Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Essinge Brogata 5

Lilla Essingen Stockholm

4 195 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Essinge Brogata 5

Antal rum 3 rum + kök & balkong
Boarea 66,00 kvm
Föreningens lägenhetsregister

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 00028 (1406)
Våning 4 av 5, hiss finns
Ekonomi Pris: 4 195 000 kr utgångspris
Avgift: 3 675 kr/mån inkl värme, VA, bredband, TV, förråd, sophantering (Obligatoriskt tillägg för TV på 95 kr)
Andel i föreningen: 4,3247%
Andel av årsavgift: 4,09761%
varav
Beräknat antal pers: 3
Pantsatt Ja
Allmänt Till lägenheten för ett stort förråd på vinden. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus med hiss
Byggnadsår 1938
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från- och tillluft
Energideklaration
Utfärdad den 7 december 2011
Energiklass: -
Primärenergital: 190 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 2-glas (isolerglas)
Fastighetsbet. Montebello 3

HALL

Vid entrén finns plats för avhängning vid befintlig hatthylla. Här börjar det ekparkettgolv som på ett trevligt sätt är genomgående med lägenhetens övriga rum. Väggarna har snygga tapeter från Joseph Frank i glada färger.

KÖK

Välutrustat kök med bra förvaringsutrymme och generösa arbetsytor. Massiv bänkskiva i ek, vita skåpluckor och kakelsättning i brunt. Vitvaror i form av kyl/frys med vatten och is, induktionshäll, ugn, spisfläkt (kolfilter) och diskmaskin. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt. Tilltalande öppen planlösning mot vardagsrummet där matplats finns för ett stort sällskap.

VARDAGSRUM

Den öppna planlösningen med köket ger en härlig känsla av rymd. Fint ljusinsläpp från stort fönsterparti som har utgång till balkongen och dessutom bjuder på fin sjöutsikt mot Mälaren. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och synnerligen goda förvaringsmöjligheter i hel garderobsvägg med skjutdörrar. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

SOVRUM 2

Detta sovrum kan med fördel även användas som arbetsrum. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt samt rosa ton vid de inbyggda garderoberna som ger extra förvaringsutrymme. Från fönstret kan en glimt av Mälaren ses på håll.

BADRUM

Helkaklat och stilrent med vitt kakel och brunt klinkergolv. Här finns badkar, WC, kommod, handdukstork och badrumsskåp. Spotlights i taket ger en trivsam belysning. Här finns också tvättmaskin vilket är smidigt. Stor tvättstuga finns dessutom att tillgå genom föreningen.

Ljus och trivsam i genomgående fint skick - Balkong med sjöutsikt mot Mälaren

- Balkong med sjöutsikt
- Hiss
- Öppen planlösning
- Fönster i två väderstreck
- Välskött BRF
- Goda kommunikationer
- Trevliga restauranger i området
- 15 min pendling till City

Förening

Essinge Brogata 5

Förening

BRF Montebello 1938

Allmänt om föreningen

Föreningen BRF Montebello 1938 är en mycket välskött förening som ursprungligen förvärvade sin fastighet 2003. Totalt finns 36 lägenheter varav 25 är upplåtna med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Man äger sin fastighet Montebello 3 själv, dvs marken är friköpt.

Genom föreningen finns tillgång till förråd, tvättstuga, mysig innergård samt en stor takterrass i soligt läge och med utsikt över takåsar och mot Mälaren. För mer information om föreningen besök gärna deras informativa hemsida www.http://montebello1938.bostadsratterna.se/

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Tv och bredband

Kabel-TV genom Comhem där ett obligatoriskt tillägg på 95 kr debiteras medlemmen varje månad. Fiber finns genom Bahnhof där gruppanslutning finns och detta ingår i avgiften.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningens byggnader är löpande underhållna och renoverade. Bland annat har följande genomförst:

- Ny port/renovering trappuppgång 2018
- Byte fönster/dörrar mot innergård 2017
- Installation fiber IP-only/Bahnhof 2017
- Ny lägenhet på vinden 2016
- Nya förråd på vinden 2015
- Nya förråd i källaren 2014
- Renovering källarutrymmen 2010
- Ny tvättstuga i källaren 2009/2010
- Renovering balkonger 2007
- Takbalkong/takterrass 2005
- Byte av rörstammar 1993
- Byte av el-stammar 1993

Ytterligare genomförda renoveringar finns angivna i senaste årsredovisningen. Under det kommande året planerar föreningen att renovera fasaden.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja, friköpt mark

Området

De som bor på Essingeöarna brukar beskriva det som att bo på landet med ändå ett stenkast från stan. På 15-20 minuter kan du ta dig till city med kommunala färdmedel. För den som vill gå finns vackra vandringsstråk längs Mälaren där bland annat Smedsuddsbadet och Rålambshovsparken passeras. Bebyggelsen på Lilla Essingen är i smakfull kombination från de äldre bostadshusen som uppfördes på 30-talet till de modernare i Luxområdet som byggdes i början av 2000-talet och är idag ett modernt och populärt bostadsområde. När du kliver utanför dörren finns allt du behöver i form av mataffär, butiker, matställen, caféer, bagerier, gym och finare restauranger. Mälarens strandlinje är alltid bara ett par kliv bort där möjlighet finns till sol och bad samt att ha båtplats vid någon av öns totalt fyra båtklubbar. På öns östra del ligger den vackra Luxparken som enligt många ha en av Stockholms finaste lekparker.

Närservice

Det finns tre förskolor på Lilla Essingen. Den skola som ligger närmast är Klastorpsskolan (F-3) andra sidan bron i Marieberg samt Essingeskolan (F-6) som ligger på Stora Essingen. Vårdcentral finns på ön med öppettider vardagar 8-17. Lokalt på ön finns en välskött ICA-butik och en närbutik, Tempo. För den som gillar träning finns gymmet puls och träning med generösa öppettider samt möjlighet till jogging/powerwalks på den ca 2 km långa slinga som löper längs med vattnet runt ön. Längs den härliga strandpromenaden ligger delikatessaffärer och caféer. Bland annat den mer exklusiva restaurangen Lux Dag för Dag samt kvarterskrogen Rianns Krog.

Kommunikation

Kommunikationerna till och från är mycket goda där blåbuss nr 1 trafikerar området och endast tar 8 minuter till Fridhemsplan och 20 minuter till Hötorget som ligger mitt i city. Vid Fridhemsplan finns tunnelbanans gröna och blå linje. Smidig access in till city finns även med pendlarbåten linje 89 som tar 15 minuter från Lilla Essingen till Klara Mälarstrand. Tvärbanan mellan Alvik och Sickla har hållplats på Stora Essingen.

Parkering

Parkering tillåten på gatan i området med undantag för städdagar en gång/vecka vintertid. Avgift enligt taxa 3 på dagtid vardagar och lördagar.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter