Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Råstavägen 4B, 3tr

Gamla Råsunda Solna

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Råstavägen 4B, 3tr

Antal rum 2 rum + Kök
Boarea 64,00 kvm
Säljarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 17
Våning 3 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 2 427 kr/mån Inkl värme & VA. Obligatoriskt tillägg för bredband om 165kr/mån
Andel i föreningen: 3,148%
Driftskostnad 5 256 kr/år
varav
El: 4 000 kr
Försäkring: 1 256 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftskostnader baseras på schablonvärde, dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1909
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration Finns för närvarande inte

HALL

Välkomnande hall med utrymme för avhängning. Redan innanför säkerhetsdörren möts vi av oslagbar kombination av äldre charm tillsammans med modern standard i form av vackra, lackade furugolv och fina spegeldörrar med vitmålade väggar. I anslutning till vardagsrummet finns bra förvaring i inredd garderob.

KÖK

Redan från hallen får vi ett fantastiskt intryck från köket. Främst är det den vackra utsikten från det stora fönsterpartiet som får fokus och detta tillsammans med ett litet charmigt fönster lagar vi mat mitt i grönskan. Köket är rymligt med goda arbetsytor och generös förvaring i såväl många skåp som intilliggande förråd. Luckorna går i stilrent vitt med trädetaljer och på en platsbyggd bänk i samma serie som köket kan man sitta och blicka ut över Solparkens grönska. Maskinparken består av rostfria vitvaror i form av inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i högskåp, köksfläkt, spishäll (gas) samt integrerad diskmaskin. Vitmålade väggar och vackert furugolv. Köket har utrymme för matplats åt 4-6 personer.

BADRUM

Stort, lyxigt och helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet 2006. Det spröjsade fönstret bidrar till ett naturligt och härligt ljusinsläpp, här kan du stå i duschen och se ut över Solparken. Interiören består av stora kakelplattor i vitt och mörkt klinkergolv. Badrummet är utrustat med duschkabin, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, tvättställ med kommod, spegelskåp och WC.

VARDAGSRUM

Rymligt vardagsrum med gott om utrymme för såväl sällskapsdel samt naturlig plats för arbetsplats för den som arbetar hemifrån. Rummet har ett härligt ljusinsläpp från dubbla, spröjsade fönsterpartier, detta i kombination med en generös takhöjd, lackade furutiljor, stuckatur och den vackra, fungerande kakelugnen så praktiskt placerad i vardagsrummets hörn ger ett pampigt och tidlöst intryck. Till detta har vi en fantastisk utsikt från både fönsterna, över såväl grönska, vackra sekelskiftesfasader och takåsar.

SOVRUM

Sovrum med utrymme för dubbelsäng och bra, platsbyggd förvaring vid snedtak. Även detta rum är helt skyddat från insyn med vacker utsikt över Solparken. Sovrummet pryds även det av en vacker kakelugn (ej i bruk). Lackat trägolv och vitmålade väggar.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd, praktiskt placerat precis invid lägenheten.

Sekelskifte! Insynsskyddad 2:a m snedtak, furugolv, två kakelugnar & utsikt

// Sekelskifte // Högst upp i huset // Snedtak // Fungerande kakelugn // Bevarade originaldetaljer // Låg avgift //Insynsskyddat läge // Utsikt över Solparkens grönska // Hjärtat av Gamla Råsunda //

Högst upp i ett av Råsundas vackraste sekelskifteshus, med ett sällsynt bra läge mellan Solparken, Slottsparken och Stråket finner vi denna underbara sekelskiftestvåa med ogenerat läge samt en fantastisk utsikt över områdets charmiga byggnader, böljande takåsar och slående grönska.

Bostaden erbjuder ett boende med hög charmfaktor fördelat på 64 kvm. Här erbjuds en underbara tidstypiska detaljer från byggåret i form av vackra furutiljor, dubbla kakelugnar, snedtak, spröjsade fönster, djupa fönsternischer, pampig stuckatur och spegeldörrar. En oslagbar kombination av sekelskiftescharm tillsammans med en modern fräsch standard i form av ett stort, lyxigt badrum med naturligt ljusinsläpp från fönster, goda tvättmöjligheter och utsikt över Solparken samt ett rymligt, renoverat kök med påkostade vitvaror, exemplarisk förvaring och generösa bänkytor. Vidare kan erbjudas vardagsrum med rikligt ljusinsläpp, sovrum med utrymme för dubbelsäng och platsbyggd förvaring samt ytterligare förvaring i inredd garderob.

Brf Kronan i Råsunda är en stambytt förening med fin fastighet från 1909 som erbjuder sina medlemmar tvättstuga, cykel- och barnvagnsförvaring. Dessutom finns obligatoriskt bredbandsfiber för alla medlemmar, se föreningsinfo för månadskostnad.

Området där vi finner lägenheten, Gamla Råsunda anses av många vara det mest anrika inom Solna stad Här bor ni i den attraktivaste delen av Gamla Råsunda i lugna omgivningar - med bageri på andra sidan Slottsparken, Råsundavägen som erbjuder restauranger caféer och butiker. Inom kort promenadavstånd nås såväl Filmstaden åt ena hållet med trevliga kvarterskrogar och en alldeles egen biograf samt Arenastaden med Mall of Scandinavia och ett shoppingutbud i världsklass åt det andra. Utöver grönska, puls och charm är Gamla Råsunda känt för sina goda kommunikationer. I närområdet finns både bussar, pendel och tvärbana inom gångavstånd. Inom några hundra meters avstånd finns Solna Centrums T-banestation, härifrån når du Fridhemsplan på 5 minuter och T-centralen på 9 min.

Ett boende utöver det vanliga som måste upplevas på plats. Varmt välkomna på visning!

Förening

Råstavägen 4B, 3tr

Förening

Brf Kronan i Råsunda

Allmänt om föreningen

Brf Kronan i Råsunda bildades 1997 och är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 19 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 6 hyresrättslokaler. Föreningen köpte huset 1998.

TVÄTTSTUGA
Till medlemmarnas förfogande finns en tvättstuga med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och 1 mangel.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Förutom den lummiga gården med uteplats, trädgårdsmöbler och grill finns här ett kombinerat cykel- och barnvagnsrum.

Tv och bredband

Fiber via Bredbandsbolaget finns och är obligatoriskt till en kostnad om 165 kr/mån, läggs ovanpå marknadsförd månadsavgift. Kabel-tv att teckna enskilt.

Parkering

I föreningen finns 7st platser för 450 kr/mån, till dessa är det kö. I övrigt gäller boendeparkering i området för 400kr/mån eller 1000 kr/kvartal. Se www.solna.se för mer information.

Renoveringar - utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017 Reparation och målning av fastighetens tak
2017 - Balkongrenovering
2014 Indragning av fibernätverk för bredband.
2013 Genomförande av byte/renovering av utvändiga fönster och dörrar.
2012 Ombyggnad av uteplats, cykelställ och parkering. Snörasskydd monterade.
2011 Byte av enkel- till dubbelglas i skyltfönster mot Postgränd och Råsundavägen. Installation ventilationsanläggning
i lokaler 105, 106 och 107.
2008 Byte fjärrvärmecentral
2006 Stambyte i hela fastigheten

KOMMANDE RENOVERINGAR
För närvarande förbereds fasadmålning, målning av stuprör och fönster.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Gamla Råsunda är en väldigt vacker stadsdel. Råsunda är fantastiskt att bo i när det gäller närhet till såväl kommunikationer som till shopping och underhållning till rekreation med motionsspår och utegym.

Närservice

Ica, flertal restauranger b.la Restaurang Filmstaden, Supreme burger, Texas Longhorn, Max och närhet till Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, cafeer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I Anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis.

Kommunikation

Tunnelbana Näckrosen och Solna Centrum, blå linje mot b.la Fridhemsplan och T-centralen. Längs Råsundavägen går även buss 515 som tar dig till Odenplan. Tvärbana från Solna Centrum och pendeltåg från Solna station.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor: Råsundaskolan f-6, Ekenbergsskolan f-5 samt nyöppnad skola under 2018 för högstadiet (inget namn angivet). Förskolor finns i området. Grönområden: Nyckelparken och Slottsparken. Övrigt i närheten: Området Filmstaden med caféer, gym och biograf. I området ligger även Råsunda IP samt Råsunda Kyrka.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter