Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Lertegelvägen 90

OXIE

695 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Lertegelvägen 90

Antal rum 2 rum + kök
Boarea 71,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 0085
Våning 2 av 2, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 695 000 kr utgångspris
Avgift: 5 264 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband (100 Mbit/s) samt en garageplats
Andel i föreningen: 0,41937%
Andel av årsavgift: 0,43086%
Reparationsfond: 58 kr
Tillträde Enligt överenskommelse
Pantsatt Ja
Allmänt Föreningen utförde en besiktning av bostadsrätten 2014 med besiktningsföretaget Anticimex. Anticimex har vid sin besiktning noterat följande: I badrum och tvätt/grovkök så ligger klinkers ovanpå plastmatta. Det är inte godkänt. Detta ska åtgärdas av godkänd fackman. I badrum så ligger handfatets stos under golvytan (ej enligt gällande branschregler). Detta ska åtgärdas av godkänd fackman. Vid en eventuell vattenskada så kommer detta inte ersättas av någon försäkring om ovanstående inte har åtgärdats. Ovanstående information är lämnad av Brf Magnolian i Oxie den 20200227.

Lägenheten är utrustat med larm som ej ingår i försäljningen. Lägenhetsförråd i gemensam länga på området. 1 st garageplats tillhör lägenheten.

Stadgar och årsredovisning finns att läsa och skriva ut via bostadsbeskrivningen på vår hemsida www.mohv.se, eller kan fås av mäklaren på visning

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1982
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Energideklaration
Utfärdad den 13 mars 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 155 kWh/m² (Atemp) och år
Fastighetsbet. Oxievång 4
Hall: Stor och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter. På golvet finner ni parkettgolv i ek och väggarna går i en ljusgrå nyans. Från hallen har ni även tillgång till klädkammare och tvättstuga/grovkök med extra förvaring samt tvättmaskin (2019), torktumlare (2018) och tvättho. (klinkergolv i tvättstuga/grovkök är lagt av tidigare ägare och våtrumsdokument saknas).

Badrum: Rymligt badrum med badkar, WC, spegelskåp samt handfat. Badrummet har en helkaklad väg vid badkar samt har halvkaklade väggar i övrigt. Badrummet har ett mörkt klinkergolv. (klinkergolvet är lagt av tidigare ägare och våtrumsdokument saknas)

Kök: Ett bra planerat kök med mörka skåpluckor samt bänkskiva i rostfritt/laminat samt en skärbräda i massiv ek. Tack vare en stor yta erbjuds en generös matsalsplats med rum för ca 4-6 personer. Utrustning erbjuds i form av diskmaskin (2018), dubbla kyl och frys, spis med ugn (varmluft) och häll samt vit spisfläkt (2018). Väggarna går i en ljusgrå nyans och på golv ligger ett vackert parkettgolv i ek.

Vardagsrum: Rymligt vardagsrum med stort fönsterparti och med plats för den stora soffgruppen. Rummets väggar går i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ett ljust laminatgolv. Härifrån har ni utgång till bostadens härliga balkong.

Sovrum: Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Väggarna är går i en ljusgrå nyans och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Det föreligger ett visst renoveringsbehov i lägenheten.

Välkommen till Lertegelvägen 90 och den här rymliga 2:an i på andra våningen

På andra våningen av två, finns denna rymliga och välplanerade tvårummare om 71,5 kvm! Bostaden har vacker ekparkett i hall och kök samt ljust laminatgolv i vardagsrum och sovrum. Trivsamt kök med matplats för 4-6 personer och stort vardagsrum med utgång till balkong under tak, är bara några av de attribut som gör detta till en bostad att trivas i. Här bor du nära service och kommunikationer i bilfritt och barnvänligt område. Välkomna på visning!

Förening

Lertegelvägen 90

Förening

Brf Magnolian i Oxie

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
Bostadsrättsföreningen Brf Magnolian i Oxie bildades 1982 och är en äkta förening. Föreningen innehar marken med tomträtt. Det finns 185 st lägenheter i föreningen, varav 20 st 2 rok, 79 st 3rok, 72 st 4rok och 14 st 5rok. Samtliga innehas med bostadsrätt. Det finns 2 st fritidslokaler som går att hyra av föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick Förvaltning.

PARKERING
En garageplats tillhör lägenheten och ingår i månadsavgiften. Extra gästparkering finns.

FASTIGHETENS SKICK
2019: Trappor utbytta
2017: Stuprännor utbytta
2017: Ny lekplats på området
2014: 3 miljöhus byggdes
2013: Underhåll av taket
2012: Området asfalterades och lekplatserna rustades upp. Fasaderna målades.
Vatten/Avloppsstammar: Bra skick, spolas kontinuerligt.
Fönster: Inget renoveringsbehov föreligger i dagsläget.
El: Inget renoveringsbehov föreligger i dagsläget.
Föreningen har bytt ut sina tre värmecentraler under 2016/17.
Kommande underhåll: Föreningen har även ett löpande underhåll av yttertrappor samt häng- och stuprännor på samtliga fastigheter. Även spolning av ledningar och sotning av luftkanaler ligger under löpande underhåll. 2020 planerar föreningen att bygga om en lekplats på Murtegelvägen.

AVFALLSHANTERING
Föreningen har miljöhus för sopsortering.

BREDBAND OCH KABEL-TV
Kabel-TV basutbud och bredband (100mbit) ingår i månadsavgiften. Leverantör är Sydantenn Tele AB.

EKONOMI
I dagsläget finns inga beslutade avgiftshöjningar. Månadsavgiften höjdes med 3% 1/1-20. Överlåtelseavgift: 2.5% av basbeloppet Pantsättningsavgift: 1% av basbeloppet Båda betalas av köparen.

ÖVRIGT
Styrelsen beslutade i december att höja månadsavgiften med 3% som även inkluderar köp av tomträtten för hela föreningen. Besluts togs i november 2019 och köp av tomträtten kommer att ske till sommaren 2020. Föreningen tillåter delat ägande där föräldrarna äger och barnet bor. För mer information, kontakta föreningen. Föreningen accepterar inte juridiska personer vid förvärv av bostadsrätten. Föreningen tillämpar tillsyn vid en överlåtelse.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt föreningens hemsida 2020-02-27. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter