Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Järnåldersringen 829

Söderby SÖDERBY

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Järnåldersringen 829

Antal rum 5 rum + Kök
Boarea 133,50 kvm
förvaltarens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 451
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Avgift: 6 239 kr/mån I avgiften ingår vatten, avlopp och förråd.
Andel i föreningen: 0,69428%
Andel av årsavgift: 0,68908%
Driftskostnad 17 133 kr/år
varav
El: 15 000 kr (8400 kWh)
Försäkring: 2 133 kr
Beräknat antal pers: 2
Kommentar Driftkostnader kan variera efter förbrukning och avtal.
Pantsatt Ja
Allmänt LARM:
Larm från Sector Alarm finns och kan övertas av den nya köparen om så önskas, nuvarande kostnad 360kr/mån.

FIBER:
Fiber via Open Infra kommer att installeras hösten 2021. Installationsavgift på 5900kr kan övertas av den nya köparen. Idag finns bredband via Com Hem.

Byggnad

Byggnadstyp 2-plans radhus
Byggnadsår 1982
Uppvärmning vattenburen el
Ventilation Från- och tilluft med värmeåtervinning
Energideklaration
Utfärdad den 27 september 2019
Energiklass: E
Primärenergital: 127 kWh/m² och år
Övriga byggnader Förråd finns.
På 2-plan fördelar sig yteffektivt en social planlösning på entréplan och 3 av 4 sovrum förenade på övre plan. För den stora familjen kan även kontor/KLK med fönster vilket kan användas som exempelvis lekrum eller barnrum.

Bostaden har under åren genomgått en del förändringar.
2018 installerades ny luftvärmepump. Vardagsrum samt det stora sovrummet målades och tapetserades om. Ny diskmaskin installerades.
2011 lades nytt golv i hall och kök, ny kyl & frys samt lackade köksluckor. Alla väggar målades om. Badrummet på nedanvåningen renoverades 2008.

ENTRÉHALL

Välkomnande entréhall med plats för klädavhängning. Ytterligare förvaring erbjuds i garderob. Städskrubb finns under trapp. På golvet ligger genomgående mörkare laminatgolv och väggar är målade i vitt.

SOVRUM entréplan

Gästrum på entréplan som nås från hallen kan användas som kontor eller sovrum, endast fantasin sätter gränser! Här finns ljusgula väggar och laminatgolv.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusflöde tack vare breda fönsterpartier! Här ryms soffgrupp, tv-möbel samt ytterligare möblemang. På golvet ligger parkett och väggar är vitmålade samt en svart fondvägg med inslag i silver.

KÖK

Köket är något utav det extra sett till yta samt förvaring. Matplatsen rymmer 6-8 personer, här får den större familjen plats och även trevliga sammankomster med familj och vänner! Skåpluckor och vitvaror i vitt som elegant matchas mot en ljus bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med köksö, spis, ugn, fläkt, diskmaskin, skafferi, kyl och frys. Gott om både förvaring och arbetsyta, perfekt för den som gillar att stå i köket! Från köket nås den härliga trädgården med uteplats med eftermiddag/kvällssol.

BADRUM

Helkaklat badrum i beige ton med spotlights i taket. Badrummet är utrustat med dusch, WC, handfat med kommod och spegel.

SOVRUM 1

Vidare på övre plan, det första rummet till höger. Sovrummet används idag som walk-in-closet. Här finns gott om plats för säng samt ytterligare möblemang, förvaring erbjuds i garderober. De två öppna garderoberna ingår ej.

SOVRUM 2

Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Väggarna är grå med svart blommig fondvägg och på golvet ligger laminatgolv.

SOVRUM 3

Även detta sovrum är luftigt och rymmer dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Väggar är vitmålade och på golvet ligger laminatgolv.

KLK/KONTOR

Kontor med fönster. Kan användas som klädkammare, barnrum, lekrum eller kontor, endast fantasin sätter gränser! Vitmålade väggar och laminatgolv.

BADRUM

Badrummet på övre plan är utrustat med badkar, WC, handfat med kommod och spegelskåp. På golvet ligger matta i beige/rosa nyans och väggar är i rosa nyans samt delvist kaklade i vitt.

Välplanerat radhus med stor uteplats i populärt område!

Välkommen till Järnåldersringen och detta välplanerade bostadsrättsradhus om totalt 133,5 kvm. Här erbjuds ett boende med fina ytskikt, rymligt kök, mysig uteplats och lättskött trädgård i bästa läge!

Social planlösning med vardagsrum, gästrum, kök på entréplan och sovrum förenade på övre plan. Det ljuvliga köket erbjuder god förvaring samt arbetsyta och rymmer det större sällskapet, perfekt för sammankomster med familj och vänner. Från köket finns även utgång mot den generösa altanen på baksidan. Matbord eller större soffgrupp ryms och gräsmattan är perfekt för spring och lek! Huset har idag 4 sovrum samt ett större kontor vilket kan göras om till mindre sovrum.

Här erbjuds ett boende i ett lugnt familjevänligt område med god sammanhållning i föreningen. Även närhet till natur, badplatser och promenadavstånd till både affärer och kommunala förbindelser. I området finns hus i olika storlekar, lekplatser och området erbjuder härlig "Bullerby" känsla, vem vill inte bo här?!

För mer information kontakta mäklare!
Fastighetsmäklare: Victoria Sjöberg: 070-553 47 75

Förening

Järnåldersringen 829

Förening

Brf Söderbyhus Nr 2

Allmänt om föreningen

Föreningen grundades år 1982 och består av 190 stycken bostadsrättsradhus varav 53 st 2 rok, 50 st 3 rok, 62 st 4 rok och 25 st 5 rok. Ekonomiska förvaltare är SBC.
Samtliga radhus har vattenburen elvärme och integrerat ventilationssystem.

LEKPLATSER
Mitt i området finns en stor och EU-anpassad lekplats. Mindre lekplatser finns på vissa av innergårdarna.

EKONOMI
Stabil förening med god ekonomi.
Överlåtelseavgiften faktureras köparen.
Pantsättningsavgift faktureras pantsättaren.

Gå gärna in på Brf hemsida för bra och matnyttig info; www.brfsh2.se

OMRÅDET
I närområdet finns ett antal förskolor, skolor och ett rikt föreningsliv med olika aktiviteter.

SERVICE
Den kommersiella servicen är väl etablerad ca 5 min bort finns Ica Maxi och Lidl. Inom en radie av 5-10 minuters bilfärd hittar man till större handelsplatser med livsmedel, konfektion och apotek.

KOMMUNIKATIONER
Buss till Gullmarsplan går från området och strax utanför även buss till Nacka. Pendeltågen stannar i Handen. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden som löper en bit bort.

Tv och bredband

Bostaden är ansluten till Comhem. Kabel-tv (grundutbud) ingår i avgiften. Bredband tecknas individuellt och varierar i kostnad beroende på avtalslängd och hastighet.

Parkering

Separat kö för parkering genom föreningen. Samtliga boende har möjlighet till egen parkering i utkanten av området på vanlig parkeringsplats. Det finns även ett antal platser i garagelängor. Laddmöjligheter för elbilar är under utredning.

Renoveringar - utförda och planerade

Planerat:
2020 - Asfaltering utanför garage, Slamsugning, Renovering lekplats.
2020-2021 - Renovering av fönster gula & röda området.
2020-2024 - Byta skeva altandörrar
2020-2024 - Byte av värmepannor inkl. renoveringar av duschrum, badrum och termostater i samarbete med berörda medlemma.
2021 - Byte av ventilationssystem: Gröna området: 2021, Röda området: 2022, Gula området 2023
2022: Fasadtvätt.
Utfört:
2019 - Ommålning av vindskivor, Radonmätning i 15 hus, Renovering av fönster i gröna omorådet.
2017-2018 - Nya tvättmaskiner, ommålning soprum, renovering av samlingslokal samt 8 garagelängor.
2015 - Spolning av avloppsstammar
2011-2018 - omläggning och målning samt byte av yttertak och dålig fasad.
Se årsredovisning för samtlig information samt förtydligande av underhållsplanen.

Övrigt

Det finns tre stycken stora, fullt utrustade tvättstugor, en i varje område. Det finns även en bastu och två lokaler som man kan hyra för barnkalas och andra sammankomster.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Skog, sjö och äng kännetecknar närområdet och du erbjuds en mängd utomhusaktiviteter, t ex promenader till badplatserna, löpträning, cykelturer, skogspromenader eller kanske skridskoåkning på Drevvikens is. Utegym och lekplatser nås på promenadavstånd. Tyresta Nationalpark med sina höga träd nås med bil eller buss eller varför inte på cykel?

Närservice

Den kommersiella servicen är väl etablerad ca 5 min bort finns Ica Maxi och Lidl. Inom en radie av 5-10 minuters bilfärd hittar man till större handelsplatser med livsmedel, konfektion och apotek.

Kommunikation

Buss till Gullmarsplan går från området och strax utanför även buss till Nacka. Pendeltågen stannar i Vega och Handen. Med bil når du Gullmarsplan i Stockholm på 15-20 minuter. Området har bra närhet till större trafikleder såsom Nynäsvägen och Tyresövägen tack vare tvärgående Gudöbroleden som löper en bit bort.

Parkering

Separat kö för parkering genom föreningen. Samtliga boende har möjlighet till egen parkering i utkanten av området på vanlig parkeringsplats. Det finns även ett antal platser i garagelängor. Laddmöjligheter för elbilar är under utredning.

Planskiss

Planritning
Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter