Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Villagatan 10

Mörarp MÖRARP

1 350 000 kr

Se alla bilder


Förhandsgranskning

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Villagatan 10

Antal rum 7 rum + Kök
Boarea 149,50 kvm
Föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 25
Ekonomi Pris: 1 350 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 8 973 kr/mån Inkl. renhållning, garage, vatten och Kabel-TV
Andel i föreningen: 4,21398%
Andel av årsavgift: 4,23016%
Driftskostnad 18 950 kr/år
varav
El: 18 000 kr
Försäkring: 950 kr
Beräknat antal pers: 4
Kommentar Uppvärmning av pool hälften av året inkluderat. Driftkostnaden är beräknad på nuvarande ägares förbrukning och kan därför variera beroende på egen förbrukning.
Pantsatt Nej

Byggnad

Byggnadstyp 1½-plansvilla
Byggnadsår 1989
Uppvärmning Frånluft värmepump
Ventilation Mekanisk frånluft
Energideklaration Finns för närvarande inte
Byggnadssätt
Fönster: 3-glas
Bostaden disponeras enligt följande:

Plan 1.
HALL:
Ljus och rymlig hall med plats till förvaring i garderober och utrymme för avhängning. På golvet finner ni ett laminatgolv i grått och väggarna är tapetserade i grått. I bostaden har ni även golvvärme i samtliga rum på nedervåningen.

KÖK:
Köket är snyggt och bjuder in till matlagning. Ett praktiskt kök med goda förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Utrustningen består av diskmaskin, spis, spisfläkt samt kyl och frys. På golvet ligger ett grått laminatgolv och väggarna är släta i neutral färg.

TVÄTTSTUGA:
I anslutning till köket har ni en mindre tvättstuga samt utgång genom en extra dörr till trädgården. Här finns plats till förvaring.

SOVRUM 1:
Vidare från hallen har ni det första sovrummet som idag disponeras som barnrum. Ett ljust och lätt möblerat rum med ljusgrå laminat på golv och vitmålade väggar, panelvägg i trä.

BADRUM 1:
I anslutning till hallen finner ni även ett badrum som är ljust och välhållet med golvvärme. På golvet ligger en plastmatta och utrustning finns i form av dusch, tvättställ, spegelskåp och WC.

VARDAGSRUM:
Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet vilket är ljust och rymligt med ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönster. Här finns gott om utrymme för större sällskapsytor som soffgrupp samt matsalsbord. I vardagsrummet finns utgång genom pardörrar till det inglasade uterummet och trädgården. På golvet ligger ett parkettgolv och på väggarna strukturtapet i vitt samt fondväggar i neutrala mönster.

SOVRUM 2:
Det andra sovrummet är rymligt med plats för dubbelsäng och har praktisk förvaring i stora garderober. På golvet ligger ett laminatgolv med golvvärme och väggar med strukturtapet i vitt samt 3D-vägg i träpanel.

Plan 2.
När ni gått upp för trappan på våning två möts ni av ljus och rymd. Här har ni ytterligare två rymliga sovrum, ett allrum, ett badrum samt en walk in closet eller kontor. Två av rummen har parkettliknande laminat.

TRÄDGÅRD
I anslutning till entrén finner ni även ett förråd som passar utmärkt för exempelvis trädgårdsredskap, förrådet är även delvis isolerat. Trädgården erbjuder även inglasat uterum, trädäck, gräsmatta och uppvärmd pool. Bostaden har även tillgång till både garage och parkeringsplats som finns i anslutning till det trevliga bostadsområdet, detta ingår i avgiften.

En komplett familjebostad som absolut inte får missas!

Komplett familjebostad i Mörarp!

Nu erbjuds tillfälle att förvärva denna bostadsrättsvilla i 1,5 plan i lugna Mörarp. Bostaden ligger på rymlig tomt med 4-5 sovrum, 2 allrum, stort kök med matplats, 2 badrum och separat tvättstuga med en extra ingång. Här bor man med idyllisk insynsskyddad trädgård med bl.a inglasat uterum, trädäck och uppvärmd pool. På tomten finner vi även ett stort förråd och fin gräsmatta med plats för sommarens aktiviteter.

Här bor ni bekvämt med närhet till tågstationen och med eget garage samt parkeringsplats! Föreningen är välskött och Villagatan 10 ligger på ett lugnt och trivsamt område med bara promenadavstånd till mataffär och skola. I bostadsrättsvilla ingår alla bekvämligheter och fördelar som en villa erbjuder, utan de kostnader och det underhåll som utsidan utgör. Man slipper t.ex yttre underhåll i form av takbyte, fönsterbyte och byte av värmesystem.

Varmt välkomna att boka visning på hemsidan!

Förening

Villagatan 10

Förening

BRF Lingonkruset

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Lingonkruset i Mörarp grundades år 1990 och är en äkta bostadsrättsförening. Fastigheten bebyggdes 1989 och består av 5 flerbostadshus och 9 småhus. Föreningen har totalt 29 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt varav 9 är friliggande villor och resterande 20 bostadsrätter är radhus på ett plan.

Parkering

Det finns ett garage per bostadsrätt och parkering kan ske på föreningens p-platser utan kostnad (tillstånd krävs).

Kabel-TV & Internet (ingår inte i avgiften)

Föreningen har kabel-TV genom SAPPA 75 kr per hushåll. Internet finns via telefonjacket och boende väljer själv leverantör.

Övriga utrymmen

Föreningen har även en föreningslokal vilken kan hyras av föreningen mot en avgift.

Uppvärmning

Bostäderna värms upp med vattenburen golvvärme. Både ventilation och värme sköts av en frånluftsvärmepump. Värmepumpen som står i tvättstugan innehåller elpanna, varmvattenberedare, ventilationsaggregat som ventilerar lägenheten och en värmepump som återvinner värme ur frånluftsfläkten. Tilluftsventiler finns bredvid fönstren i sovrummen och i vardagsrummet. Värmepumpen sköter man själv genom att rengöra luftfilter, kontrollera tryck samt att fylla på vatten vid behov. Skötselanvisning medföljer lägenheten från förra ägaren, om det här inte finns är det den boendes skyldighet att kontakta styrelsen om en ny. Föreningen står för problem med värmepannan såvida inte bostadsrättsinnehavaren slarvat med pannan. Föreningen har nyligen bytt alla värmepannor, Nibe Fighter 310P i radhusen samt Nibe Fighter 360P/370P i villorna. Detta utbyte har varit ett flerårigt projekt men är nu klart.

Vattenkostnaden utgör en separat avgift eftersom kostnader för förbrukningen hade stigit kraftigt. Idag är vattenavgiften 170:-/månad för 2:orna, 270:-/månad för 4:orna samt 385:-/månad för 5:orna. Föreningens mål är att minska vattenförbrukningen och påpekar ofta att inte slösa med vatten. Alla bostäder har en gemensam vattenmätare.

Ekonomi

BRF Lingonkruset förvaltas ekonomiskt av SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum). Styrelsens syn på ekonomin är väldigt god och i början av 2017 gjorde man en mindre avgiftshöjning på 3 % och det finns ingen planerad höjning av avgiften framöver. Föreningen har nyligen blivit bättre värderad och belåningsgraden är nu 75 % istället för tidigare 85 %.

Planerade renoveringar och underhåll

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig fram till 2032. Föreningen har planerat att byta del på de hus där de sett att träet ruttnar samt målning av plåt och taktvätt. Även tegel som är sönder planeras att bytas ut.

Miljöhus

Föreningen har ett avtal med NSR när det gäller sophanteringen och det finns två miljöhus i föreningen för hushållssopor.

Överlåtelse

Föreningen tar ut 2,5% av gällande basbelopp i överlåtelseavgift. Köparen betalar överlåteseavgiften.


Föreningen har en hemsida där man kan följa en hel del av föreningens arbete samt även göra felanmälan www.brflingonkruset.se

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Området

Bilder

Visa alla

HitCounter