Fri värdering

Funderar du på att sälja din bostad? Fyll i dina uppgifter så ringer vi dig!

Tack för ditt meddelande!
Meddelandet gick inte att skicka, kontrollera dina uppgifter och försök igen.

Västra Skrävlingevägen 118

Gula Höja Malmö

1 895 000 kr

Se alla bilder


Snart här!

Laddar bilder

Bostadsfakta:

Västra Skrävlingevägen 118

Antal rum 3 rum + kök
Boarea 80,50 kvm
föreningens information

Lägenhet

Upplåtelseform Bostadsrätt
Lgh.refnr 115
Våning 1 av 3, hiss finns ej
Ekonomi Pris: 1 895 000 kr utgångspris
Avgift: 4 594 kr/mån inkl VA, värme, kabel-tv, bredband, elnätsavgift, bostadsrättstillägg
Andel i föreningen: 0,16999%
Andel av årsavgift: 0,16998%
Pantsatt Ja

Byggnad

Byggnadstyp Flerbostadshus
Byggnadsår 1969
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utfärdad den 2 maj 2019
Energiklass: F
Primärenergital: 158 kWh/m² och år
Fastighetsbet. Ellenborg 2

HALL

Vi välkomnas in av en öppen hall med plats för avhängning. Här finns goda förvaringsmöjligheter med garderober och klädkammare. På golvet ligger slitstarkt klinker med en beige tapet längst väggarna.

KÖK

Till höger om ingången har vi ett rymligt ljust kök med gott om förvaring. Här finns plats för en större matgrupp. Köket bär en genomgående vit färg över väggar, kakel och skåpsluckor och på golvet ligger en plastmatta. Här finns utrustning så som kyl och frys, spis, spisfläkt och diskmaskin.

SOVRUM

Längre in i hallen till höger finner vi det stora sovrummet med fönster ut mot gården. Här får man med enkelhet plats med en större dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare förvaringsmöbler. På golvet ligger det parkettgolv och på väggarna sitter en ljust beige tapet.

BADRUM

Det i det stora badrummet ligger det ett blått klinkergolv och väggarna bär en ljus nyans över kaklet. I badrummet finns toalett, badkar och handfat med kommod och ett spegelskåp.

VARDAGSRUM

Vi stiger in i vardagsrummet och möts av det stora fönstret som ligger i söderläge och släpper in rikligt med dagsljus. Härifrån når vi ut till uterummet samt vidare ut i trädgården. På golvet ligger ett mörkt parkettgolv och väggarna bär en ljus randig tapet. vardagsrummet är stort och rymmer en större soffgrupp samt möbler för ytterligare förvaring samt TV möbel.

GÄST-WC

Fräsch gäst toalett med plastmatta och vita väggar. Här finns toalett med handfat och kommod.

SOVRUM

Vi stiger in i sovrummet som har rikligt med ljus insläpp tack vare fönstret som ligger i söderläge med vy ut mot trädgården. Väggarna bär en läcker grå/vit randig tapet och på golvet ligger ett ljust parkettgolv. Här ryms en större dubbelsäng med tillhörande sängbord.

Rymlig trea på markplan med trädgård och balkong i söderläge!

Nu finns möjlighet att förvärva en av de eftertraktade 3:orna på Gula Höja! Tack vare belägenheten på markplan ges här både trädgård och balkong i soligt söderläge! Här erbjuds även en genomgående planlösning, generöst tilltagna rum, helkaklat badrum och enklare gäst-wc. Utöver bort du i ett barnvänligt och grönskande område med både närhet in till stadskärnan men även till kranskommunerna tack vare närheten till ringvägarna. Ett boende man har länge!

Förening

Västra Skrävlingevägen 118

Förening

Riksbyggen Brf Gula Höja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Brf Gula Höja är en äkta förening som bildades 1967 och innehar 648 bostadsrätter fördelat över 29 huskroppar, byggnaderna är uppförda 1969-1970 och innehas med tomträtt. Nuvarande avtal gäller till 2030. Fastighetens entréer har porttelefoner samt elektroniska låssystem. För såväl den ekonomiska som den tekniska förvaltningen svarar Riksbyggen.
Läs mer på www.gulahoja.se, där finner du även kontaktuppgifter till styrelsen.

INFORMATION OM MÅNADSAVGIFT
Föreningen höjde månadsavgiften med 3% år 2021 och föreningen planerar att höja månadsavgiften med 3% till år 2022 (kontrollerat med ordf. 2021-04-13).
Föreningen har gemensamt elavtal med individuell enhetsmätning, som debiteras på månadsavgiften. Föreningen står för elnätskostnader och debiterar för denna samt för arbetet med avläsningen av elen en kostnad om ca 25kr/månad.

Tv och bredband

Kabel-TV - Sydantenn Tele AB, ingår i avgiften. Går att göra tillägg av kanaler mot extra kostnad.
Bredband - Ownit, kollektiv anslutning 100 mb, obligatorisk kostnad om 66 kr/mån på avgiften. Högre hastighet finns tillgänglig mot tillägg.

Parkering

I föreningen finns ca 358 garageplatser som går att hyra för 300 kr/månad samt ca 321 p-platser som går att hyra om 100 kr/månad. Till dessa är det separat kö. MC-plats finns att hyra för 100 kr/månad. I garaget finns även tillgång till biltvätt. I övrigt gäller gratis parkering i området med p-skiva.

Föreningens ekonomi och planerade avgiftsförändringar

Föreningen höjde månadsavgiften med 3% år 2021 och föreningen planerar att höja månadsavgiften med 3% till år 2022 (kontrollerat med ordf. 2021-04-13). Föreningen har gemensamt elavtal med individuell enhetsmätning, som debiteras på månadsavgiften. Föreningen står för elnätskostnader och debiterar för denna samt för arbetet med avläsningen av elen en kostnad om ca 25kr/månad.

Renoveringar - utförda och planerade

Föreningen utför kontinuerligt årliga besiktningar och löpande underhåll där behovet finns och följer underhållsplanen. Genom att följa en fastställd underhållsplan och ha ordning på ekonomin arbetar föreningen ständigt för att utveckla och förbättra området. Givetvis med miljön i fokus. Vaktmästaren ser till att området hålls i trim både utvändigt och invändigt. Under åren har föreningen gjort en rad förbättringar för att hålla nere kostnader och öka säkerheten.

2020 - föreningen har påbörjat sotning och OVK-besiktning.
2019 - renoverade föreningen fasaden och tak.
2017-2018 - takpapp på vissa av husen bytta.
2018 - avslutades omfogning av fasad.
2017 - kollektiv anslutning till fiber via Ownit.
2015-2017 - lekplatser upprustade.
2015 - byte av cirkulationspumpar till värmesystemet.
2012 - jordfelsbrytare installerade i lägenheterna.
2013 - stammar i kök och badrum spolade och filmade.
2010 - gemensam el infört.
2003 - balkonger utbyggda och inglasade.
1996 - balkongfönster bytta.
1985 - fönstren bytta.

Pågående:
- Föreningen har påbörjat sotning och OVK-besiktning.
- Installera nytt passersystem och nya porttelefoner, arbetet är för närvarande pausat.
- Byte av bredbandsleverantör, arbetet är för närvarande pausat.

Planerat underhåll:
- Föreningen har upprättat en underhållsplan som följs.
- 2021 Fortsättning av upprustning gårdar.
- Vatten- och avloppsstammar kontrolleras med jämna mellanrum, och anses vara i gott skick.
- Elen är i gott skick och kontrolleras med jämna mellanrum. Jordfelsbrytare är installerade i samtliga lägenheter.

För mer info om gjorda eller kommande renoveringar vänligen kontakta styrelsen.

Övrigt

Föreningen tillhandahåller en rad gemensamma utrymmen som antingen fritt får disponeras av medlemmarna eller nyttjas mot en mindre avgift. Fullt utrustad tvättstuga finns i källaren, även barnvagnsrum samt extra förråd finns i källaren. Hobbyrum (112, 141) och boulebana kan nyttjas kostnadsfritt. Mot en avgift finns tillgång till gym (75 kr/mån, 161), bastu (30 kr/tillfälle) och solarium (175) finns även festlokal (440 kr/tillfälle utan porslin, 550 kr/tillfälle inkl. porslin,195) och ett nyrenoverat pingisrum/biljardrum (30 kr/mån, 125). Goda möjligheter för avfallssortering.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt säljaren. Observera att dessa uppgifter kan ändras eller bli felaktiga och spekulanter uppmanas att kontrollera alla dessa uppgifter med föreningen. Mäklaren utför ingen undersökning av lägenheten, säljaren uppmanar köparen att noggrant undersöka lägenheten.

Överlåtelseavgift

1 190 kr

Pantsättningsavgift

476 kr

Tillåter föreningen juridisk person som köpare?

Ej angiven

Äkta / oäkta bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening

Organisationsform / typ

Bostadsrätt

Området

Gula Höja är en av tre delar i området Höja och ligger i stadsdelen Husie. Området består av flerfamiljshus på tre våningar. I området finns bland annat Höja förskola samt Höjaskolan där det finns elever från förskoleklass till årskurs nio.

Närservice

I den östra delen av området har vi Höja centrum. Här finner vi den lokala frisörsalongen, livsmedelsbutik, café samt en blomsterbutik. På andra sidan Agnesfridsvägen finns Husie vårdcentral.

Kommunikation

Kollektivtrafiken från Gula Höja ger dig möjligheten att med enkelhet nå Malmös övriga delar. Busslinje 33 tar dig från Värnhem hela vägen ut till Ön med stopp som Hyllie och Jägersro. Linje 5 går genom Malmö centrum mellan Stenkällan och Västra Hamnen. för bilföraren ligger området bra placerat där man enkelt tar sig ut på Inre ringvägen för att snabbt ta sig runt Malmö eller ut till grannstäderna.

Övrigt

För fler shoppingmöjligheter finner ni Jägersro Center endast 5 min bort med cykel. 10 min bort med bil finner ni sydsveriges största köpcentrum, Emporia på Hyllie. Intill området ligger Högatorpsparken med lekplats för barnen.

Bilder

Visa alla

HitCounter