Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Von Lingens Väg 100

Rosengård Malmö

1 195 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Von Lingens Väg 100

Antal rum 3 rum
Boarea 81,50 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 453
Våning 8 av 9, hiss finns
Ekonomi Pris: 1 195 000 kr
Avgift: 5 497 kr/mån
Andel i föreningen: 0,13723%
Andel av årsavgift: 0,13723%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadsår
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk till- och frånluft (återv)
Energideklaration
Utfärdad den 21 november 2018
Energiklass: E
Primärenergital: 107 kWh/m² och år

Hall

Vi tar klivet in i en ljus och öppen hall. Här finner vi god plats för avhängning av ytterkläder samt förvaring av skor. Stora garderober med blanksvarta skjutdörrar som sträcker sig genom hela hallen. På golvet finner vi stilrent klinker golv i ljusare ton.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum når vi direkt till höger från entrén. Här finner finner vi ett stort och öppet sovrum med god plats för en större säng och möjlig plats för garderober. Detta sovrummet erbjuder en inbyggd garderob som passar perfekt till all tänkbar förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet finner vi mörkbrunt laminatgolv.

Sovrum 2

I hallavslutet till vänster finner vi bostadens andra sovrum beläget på samma sida som köket. En rymligt sovrum med bra ljusinsläpp. Här finner vi god plats för en större stäng, förvaring finner vi genom befintliga garderober och om extra förvaring önskas finns det precis utanför dörren. Väggarna är vitmålade och på golvet finner vi mörkbrunt laminatgolv. Här finner vi också utgång till bostadens inglasade balkong.

Vardagsrum

I anslutning från hallen når vi vardagsrummet som erbjuder stora öppna ytor. Ett fint ljusinsläpp genom fönsterpartierna. God plats för soffgrupp med tillhörande bord. Samt plats för mediamoduler. Vitmålade väggar och mörkt laminatgolv. Runtom i taket finner vi integrerade spotlights.

Kök

Ett komplett och modernt kök med stilrena drag. Vi möts av vita skåpsluckor med blank yta, en köksbänk i svart färg med ovanliggande svart kakel. Köket erbjuder gott om förvaring och arbetsytor. Här finner vi plats för ett matbord om 4-5 personer. Utrustat med kyl & frys, integrerad ugn- och mikrovågsugn, spis, spisfläkt samt diskmaskin. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ljust klinkergolv - Spotlights i taket. Från köket finner vi den andra utgången till den inglasade balkongen.

Balkong

När vi kliver ut till den inglasade balkongen möts vi av en i ögontagande vy. Vi befinner oss på gaveln på våning 8:a där vi har helt fri sikt från balkongen med vy över grönområden (Cronhielmsparken) och innergården. På balkongen rymmer det en större soffgrupp eller matbord att tillbringa tid med familj och vänner. På golvet finner vi laminatgolv i ljus ton och väggarna är vitmålade.

Badrum

Ett helkaklat badrum som renoverades av föreningen i samband med stambytet i fastigheten. Rymligt badrum som utrustats med badkar, wc, handfat, skåpsförvaring samt handdukstork. Det finns även möjlig plats för badrumshylla till extra förvaring av hygienartiklar eller förvaring av handdukar. Vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet.

Gäst-wc

Stilren och modern gäst-wc. Renoverades av föreningen i samband med stambyte. Utrustat med WC, handfat och tillhörande skåp. Spegelskåp till förvaring av hygienartiklar, samt ett väggmonterat skåp till extra förvaring. Badrummet är helkaklat med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet.

Genomgående lägenhet på 8:e våningen - Inglasad balkong med fri sikt!

Välkommen till Von Lingens Väg 100! En genomgående 3-rumslägenhet på våning 8 som erbjuder en stor inglasad balkong med fri sikt över grönområden och innergård. Här finner vi en modern och stilren bostad där eftertanke syns genom hela bostaden. Vi möts av en öppen hall med goda förvaringsmöjligheter och ett stilrent klinkergolv. Direkt till höger från entrén finner vi första sovrummet som erbjuder väldisponerad yta och inbyggd garderob. När vi fortsätter genom hallen till höger finner vi vardagsrummet som är rymligt för både en större soffgrupp och mediamoduler. På motsatt ände av bostaden finner vi köket som är väl tilltänkt både utseendemässigt och utrustningsmässigt. I direkt anslutning finner vi bostadens andra sovrum som rymmer en större säng och erbjuder god förvaring genom befintliga garderober. Helkaklat badrum samt gäst-wc som renoverats av föreningen. Välkommen att höra av er vid intresse!

Förening

Von Lingens Väg 100

Förening

HSB Brf Hilda

Allmänt om föreningen

FÖRENINGEN
HSB Brf Hilda är en äkta bostadsrättsförening och föreningen består av 767 lägenheter med tillhörande adresser på Von Lingens väg 4-126. Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt. Enligt uppgift från föreningen omförhandlas tomträttsavtalet år 2021.
Brf Hildas hus är belägna i norra Rosengård; nära intill ett grönskande parkområde samt Rosengårds köpcentrum. Husen är byggda mellan 1969 och 1970, och de består mestadels av en- till fyrarumslägenheter. Väster om Rosengård ligger Nobeltorget och det finns bra busskommunikationer till centrum, då det regelbundet avgår bussar från närliggande Amiralsgatan. Bostadsrättstillägg ingår via föreningen.

RENOVERINGAR
Föreningen följer en underhållsplan som årligen uppdateras.
2010-2012 Förnyelseprojektet Hållbara Hilda:
- Stambyte
- Badrumsrenovering
- Ny FTX ventilation
- Nya element
- Nytt brandvarningssystem
- Solceller
- Nya garageportar

2017-2018 renoverades föreningens fyra garage.
2016-2018 rustades utemiljön upp.
2016 förnyades alla föreningens lekplatser.
2014-2016 ersattes samtliga 24 hissar i höghusen.
2009-2016 Fasad (Omfogning och tätning)
2008 renoverades tvättstugorna.
Övrigt: Tv-övervakningssystem i garage och miljöhus finns.

Pågående renoveringar:
2020 påbörjades arbetet med att bygga nya tvättstugor i höghusens matförråd. Samtidigt renoveras höghusens "veckotvättstugor".

Kommande renoveringar;
De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder:
-Nytt styrsystem för värme, ventilation och belysning
-Nytt passagesystem med tvättstugebokning
-Målning av grunden på låghusen
Under 2020 planerar föreningen att hägna in området.
Föreningen planerar att finansiera åtgärderna med egna medel. I dagsläget finns inga vidare beslut tagna.

EKONOMI
Föreningen höjde avgiften med 3% den 1/1 2018. Avgiften höjdes inte under 2017 och 2019.
Styrelsen ser inga behov av dramatiska höjningar utan förväntar sig endast indexhöjningar de närmaste åren. Det gjordes ingen avgiftshöjning under 2020 och det finns ingen planerad för 2021. Styrelsens mål är att hålla avgiftshöjningar till ett minimum utan att för den skull äventyra den goda ekonomiska återhämtningen vi nu ser.

Föreningens mark innehas med tomträtt och den nya avgälden började gälla fr.o.m. 2021.

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar 500 kr/person och en årsavgift tas ut första året om 300 kr/hushåll.

TV/INTERNET
TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem, basutbudet ingår i avgiften.
Internet: Kollektivt bredband från Bredband2, ingår i avgiften.

PARKERING
Antal garageplatser som hyrs ut uppgår till 462 st (ca 350:-/månaden) och parkeringsplatser som hyrs ut uppgår till 234 st (ca 250:-/månaden). Föreningen tillämpar kösystem. Företaget APCOA sköter parkeringen på Hilda så kontakta dem med eventuella frågor, Tel: 08-556 306 70. I föreningen finns även 48 st gästparkeringsplatser utomhus. Dessa är avgiftsbelagda.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens tvättstuga finns belägen i källaren.
I föreningen finns trevliga lummiga gårdar med tillgång till sittplatser och lekplatser.

ÖVRIGT
Föreningen har gemensamt elavtal och medlemmen debiteras med tre månaders eftersläpning utefter faktisk förbrukning.
Besök gärna föreningens hemsida för mer information om föreningen: https://www.hsb.se/malmo/brf/hilda/

Föreningen utför tillsyn innan medlemskapsgodkännande görs.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2020-12-10. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen, liksom information rörande lediga p-platser, kommande underhåll/renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Den slutliga köparen uppmanas även att noggrant undersöka lägenheten och att läsa igenom den juridiska köparinformationen.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Nej

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Rosengård är en stadsdel i stadsområdet Öster i Malmö. Området byggdes som en del av det så kallade miljonprogrammet mellan 1967 och 1972. Platsen där bostadsområdet Rosengård är belägen var fram till 1960-talet ett jordbruksområde och namnet kommer från en lantegendom, Rosengårds herrgård som byggdes 1817.

Närservice

Närhet till skola (F-6), köpcenter, restauranger och matbutiker.

Kommunikation

Gångavstånd på ca 5 minuter till busshållplats för stadsbussar och regionala bussar. Med lite längre gångavstånd når vi Rosengårds station.

Parkering

Inom förening finns garage- och utomhusparkering.

Planskiss

Planritning

Bilder

Visa alla

HitCounter