvättstuga finns i källaren på Hallandsgatan. På gården finns det cykelställ vid Blekingegatan 31, Hallandsgatan 46 och 50 samt Tjurbergsgatan 38.
Medlemmar i Brf Vågskivan har möjlighet att hyra styrelserummet på Blekingegatan 31 som gästrum med upp till 6 övernattande, ca 15 kalasgäster eller mötesdeltagare från 300 kronor/dygn under de dagar då rummet står outnyttjat.

Tv och bredband

Kabel-tv med kanalutbud från Canal Digital finns och basutbud ingår i avgiften.
Bredband. Från och med 1 oktober 2016 så är samtliga lägenheter i fastigheten gruppanslutna till bredbandsbolaget och för denna anslutning tas en avgift på 125 kr/mån/lägenhet ut via hyresavin. Anslutningen har en hastighet på 250/100 Mbit och brukar vanligtvis träda i kraft kort efter samtalet. Själva uttaget för anslutning till internet sitter i regel strax ovanför ytterdörren. I abonnemanget ingår även en router som ger möjlighet till IP-telefontjänst från Bredbandsbolaget om man vill ha en hemmatelefon.

Parkering

Boendeparkering gäller längs gatorna i området. Kontakta Stockholm Stad för mer information. Flertalet externa parter hyr ut garageplatser i området.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Stabil förening med låg skuldsättning. Föreningen har idag en belåningsgrad om 1 639 kr/kvm fördelat på tre lån med väldigt låg ränta. Man amorterar årligen på lånen. I dagsläget finns inga beslut om kommande avgiftshöjningar. För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen på mohv.se

Renoveringar - utförda och planerade

1975-1985 Stambyttes husen
2006-2007 Renoverades fasaderna,
2007 Balkonger och franska fönster byggdes
2010 Byttes elstigarna
2012 Byte av huvudavloppsstammen som betjänar Tjurbergsgatan 34, 36 och 38, Blekingegatan 31 samt Helgalunden 13
2013 Upprustning av innergården, säkerhetsdörrar byttes på vinden
2015 Hissen på Tjurbergsgatan 38 renoverades
2016-2017 Stamspolning genomförts
2017 Tvättstugan på Hallandsgatan 50 har totalrenoverats
2018 Genomfördes ventilationskontroll (OVK) i fastigheterna.

Föreningen har en grupp som ser över möjligheterna till bergvärme och samarbetar med andra föreningar i området om att kunna genomföra det. I så fall skulle det innebära en sänkning av värmekostnaderna. Styrelsen diskuterar även möjligheterna till nytt förbättrat skalskydd (låssystem).

Övrigt

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och årsavgiften är 300 kr/hushåll. Läs mer på föreningens hemsida: http://www.hsb.se/stockholm/vagskivan.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 628 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja

Området

Stadsdelen Södermalm präglas av den ständigt trendiga och levande atmosfären blandat med fina utsiktsplatser och mysiga kullerstensgator. I populära SoFo (South of Folkungagatan) är utbudet av små butiker med vintage, second hand, design och svenskt mode enormt. Med en blandning av välbesökta kaféer, restauranger och barer har detta, tillsammans med området kring Hornstull och Nytorget blivit en utav många mötesplatser för trendiga hipsters. Är du konstintresserad bör du bege dig till Hornsgatspuckeln där gallerierna ligger tätt. Här har du kombinationen med lummiga parker, torg och grönområden parallellt med storstadspulsen. Ett perfekt läge med närhet till allt! Du hittar härliga bad på närliggande Långholmen, Eriksdalsbadet och i Årstaviken. Slussen utgör en knutpunkt för kollektivtrafiken, med tunnelbanans gröna och röda linjer, flera olika bussar samt pendeltåg från Södra Station har du en utmärkt kommunikation. Från Slussen kan du även ta färjan över till Djurgården.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter