Ändrade rutiner för våra visningar och kundmöten.  Läs mer

Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Drottning Kristinas Esplanad 63, vån 5

Ulriksdal Solna

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Drottning Kristinas Esplanad 63, vån 5

Antal rum 3 rum + Kök
Boarea 71,00 kvm
Förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 9-507-1-1511
Våning 5 av 5, hiss finns
Ekonomi Avgift: 4 083 kr/mån Vatten, värme samt Telia digital-TV (kanalpaket Lagom) och bredband (700/700 Mbit/s). Separat mätning för hushållsel görs och debiteras i enlighet med förbrukning, då föreningen har ett kollektivt upphandlat elavtal.
Andel i föreningen: 0,86606%
Andel av årsavgift: 0,86606%
Driftskostnad 9 655 kr/år
varav
El: 5 514 kr
Försäkring: 4 141 kr
Kommentar Driftskostnader baseras på säljarens uppgifter. Dessa kan variera beroende på avtal och förbrukning.
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 2014
Uppvärmning Fjärrvärme
Energideklaration
Utfärdad den 25 oktober 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 81 kWh/m² (Atemp) och år

HALL

Ljus och välkomnande hall med parkettgolv och vita väggar. Plats för hallmöbler och avhängning samt förvaring i fyra garderober.

BADRUM

Fräscht badrum med svart klinkergolv, komfortvärme och kaklade väggar i vitt. Inrett med handfat, kommod, spegelskåp med belysning, förvaringsskåp, handdukstork, badkar med glasvägg samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovantill.

KÖK

Stilrent kök med parkettgolv och vita väggar. Köket är inrett med vita skåpluckor och lådfronter samt stänkskydd ovanför den ljusa bänkskivan. Utrustat med fullstor kyl och frys, städskåp, spishäll, ugn, fläkt, inbyggd micro, integrerad diskmaskin samt en praktisk köksö med förvaring och vinkyl.

VARDAGSRUM

Ljust och välplanerat vardagsrum med öppen och social planlösning mot köket. Inrett med parkettgolv och vita väggar samt en tapetserad fondvägg. Plats för soffa, mediamöbler och förvaringsmöbler.

SOVRUM 1

Bostadens större sovrum med parkettgolv och vita väggar. Plats för dubbelsäng och sängbord samt förvaring genom garderober längs ena väggen. Från sovrummet når man bostadens balkong.

SOVRUM 2

Mindre sovrum med parkettgolv, vita väggar samt utgång till balkongen. Plats för säng, skrivbord och förvaring i garderob bakom dörren.

BALKONG

Underbar inglasad balkong i bästa solläge och fin utsikt över omgivningarna. Inrett med trätrall och gott om plats för utemöbler och planteringar.

FÖRRÅD

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd med ståldörr.
Högst upp i huset finns denna ljusa och välplanerade hörnlägenhet i toppskick. Generös takhöjd, stora sociala ytor och fint ljusinsläpp genom de stora fönsterpartierna. Underbar inglasad balkong med soligt läge och fin utsikt över omgivningarna. Stilrent kök med all tänkbar utrustning, smakfulla tillval och en praktisk köksö med ytterligare förvaring och vinkyl. Två rymliga sovrum med gott om förvaring och varsin utgång till balkongen. Stort badrum med komfortvärme och kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Mycket välskött förening som erbjöd sina medlemmar en avgiftsfri månad i december 2019 för tredje året i rad. Perfekt läge i attraktiva och expansiva Ulriksdal med närhet till pendeltåg, bussar, E4:an/E18 och service. Barnvänligt område med flertalet förskolor och skolor i närheten, närmaste förskola finns ca 2 minuters promenad från porten. En bit bort ligger och Friends Arena och Mall of Scandinavia, med shopping i världsklass. I närheten finns Ulriksdal Slottsträdgård, Överjärva Gård, Ulriksdals Golfklubb och Hagaparken som erbjuder vackra grönområden och promenadstråk.

Förening

Drottning Kristinas Esplanad 63, vån 5

Förening

Brf Slottsbacken i Ulriksdal

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Slottsbacken i Ulriksdal består av tre flerbostadshus belägna på Drottning Kristinas Esplanad 59, 63 & 65 i Solna kommun. Uppförandet av sammanlagt 131 bostadslägenheter, en lokal och ett garage påbörjades 2011 och den första inflyttningen ägde rum under 2013. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.

EKONOMI
Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget 2019-07-17. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Årsredovisning och stadgar finns tillgängliga på mohv.se. December 2017 och 2018 var avgiftsfri för föreningens medlemmar.

Föreningen har tecknat försäkring som omfattar BR-tillägg som omfattar alla lägenheterna.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I förrådsbyggnader på gårdarna finns gemensamma cykelrum. Gemensamma utrymmen för rullstols- och barnvagnsförvaring finns i entréplanet. På gården finns planteringar, gräsmattor, lekplats, belysning och gångvägar.

EL
Debiteras efter förbrukning.

Besök gärna föreningens hemsida på: http://slottsbacken.bostadsratterna.se/

Tv och bredband

BREDBAND & TV
Telia Triple Play ingår i avgiften och det som ingår är: Telia Bredband 700/700, Telia Digital-TV med kanalpaket Lagom (22 kanaler) samt Säkerhetspaket Telia Säker Surf ingår utan extra kostnad för en dator.

Parkering

PARKERING
Föreningen har 74 garage- och 12 utvändiga parkeringsplatser. Hyra för garageplats är 800 kr/mån och markplats kostar 400 kr/mån. Styrelsen har, sedan november 2017, avtalat med parkeringsbolaget Parkona AB att sköta fakturering av föreningens samtliga parkeringsplatser.

Renoveringar - utförda och planerade

FASTIGHETENS SKICK
Då byggnationen av husen färdigställdes 2014 föreligger i dag 2019-07-17 inget renoveringsbehov. Uppgifter inhämtade från föreningen.

Övrigt

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr (2,5% av basbeloppet) debiteras köparen. Pantsättningsavgift debiteras om 465 kr (1% av basbelopp) debiteras pantsättaren.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt av säljaren. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Överlåtelseavgift

1 163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Ulriksdal är en av Solnas nyaste stadsdelar med närhet till båda grönska och stadsliv. Här finns både bostäder, företag och natur förenat. Närhet till grönområden som Brunnsviken, Hagaparken och Tivoliparken, områden som tillhör Nationalstadsparken. Därtill finns också Ulriksdals slott och Slottsparken. I Ulriksdal ligger Uriksdalsskolan med verksamhet från åk F-9. På Winery Hotel kan du avnjuta eftermiddagssolen med utsikt över Arenastaden. I Ursvik finns motions- och friluftsområde med motions- och skidspår.

Närservice

Närservice: I Ulriksdal har du allt du behöver runt hörnet. I området finns två välsorterade matbutiker, Hemköp och Ica. Bara minuter bort med Pendeltåg når du Arenastaden med Mall of Scandinavia som rymmer 250 butiker, Sveriges första IMAX ® och erbjuder allt du kan önska dig med shopping i världsklass, flertal stora matbutiker, enormt restaurangutbud, skomakeri, kemtvätt och skönhetsvård. Bredvid gallerian ligger Friends Arena där du båda kan se landslagsfotboll och konserter med världens största artister.

Kommunikation

Kommunikationer: Ulriksdals station (Som tar dig till Arenastaden på 3 min pendeltåg Odenplan 7 min, T-centralen 10 min). Bussar 540, 505 509.

Parkering

I området råder boendeparkering. Avgift för detta är 400kr/mån eller 1000kr/kvartal. För tillstånd - vänligen kontakta Solna stad.

Övrigt

Barnomsorg, skolor: Ulriksdalsskolan F-9. Flera förskolor. Grönområden: Mysiga Hagaparken och Brunnsviken med caféer och muséum. Ulriksdals slottsträdgård Ulriksdals värdshus Ulriksdals slott Övrigt i närheten: Ulriksdalshallen med planer för basket, innebandy, handboll och volleyboll. Mysiga Hagaparken och Brunnsviken med caféer och muséum. Ulriksdals slottsträdgård Ulriksdals värdshus Ulriksdals slott Bockholmen hav & restaurang The Winery hotel, ett urbant och modernt hotell med egen vintillverkning i hotellet. Perfekt ställe för en drink på takterrassen, en god middag och kanske e övernattning för att komma iväg från vardagen.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter