Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Timmerslätt 50 C

Furulund Partille

2 800 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Timmerslätt 50 C

Antal rum 4 rum
Boarea 83,80 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 149
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 2 800 000 kr utgångspris
Avgift: 5 484 kr/mån inkl. värme, vatten, bredband, kabel-tv och garage.
Andel i föreningen: 0,84714%
Andel av årsavgift: 0,84714%
Reparationsfond: 7 388 kr
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1983
Energideklaration Finns för närvarande inte
Bostaden är ursprungligen en 3:a och registrerad som detta hos föreningen. Ett sovrum har tagits i anspråk på entréplan för att göra ett större kök. Vinden (biarea) är inredd på övre plan där ytterligare 2 sovrum finns + 2 stycken klädkammare. Biarean är uppskattad utifrån planskiss.

Hall

Välkommen in till en välplanerad hall. Här ligger ljust klinker på golvet. Gott om plats för avhängning i form av dold förvaring bakom skjutdörrsgarderob.

Kök

Renoverat KVIK-kök från 2010 där en vägg tagits ner för att utöka ytorna. Modernt inrett med vita skåpsluckor och mörka bänkskivor. Extremt goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Köket är utrustat med köksö med häll och takhängd fläkt. I övrigt består utrustningen av dubbla diskhoar, kyl och frys i fullhöjd, ugn och mikro i praktisk arbetshöjd samt integrerad diskmaskin. Utrymme finns för större matplats.

Badrum

Badrummet renoverades 2010. Mörkt klinker och vitt kakel. Badrumsinredningen består av dusch, wc, handfat i kommod, skåp, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin. Vidare är badrummet även utrustat med golvvärme och spotlights.

Vardagsrum

Ett stort vardagsrum med spottar i tak, vacker ekparkett på golvet samt utgång till den härliga balkongen i söderläge.

Sovrum

Tre stora sovrum. Ett sovrum finner ni på entréplan. Sovrummet är utrustat med en gedigen skjutdörrsgarderob med inbyggda speglar. De två sovrummen som nås på övre plan har varsin klädkammare att tillgå. Gott om plats för dubbelsäng i samtliga sovrum.

Inredd vind & garage

Cirka 120 kvm etagelägenhet med ett klockrent läge i området. Tre rymliga sovrum, ett stort renoverat kök, renoverat badrum och härlig balkong i söderläge. Riktigt bra förvaringsmöjligheter i form av ett förråd samt två stycken klädkammare. Här kan vi erbjuda ett hem i ett familjevänligt område där varje bostad garanteras en egen garageplats. Stabil HSB-förening med förskola i området, närhet till service vid Furulunds torg och goda kommunikationer in mot centrum.

Välkommen att kontakta mäklaren för intresseanmälan och mer info!

Förening

Timmerslätt 50 C

Förening

HSB Brf Mellangården I Partille

Allmänt om föreningen

Föreningen har funnits sedan 1983 och består av två-våningshus med totalt 111 stycken lägenheter och en lokal. Storleken på lägenheterna varierar mellan 2-5 rum och kök och fördelar sig enligt följande:

22 st 2 rok
38 st 3 rok
44 st 4 rok
7 st 5 rok

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett övernattningsrum som hyrs ut för ca 250 kr/natt.

Föreningen har även en samlingslokal med sittplats för 25 personer. I anslutning finns ett fullt utrustat kök med porslin. Det utgår ingen hyra för samlingslokalen men en deposition på 500 kr måste erläggas. Här finns också ett bordtennisrum.

Föreningen har fem stycken lekplatser, varav en med enbart gungor. Under 2019 genomfördes planerat underhåll av lekpatserna, vilket resulterade i några förändringar. Alla lekplatser beiktigas och godkänns varje år.

Tv och bredband

Optisk fiber via TeliaSonera. Telia Triple Play (bredband, TV, IP-telefoni) ingår i månadsavgiften.

Parkering

Samtliga lägenheter har ett garage som tillhör lägenheten och som ingår i månadsavgiften. Garagen målades senast om 2018. Under 2015 har automatiska portar installerats på samtliga garage. I samband med portbytet bytes också alla gamla el-installationer ut och varje garage fick också separat jordfelsbrytare.

På föreningens fastighet finns 46 stycken parkeringsplatser som kan nyttjas av boende eller besökare. Parkeringsplatserna är avgiftsbelagda.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Årsavgiften för 2019 lämnades oförändrad. Årsavgiften höjdes med 1% i januari 2020.

Renoveringar - utförda och planerade

Nyligen utförda renoveringar/underhåll:
-2016/17 Byte av samtliga fönster förutom badrumsfönster samt fönsterdörr.
-I november 2018 genomfördes OVK-besiktning.
-Under 2018 genomfördes planerat underhåll av garagen.
-Våren 2019 renoverades lekplatserna
-2019 Renovering av vita originalstaket på uteplats på framsidan är klart.
-2019 Spolning av samtliga avlopp.

Planerade renoveringar/underhåll:
Under 2020 kommer viss betongrenovering planerats att utföras.
Under 2020 kommer ny energideklaration att utföras.
Under 2021 förväntas fastigheternas fasader att målas och renoveras.

Föreningen har en underhållsplan som de följer, underhållsplanen revideras årligen. Mer information finns att ta del av i årsredovisningar samt i nyhetsuppdateringar på hemsidan.

Övrigt

Som köpare av lägenhet med inredd vind skall avtal skrivas med föreningen om att man har underhållsansvaret för vinden. För mer information, vänligen kontakta styrelsen: styrelsen.mellangarden@gmail.com

De flesta innehavare av lägenheter i markplan har haft möjlighet att teckna dispositionsavtal för fram- och baksidan av husen och har därför uteplats. Innehavare med lägenheter på övervåning har haft möjlighet att teckna dispositionsavtal för att inreda vind, vilket en del har utnyttjat. Avtal om inredning av vind kan göras med föreningen, kostnad ca 20 000 kr (uppgift från styrelsen 2018-01-16). Bygglov skall sökas först.

Besök gärna föreningens hemsida med mycket bra information, om trivselregler, information och vad som gäller för renovering i den enskilda bostaden mm: www.brfmellangarden.se

Bostadsrättsföreningen kräver individuellt medlemsskap i HSB-föreningen. Köparen blir medlem i HSB Göteborg genom att gå in på https://blimedlem.hsb.se och ansöka om medlemskapet där.

Är det endast en köpare som inte är medlem sedan tidigare är avgiften för att bli medlem i HSB Göteborg 825 kr. Varav 500 kr är en andel i HSB, en medlemsavgift på 300 kr som betalas en gång per hushåll samt en inträdesavgift på 25 kr. Är det två eller flera köpare debiteras alltså endast en av dem 825 kr och resterande 525 kr. Likaså om en av köparna redan är medlem i HSB, då debiteras resterande köpare 525 kr. Detta framgår även av hemsidan där köparen ansöker om medlemskap i HSB Göteborg.

Ovanstående information baseras på information från föreningens hemsida, årsredovisningar samt kontakt med styrelsen 2020-11-11.

Överlåtelseavgift

1 183 kr

Pantsättningsavgift

473 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Äger föreningen marken?

Ja.

Området

Närheten till kommunikationerna gör det här till ett eftertraktat område att bo i med stort köpcentrum i närheten, flera skolor samt förskolor. Men man är heller aldrig långt borta från vackra naturområden och promenadstråk som vackra Kåsjön med fin badplats för de varma sommardagarna. Partille är en kommun i ständig utveckling och här satsas det nu för fullt med flera samhällsbyggnadsprojekt med fokus på Partille centrum.

Närservice

I Furulund Centrum finns en kyrka, mataffär, frisör, pizzeria, spelbutik/kiosk samt posthantering. Vid Furulund Centrum finns även Furulunds skola (F-9). På några minuter nås Kåsjöns populära badplats. Bekvämt avstånd till shopping i Allum med dess utbud av 100 butiker, mataffärer, restauranger och caféer.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med buss till Göteborg och med buss ner till Partille Centrum. Från Furulund tar du dig in till Göteborg på ca 20 minuter. Du har busslinjer som 513, 515, 503, 502, 506, Gul Express som tar dig till Göteborg, Härryda Kommun och Partille Centrum för att där kunna ta dig vidare med pendeltåg till Alingsås eller Lerum eller byta till annan buss mot Göteborg.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter