Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Villagatan 22

Mörarp

1 200 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Villagatan 22

Antal rum 5 rum + kök
Boarea 149,00 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr
Våning 1 av 1, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 200 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 8 500 kr/mån
Driftskostnad 21 364 kr/år
varav
El: 21 364 kr (9214 kWh)
Beräknat antal pers: 3
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadsår
Energideklaration Finns för närvarande inte

Förening

Villagatan 22

Förening

BRF Lingonkruset

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Lingonkruset i Mörarp grundades år 1990 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten bebyggdes 1989 och består av 5 flerbostadshus och 9 småhus. Föreningen har totalt 29 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt varav 9 är friliggande villor och resterande 20 bostadsrätter är radhus på ett plan.

Parkering

Det finns ett garage per bostadsrätt och parkering kan ske på föreningens p-platser utan kostnad (tillstånd krävs).

Kabel-TV & Internet (ingår inte i avgiften)

Föreningen har kabel-TV genom SAPPA 75 kr per hushåll. Internet finns via telefonjacket och boende väljer själv leverantör.

Övriga utrymmen

Föreningen har även en föreningslokal vilken kan hyras av föreningen mot en avgift.

Uppvärmning

Bostäderna värms upp med vattenburen golvvärme. Både ventilation och värme sköts av en frånluftsvärmepump. Värmepumpen som står i tvättstugan innehåller elpanna, varmvattenberedare, ventilationsaggregat som ventilerar lägenheten och en värmepump som återvinner värme ur frånluftsfläkten. Tilluftsventiler finns bredvid fönstren i sovrummen och i vardagsrummet. Värmepumpen sköter man själv genom att rengöra luftfilter, kontrollera tryck samt att fylla på vatten vid behov. Skötselanvisning medföljer lägenheten från förra ägaren, om det här inte finns är det den boendes skyldighet att kontakta styrelsen om en ny. Föreningen står för problem med värmepannan såvida inte bostadsrättsinnehavaren slarvat med pannan. Föreningen har nyligen bytt alla värmepannor, Nibe Fighter 310P i radhusen samt Nibe Fighter 360P/370P i villorna. Detta utbyte har varit ett flerårigt projekt men är nu klart.

Vattenkostnaden utgör en separat avgift eftersom kostnader för förbrukningen hade stigit kraftigt. Idag är vattenavgiften 170:-/månad för 2:orna, 270:-/månad för 4:orna samt 385:-/månad för 5:orna. Föreningens mål är att minska vattenförbrukningen och påpekar ofta att inte slösa med vatten. Alla bostäder har en gemensam vattenmätare.

Ekonomi

BRF Lingonkruset förvaltas ekonomiskt av SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum). Styrelsens syn på ekonomin är väldigt god och i början av 2017 gjorde man en mindre avgiftshöjning på 3 % och det finns ingen planerad höjning av avgiften framöver. Föreningen har nyligen blivit bättre värderad och belåningsgraden är nu 75 % istället för tidigare 85 %.

Planerade renoveringar och underhåll

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig fram till 2019. Föreningen har planerat att byta del på de hus där de sett att träet ruttnar samt målning av plåt och taktvätt. Även tegel som är sönder planeras att bytas ut.

Miljöhus

Föreningen har ett avtal med NSR när det gäller sophanteringen och det finns två miljöhus i föreningen för hushållssopor.

Överlåtelse

Föreningen tar ut 2,5% av gällande basbelopp i överlåtelseavgift. Köparen betalar överlåteseavgiften.

Årsredovisningen för 2017 beräknas vara färdigställd i april 2018. Även stadgarna kommer att ändras under våren såvida de godkänns på nästa styrelsestämma.

Föreningen har en hemsida där man kan följa en hel del av föreningens arbete samt även göra felanmälan www.brflingonkruset.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening (2018-03-14). Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

Fri värdering

Vill du veta vad din bostad är värd?
Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.
HitCounter
Fri värdering