Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Infanterigatan 9 5tr

Västra Skogen Solna

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Infanterigatan 9 5tr

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 56,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0475
Våning 5 av 9, hiss finns
Ekonomi Avgift: 2 840 kr/mån VA, värme, kabel-TV (basutbud)
Andel i föreningen: 0,11299%
Driftskostnad 4 500 kr/år
varav
El: 2 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal pers: 1
Kommentar Driftskostnader baseras på uppgifter från säljaren. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1962-1964
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 30 april 2018
Energiklass: E
Primärenergital: 134 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning och bra förvaring i inbyggd garderobsvägg längre ner i hallen. Innanför dörren ligger ett vackert ekparkett och väggarna har ljus tapet.

KÖK
Renoverat kök med ett härligt ljusinsläpp från ett stort fönster och gott om utrymme för tilltagen matplats.De svarta luckorna går väl ihop med träbänkskivan och kakel ovan. Utrustningen består av kyl/frys, spis med ugn samt diskmaskin. Ljust golv och vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med utrymme för tilltagen sällskapsdel samt matplats för stort sällskap. Vackert ekparkett och tapetserade väggar. Rikligt ljusinsläpp från fönsterpartierna och här har du utgången till balkongen.

BALKONG
Stor balkong som nås från vardagsrum. Här finns gott om utrymme för balkongmöblemang och balkongen ligger i ett härligt väst -sydväst läge.

BADRUM
Toppfräscht badrum som renoverats i samband med stambytet 2012. Brunt klinkergolv med kaklade väggar i vitt med fondvägg i dusch som går ihop med golvet. Badrummet är utrustat med dusch och dubbla glasdörrar, handfat med kommod samt ytterligare badrumsskåp med inbyggd belysning, handdukstork samt wc.

SOVRUM
Rymligt sovrum med utrymme för dubbelsäng och inbyggda garderober längst väggen.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd och en mindre matkällare.

Ljus och välplanerad 2:a med balkong och renoverat kök

Mycket ljus & välplanerad 2:a högt upp i huset med generöst ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. Bostaden erbjuder rymligt kök som är nyrenoverat med utrymme för stor matplats, toppfräscht stambytt badrum, vardagsrum med utgång till balkong samt bra förvaring i inbyggda garderober. Välskött Brf med god ekonomi och ett toppenläge, ca 5 minuter från Västra Skogens T-bana samt med promenadavstånd till såväl Kungsholmen som Solna Centrum. I närområdet finns även trevliga Pampas Marina.

Förening

Infanterigatan 9 5tr

Förening

HSB Brf Pampas i Solna

Allmänt om föreningen

HSB Brf Pampas i Solna är en äkta förening och äger marken husen står på. Föreningen bildades i samband med att husen byggdes 1962 och består av 746 st bostadsrätter 7 st bostadsrättslokaler och 54 st hyreslokaler/förråd.

Styrelsen godkänner delat ägandeskap under förutsättning att samtliga ägare kommer bosätta sig i bostaden.

I dagsläget (2020-01-21) meddelar föreningen att föreningen kommer behöva höja avgiften framöver med anledning av kommande fasad projekt, fönster och balkonger. Den totala avgiftshöjningen beräknas uppgå till totalt 25% uppdelat på 4 år.
Denna höjning kommer att ske stegvis och
ske eventuellt fr.o.m. 2021. Mer information se
www.brfpampas.se ”Projekt”.

Under 2017 och 2018 har medlemmarna haft två avgiftsfria månader.

Mer info om Brf Pampas finns på föreningens hemsida: https://brfpampas.se

TVÄTTSTUGA
Tvättstugor finns i hus A-F, G-huset tvättar i A-huset. I tvättstugorna finns det normaltvättstuga, spontantvättstuga samt grovtvättstuga (mattor, filtar, o.s.v) I F-huset finns endast två normaltvättstugor.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens medlemmar har tillgång till tvättstugor, cykelförråd samt barnvagnsrum. Föreningen har även en egen festlokal som bostadsrättshavare kan hyra, kostnad f n 500:-/dygn, deposition om f n 500:-.

Benämningar av hus
A-huset, Infanterigatan 4-6. B-huset, Infanterigatan 21-29. C-huset Infanterigatan 13-19. D-huset Infanterigatan 7-11. E-huset Infanterigatan 1-5. F-huset Armégatan 10-28. G-huset Ingentingsgatan 5. H-huset Infanterigatan 8.

Tv och bredband

KABEL-TV/BREDBAND
Basutbud för TV via Comhem ingår i avgiften. Föreningen har nyligen installerat fiber. Levarantör och uppkoppling tecknas själv av varje bostadsrättshavare.

Parkering

PARKERING
Föreningen har 85 st garageplatser, dessa kan hyras för 394-1004 kr/mån beroende på storlek. Det finns även 545 st parkeringsplatser och 11 st mc-platser som kan hyras för 200 kr/mån. För närvarande är det kö till både garage- och parkeringsplatser. I övrigt gäller boendeparkering i området via Solna kommun. Avgift för detta är 400 kr/mån eller 1000 kr/kvartal. Besök gärna www.solna.se för mer information.

Renoveringar - utförda och planerade

UTFÖRDA RENOVERINGAR:
1993 - Renovering av fasader.
1997 - Totalrenovering av samtliga tvättstugor
2001 - Bättringsmålning av samtliga trapphus samt nya vattenmätare installerade
2002 - Reparation av fasadskador
2004 - Stamspolning av samtliga köksstammar, ombyggnad av en lokal till 2 st bostadsrätter.
2009 - Renovering av tak
2009 - Justering av ventilation och värmesystem.
2012 - Stambyte avslutat.
2013 - Byte av elcentraler.
2013 - Nya tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och manglar installerade i tvättstugorna.
2015 - Ny utrymningsbelysning i husens allmänna ytor. Anlagd gång mellan Infanterigatan 5 och 7. Samtliga hissar har fått nytt nödlarm. Piskaltanerna på samtliga höghus har blivit inglasade Avloppsledningar har lagts om mellan Infanterigatan 21-29.
2018 - Nya låssystem, installation av fiber.

PLANERADE RENOVERINGAR
Renovering av hela föreningen gällande fasad, balkong och fönster kommer att ske. När arbetet startar är fortfarande inte beslutat. Tidsplanen är ännu inte fastställd.
(Information inhämtad från styrelsen 2019-11-28).

Överlåtelseavgift

1 655 kr

Pantsättningsavgift

709 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Västra skogen är ett härligt område där du kommer att trivas. Utmärkta cykelvägar tar dig till city och Vasastan på ca 15 minuter och för den bilburne är det lätt att komma ut på Essingeleden för vidare färd på E4 förbi Stockholm. Det är även goda tvärförbindelser med buss, bl.a linje 123 (Vreten-Solna C), 152 (Älvsjö-Liljeholmen-Bromma Flygplats) och 507 (S:t Eriksplan via Karolinska). I närområdet finns bl.a. mataffär, restauranger, Huvudstabadet, Pampas Marina och Huvudsta Ridhus. Kort avstånd till trevlig gångväg längs med vattnet som leder till Karlbergs slott alt. vidare till Kungsholmen och Vasastan och på ca 10 min promenad nås Solna C med all närservice.

Närservice

Närservice: Vid centrum ligger Coop Västra Skogen samt två restaurangen och Pressbyrån med postombud. Inom gångavstånd ligger Solna Centrum, som har alla förutsättningar för trivsam shopping och god mat. Med 120 butiker, caféer och restauranger i moderna och ljusa lokaler så finner du allt du behöver i vardagen. I Anslutning till centrumet finns även ett nyöppnat Friskis & Svettis

Kommunikation

Kommunikationer: Västra Skogen har sin egen tunnelbanestation med linjer mot Fridhemsplan och T-centralen. Resan till T-centralen tar ca 7 min minuter. Från Armegatan går buss 507 mot Odenplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor: Granbackaskolan, Nya Ängkärrskolan, Västra Skogen förskola. Grönområden: Ulvsundasjön ligger ett stenkast bort och har trevliga promenadstråk. Övrigt i närheten: 5 minuters gångavstånd ner till Karlbergs Strand och Pampas Marina.

Bilder

Visa alla

HitCounter